TYSON TRICHO KULLANIMI

sterops

Yeni Üye
Merhabalar, bugün dişi muhabbet kuşumu kaybettim. Kursak mantarı bulaşıcı olduğu için ve sürekli öpüşüp erkek olan onu beslemeye çalıştığı için ve kafesleri de aynı olduğu için ona da bulaşmıştır diye düşünüyorum. Şimdilik belirtisi olmasa da. Kuşçu da öyle dedi. Bana tyson tricho vermişti iki tablet. İkisine de vermemi söyledi. İyice ezerek kaynatmamı ve ılıtıp suluğa koymamı söylemişti ama yine de kullanım şeklinden emin olamadım ilacı kaynatmak mantıklı gelmedi yanlış anlamış olabilirim belki suyu kaynat soğut ona ilacı koy demek istemişti. Nasıl kullanılır bilen var mı acaba? Ve erkek kuşum şu an daha farkında değil gibi depresyona girmemesi için ne yapabilirim. Düzenli vermem gereken vitaminler, takviyeler neler? Aynı şeyin onun da başına gelmesini istemiyorum.

Markası tyson mu emin misiniz?

Ürün bu mu? Güvercin eczanesinde kullanımı yazıyor okuyabilirsiniz.

Ürün bu mu? Güvercin eczanesinde kullanımı yazıyor okuyabilirsiniz.

Sadece iki hap verdi kutusu yok. Buna ben de baktım ama burda yutturulmasını söylüyor çok büyük yutamaz onu sanırım genel olarak güvercin hapı imiş o yüzden bilemedim

Bu arada siz buraya da kuşun güncel videosunu ve beyaz peçete üzerine yaptığı 6-7 tane yeni dışkısının fotoğrafını paylaşınız. Biz de bakalım bi. Ağzının içinde boğazında beyaz plaklar var mı,ağzının içinde kötü koku var mı? Kusuyor mu evet ise kusmuğu salyalı mı köpüklü mü kokulu mu? İştah ve enerji durumu nasıl? Kuş kaç gram ağırlığında? Göğüs kemiğinin yanlarındaki etlerde erime var mı yani zayıflama?
Kuş ağzında bir şey varmış gibi dilini oynatıp duruyor mu sürekli?
Foto için hızlıresim com,video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın.

Hastalık belirtisi olmayan canlıya antibiyotik verilmez. Evet bulaşmış olabilir ama emin olmadan ilaç başlamak hata olur. Belkide bağışıklığı güçlüdür ve tolere etmiştir.
İlaç kullanacağınıza onun bağışıklığını güçlendirecek probiyotik enzim, vitamin mineral ve protein takviyesi yapın. Hastalık belirtisi olursa yazın. Her ihtimale karşı videosunu ve dışkı görselini paylaşın. 👍

Eczaneden mikostatin alın,kuşun ağzına 1 damla damlatın içtiğinden emin olun. 50 ml (yarım suluk) içine de 6 damla mikostatsinden ekleyin. 7 gün boyunca uygulayın. Kusma geçer gibi olur ama tam düzelmez ise ilacı 10 güne tamamlayınız. Eğer kuş ilaçlı sudan içmez ise sabah 1 damla akşam 1 damla ağzına damlatın mikostatinden.
Eski kuşunuzda kursak mantarı vardı yüksek ihtimalle,konunuzu okudum. Bu kuşa da geçmiş olabilir evet çünkü bulaşıcıdır. Siz mikostatini alıp kullanın zaten ağır bir ilaç değildir.
Kafes ve ekipmanları de dezenfekte ediniz,virkon s benzeri dezenfektan olabilir.
Mantara etkili dezenfektan olsun ama. Kafesi,ekipmanları tünekleri suluk yemlik oyuncak vs sonra durulayın iyice.
Eski kuşun ağzını değdirdiği veya kustuğu gaga taşı kalamar kemiği falan varsa çöpe atın,yem kabından yem yediyse onu da çöpe dökün. 3 -4 kez probiyotik takviyesi de verin kuşa. Kanatlı Oil prozim probiyotik öneririz,kendi sitesinden temin edebilirsiniz .
İlacı 7 veya 10 gün kullanıp kuşta kusma öğürme dışkı anormallikleri görülmez ise kafes ve ekipmanları yeniden dezenfektan ile temizleyin geri bulaş olmaması için.

Kuş ağzında bir şey varmış gibi dilini oynatıp duruyor mu sürekli? Bunu bazen yapıyor.

Gramını bilmiyorum ama parmağımda ağırlığı var. Enerjisi iştahı falan normal. Diğerlerinin hiçbiri yok. Kemikten emin değilim ama kenarlara dokununca içine gitmiyor. Sıkıntı yok gibi gözüküyor. Birde arada bir ilk uçmaya başladığı zamanlar çıkardığı sesi çıkarıyor uçarken.

Bu arada siz buraya da kuşun güncel videosunu ve beyaz peçete üzerine yaptığı 6-7 tane yeni dışkısının fotoğrafını paylaşınız. Biz de bakalım bi. Ağzının içinde boğazında beyaz plaklar var mı,ağzının içinde kötü koku var mı? Kusuyor mu evet ise kusmuğu salyalı mı köpüklü mü kokulu mu? İştah ve enerji durumu nasıl? Kuş kaç gram ağırlığında? Göğüs kemiğinin yanlarındaki etlerde erime var mı yani zayıflama?
Kuş ağzında bir şey varmış gibi dilini oynatıp duruyor mu sürekli?
Foto için hızlıresim com,video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın.
Kuş ağzında bir şey varmış gibi dilini oynatıp duruyor mu sürekli? Bunu bazen yapıyor.

