Öncelikle herkese merhaba. Durumum çok kötü. O kadar çok ölü yavru gördüm ki üretimi bırakacak hale bile geldim. Nekton-s nekton-e diazeym bunun yazılışılışını hatırlayamadım. Bu vitaminlerden kullanıyorum. Ek vitaminlerde kullanıyorum ama onlarında ismini hatırlayamadım. 2 günde su değişimi yapıyorum. Değiştirdiğim zaman bir saf su diğerinde vitaminli su kullanıyorum. 5 kiloluk 120 tl ye mama aldım. Ona ilave yaparak yumurta maydonoz havuç yumurta kabuğu gibi şeyleri atarak hafta da 2 kez mama takviyesi yapıyorum. Kafesleri yaklaşık haftada 1 yuvalıklarla birlikte arındırıyorum. Yuvalar folluklu. Pireye rastladım onlardan olabilir diye düşündüğümden burdaki yazılardan yola çıkarak baymec diye bir ürün aldım veterinerden. Yanında toz bir ilaçta verdi. O da deniz ürünlerinden oluşup pirelere yapışıp yavaş yavaş öldürüyormuş. Ikisinide kullandım. Onları kullanmadan önce kuşların hepsini sirkeli suyla yıkadım. Ense damlası olarak baymeci kullanıp kalanını suya kafese sıkabilirsin dedi. Kalanınıda kafese yuvalığa her yere sıktım. Ölümler azaldı. Pirelerin ölümleri çoğaldı. Fakat hala daha yavrularımın ölümleri devam ediyor. Eksik yaptığım ne var ?
Son düzenleme: