Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
yaklaşık 3 aylık muhabbet kuşum yemliğinden yem yemiyor
yaklaşık 3 aylık muhabbet kuşum yemliğinden yem yemiyor kafese astığım ballı yemi yiyor ve su içmiyor elimle içirmek zorunda kalıyorum yemliğe nasıl alışır ve su içer geleli 2 gün oldu ve ötmeye bile başladı
yaklaşık 3 aylık muhabbet kuşum yemliğinden yem yemiyor kafese astığım ballı yemi yiyor ve su içmiyor elimle içirmek zorunda kalıyorum yemliğe nasıl alışır ve su içer geleli 2 gün oldu ve ötmeye bile başladı
Öncelikle aldığınız ballı yemin nasıl üretildiğini bilmiyorsanız o yemi vermeyin,şekerli yemler de vermeyin.
Şeker mantara davetiye çıkartır buna dikkat edin.
Suyunu gözünün görebileceği yakın yere takınız ama içine dışkı girmeyecek şekilde konumlandırın. Zamanla alışır. Yemliği de gözünün görebileceği yakın yere konumlandırın zamanla alışır yerler zaten sonra da yem kabını kafesin yem takma yerine konumlandırırsınız. Eğitim içinse hem forumumuzdaki bilgi paylaşımı notlarından hem de youtube kanallarından bakabilirsiniz.
Kuş için her hafta düzenli olarak vitamin ve probiyotik takviyesi vermek de gerekir en kısa sürede temin ediniz. Haftada 1 kez vitamin,haftada 1 kez probiyotik verilmelidir,aralarında 3-4 gün boşluk koyarak birbirine karıştırmadan veriniz suya katarak.
Doğadaki kuşlar ile evlerde beslenilen kuşların tükettikleri şeyler arasında farklılıklar vardır. Doğadaki kuş, yem ve su ihtiyacını doğal yollardan karşılarken evlerde beslediğimiz kuşların böyle bir şansı yoktur. Önüne neleri servis edersek onu tüketmek durumundadırlar.
Bu sebeple evcil kuşların sağlıklı olması sahiplerine bağlı bir faktördür. Hatalı besleme yapılan kuşlarda çeşitli hastalıklar ortaya çıkmaktadır.
Nasıl ki hangi ortamlardan hangi şartlarda
geldiğini bilmediğimiz yemleri kuşlara vermemeliysek,sterilize edilip edilmediğini...
Kuş yeminin uzun süre bozulmaması için dikkat etmeniz gereken birkaç husus vardır:
Sıcaklık Bunlardan birisi yemi sıcaktan korumaktır. Sıcaklık faktörü bakterilerin hızlıca üremelerine olanak sağlar, sıcaklık arttıkça bakteri üremesi de artar.
Nem Sıcaklık gibi nem oranı da önemlidir. İdeal nem oranı %40-60 arasındadır. Düşük nem virüslerin, yüksek nem ise bakteri ve mantarların üremesini kolaylaştırır.
Evlerinizin neşesi,cıvıl cıvıl konuşan kuşunuz artık konuşmuyor mu? Yavrunuz ishal ya da kabızlık problemi mi yaşıyor? Sürekli kusma halinde mi? İştahsız olup yemeğini yemiyor mu?
O zaman burda bir duralım.
Bazı kuşlar hastalandığında belirtiler son evrelerde ortaya çıkabildiği gibi bazı kuşlarda ise hastalığın en başlarında belirtiler görülür.
Eğer kuşlarımızda
1-)Enerji kaybı-halsizlik
2-)İştah kaybı
3-)Kabarık halde durma ve sürekli uyuma
4-)Devamlı kusma
5-)Dışkı bozuklukları
6-)Hapşırma
7-)Ayak soğukluğu
8 Devamlı olarak dil döndürme...
Evcil Kuşların Banyo Yapması Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Kuşlarımızın banyo yapması sağlıkları açısından gerekli ve çok önemlidir. Özellikle tüy dökme döneminde banyo yapmaları rahatlamalarına yardımcı olacaktır. Yaz aylarında haftada 1-2 kez, kış mevsiminde ayda 1 kez banyo yaptırmak idealdir. Kış mevsiminde kuşun odasının oda sıcaklığında olması gerekir,çok soğuk ve çok sıcak olmamalıdır.
