Ahmed Demir
Onursal Üye
Hayirlisi olur insallah
Evde bakmaya başladım. Ama yol ortası olmayan kenarda köşede 250-300 tl'lik dükkanların olduğunu bir üretici kardeşim söyledi. İnşallah işler büyürse kuşları çoğaltıp oraya geçmeyi düşünüyorum. Durum şöyle ki üretim yapmayanlar dışındaki tüm insanlar bu durumu biraz küçümsüyor. Yanlış anlamayın beni lafım size değil. Bu işe girmeden önce o kadar yeri dolaştım ki. Yerli çek üretenler dahi kesinlikle para kazanacaksın dediler. Çünkü çoğu üretici biliyor ki alıcı sınırsız ve damızlık kuşların ürememesine hiç bir bahane göremiyorlar. Bir de ben kira param için böyle diyordum. Ama şuan bu benim için bir iş değil. Bana kazandırmasa da şuan hiç problem değil. Ben 10 senedir elimden 5000 kedi geçmiştir büyüttüğüm. Ya da balık. Bunları ticari amaçla yapmadım. Hani yerim olsa büyüttüğüm kuşlarıda satmam. Ben bu işi sevdiğimden yapıyorum. Senelerce kedilerimin bana ketirdiği tek kuruş maddi bişey olmadı. Ama manevi çok şeyleri oldu. Ben sonuna kadar kendi paramı onlara harcarım. İsterlerse bana getirileri olmasın
Elif hanim hayirli olsun insallah duzeniniz kisa zamanda oturur ve yol alirsiniz cesaretinizden ötürü tebrik ederim bayan olarak bu hobiye gonul vermeniz 14 cift bir anda almaniz ve ilaveler yapmis daha da yapacagim diyorsunuz helal olsun Allah utandirmasinUmarım. Aslında petshop tarzı bir şey düşünmüştüm hem üretirim hem satarım diye ama. Düşündükçe üretimhane daha mantıklı geliyor. Şu sıralarda kuş fiyatları çok uçtu. Kimse kuş bulamıyormuş. Elimde ki çiftleri o kadar zor buldum ki. Bazı yerler kuşun tanesini 85ten veririm dedi. O derece. Ama işler yolunda gitti de kurabildim. 2 aya kadar da biraz daha çift almayı düşünüyorum inşallah