Banyo suyu mutlaka içme suyu(kapalı hazır su) olmalıdır.Çeşme veya arıtma suları çok iyi arıtılmış sular değildir. Arıtma ve çeşme sularını kaynatsak da bazı bakteriler 100 derecenin üzerinde...
Kafes Temizliği Nasıl Yapılır?
Kafes temizliği evcil kuşların bakım ve sağlığı açısından oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir alandır.Ne yazık ki bazı kimseler beslediği kuşların canını önemsemez ve kafes temizliğini ciddiye almaz sonra da kuşlar kirli kafes-yemlik-su kabı sebebiyle hastalığa yakalandığında internet üzerinden tedavi arayışına geçerler. Kimisi hastalıktan kurtulamayıp hayatını ne yazık ki kaybeder.İş işten geçmiş olur.
Evlerimizin neşesi olan kuşlarımızın bu raddeye gelmemesi için tedbirli olmak gerekmektedir ve bunlardan birisi de kafesi profesyonel olarak...
Haşlanmış yumurta kuşlar için A, B5, B9 (folik asit), B12, D, E, K, B6 ihtiyacını karşılarken fosfor, selenyum, kalsiyum, çinko mineralleri olarak da zengin bir gıdadır.
Kuşlarımıza 7-10 günde 1 kez haşlanmış yumurta verebiliriz.Özellikle kuluçka döneminde olan,yavru besleyen ebeveynler için elzemdir.
Yumurtanın Bayat Olup Olmadığını Nasıl Anlarız ? 1 bardak soğuk suyun içine kabuğu kırılmamış yumurtayı...
yaklaşık 3 aylık muhabbet kuşum yemliğinden yem yemiyor kafese astığım ballı yemi yiyor ve su içmiyor elimle içirmek zorunda kalıyorum yemliğe nasıl alışır ve su içer geleli 2 gün oldu ve ötmeye bile başladı
Merhaba,öncelikle ballı kraker kullanmayın onun yerine dal darı verebilirsiniz ama haftada bir yeterli fazlası yağlanma yapar.Bir kaç gün zaman tanıyın muhakkak kendi yemi bulup yiyecektir hatta siz gormeden yiyor bile olabilir endişelenmeyin.Bu zamanlar elinize alıştırmak için en iyi zamn hergun elinizle yem ikram edin ilk yemiyor gibi olabilir elinizden kaçabilir sabırlı olun ve bekleyin yemi yemek için elinize muhakkak gelicektir.Gun içinde salın odayı ve çevreyi tanısın ve lütfen kuş için güvenli bir oda tercih edin mümkünse konabilecegi bir alan olsun Kafesin kapılarını açık bırakın kendi susayinca yada acıkınca kafesine kendi girip çıktığını göreceksiniz.İlk zmanlar kafese koymak istediginjzde girmek istemeyebilir kovalamayin bir tünek alın ve tünek yardımı ile kovalamadan sabırla yerine koymayı deneyin olmadıysa elinize dal darı alın ve dal dariya gelmesini bekleyin biraz dal darıyi yemeye daldiginda yavaş hareketlerle kafase koyun.Kusu kovalamaniz size olan güveni kaybetmesine sebep olur aynı zmanda hızlı ve korkarak ucacagi için bir yerlere çarpıp zarar gorebilir.
Takviye kullanıyor musunuz ?
Kullanmıyorsanız
Entrobac probiyotik
Gervit w multivitamin
BT amin forte b vitamini
Kulanmanizi oneririm.Sağlıkla kalın.