Diğer kuş için veterinerin verdiği antibiyotiği de içmişti.

Gramını bilmiyorum ama parmağımda ağırlığı var. Enerjisi iştahı falan normal. Diğerlerinin hiçbiri yok. Kemikten emin değilim ama kenarlara dokununca içine gitmiyor. Sıkıntı yok gibi gözüküyor. Birde arada bir ilk uçmaya başladığı zamanlar çıkardığı sesi çıkarıyor uçarken.

Hastalık belirtisi olmayan canlıya antibiyotik verilmez. Evet bulaşmış olabilir ama emin olmadan ilaç başlamak hata olur. Belkide bağışıklığı güçlüdür ve tolere etmiştir.
İlaç kullanacağınıza onun bağışıklığını güçlendirecek probiyotik enzim, vitamin mineral ve protein takviyesi yapın. Hastalık belirtisi olursa yazın. Her ihtimale karşı videosunu ve dışkı görselini paylaşın. 👍
Anladım, yukarıya koydum ekleri. Peki bu tyson ilacı nasıl kullanılıyor

Diğer kuş için veterinerin verdiği antibiyotiği de içmişti.

Videoda sağlıklı görünüyor. Bu arada kuşunuz da çok güzel maşaallah.
Dışkıya gelirsek olması gerektiği gibi değil. Probiyotik temin edin. Ense damlası( parazit damlası) yaptırdınız mı hiç?

Videoda sağlıklı görünüyor. Bu arada kuşunuz da çok güzel maşaallah.
Dışkıya gelirsek olması gerektiği gibi değil. Probiyotik temin edin. Ense damlası( parazit damlası) yaptırdınız mı hiç?
Teşekkür ederim. Bir kere yapmıştık ense damlasını ilk geldiğinde. Probiyotik alayım, ilaç vermeme gerek yok mu diyorsunuz o zaman? Diğer kuştan sonra çok korkuyorum.

Teşekkür ederim. Bir kere yapmıştık ense damlasını ilk geldiğinde. Probiyotik alayım, ilaç vermeme gerek yok mu diyorsunuz o zaman? Diğer kuştan sonra çok korkuyorum.

Kursak mantarı belirtileri yoksa şimdilik ilaç vermeyelim,gözlemleyelim. Bu süreçte de hemen probiyotik temin edin ve haftada 3-4 kez probiyotik takviyesi verin suyuna.
Probiyotik kullanımı sonrası dışkılarına bakalım düzelme olacak mı.. Eğer hastalık belirtileri gözlemlenir ise ve dışkı bu şekilde lekeli idrar şekilde devam ederse buraya yazın.

Program şöyle olmalı.
Haftada 1 kez multivitamin,
Haftada 3-4 kez probiyotik ,
Haftada 2 kez B vitamini,
Haftada 2 kez aminoasit takviyesi düzenli olarak verilmelidir. Suluktaki su içme suyu olmalıdır,çeşme kuyu suyu olmamalı.
Suluk her gün yıkanmalı ve içine her gün taze su konmalı.

Selçuk bey girince almayı tavsiye ettiği ürünleri buraya yazar 👍🏻

Kursak mantarı belirtilerini diğer konunuzda yazmıştım ama buraya da yazayım.
Sürekli kusma,
Kusmukta salya,
Ağız veya boğazda beyaz plaklar,
Ağız içinde kusmukta ekşimsi kötü koku,
İshal,
Dışkıda sindirilmemiş yem olması,
Zor dışkılama,
Öğürme,
Kabarma,
Kilo kaybı,
Enerji ve iştahsızlık,
Etraf ile iletişimi kesmek.

Tabii belirtilerin hepsi olmasa bile hastalık belirtisi olan durumlar olursa buraya yazın. Kusma,ishal birçok hastalıkta görülür mesela.

Sağlıklı kuşun dışkısı koyu yeşil haki tonlarında,kokusuz olur. İdrar berrak olur. Ürat ise beyaz renk olur.

Kafes ve ekipmanları dezenfekte ediniz bu arada 👍🏻

3 ayda 1 kez dış parazit damlası yaptırın. Herhangi bir veteriner kliniğine gidin sonu mec mac ile biten ivermektin içerikli dış parazit damlası alın. İvomec olabilir. Enjektöre 0,5 ml (10 damla) çektirin. Veya 5 damla alabilirseniz alın.

Kuşun ense derisine gelecek şekilde sadece 1 damla parazit damlasından damlatın. 15 gün sonra tekrar 1 damla daha. Bitti.
Bir hafta kadar da banyo yaptırmayın ilacın etkisi için.
Daha sonraları 3-4 ayda 1 kez 1 damla yaptırın tedbiren.
Damla sonrası kuş birkaç gün deliler gibi kaşınabilir normaldir. Sonra düzelir..
👍🏻

Kanatlıoil vitabol ( hem multi vitamin hem amino asit desteği sağlar 2 si bir arada yani ) haftada 2 kez yarım suluğa 3 damla.

Kanatlıoil prozim plus. 2 günde bir yarım suluğa 5 damla
Kanatlıoil multi mineral toz ( pembe toz ) küçük sulukta kafese asılır sürekli önünde durur.

Son düzenleme:
Kanatlıoil vitabol ( hem multi vitamin hem amino asit desteği sağlar 2 si bir arada yani ) haftada 2 kez yarım suluğa 3 damla.

Kanatlıoil multi mineral toz ( pembe toz ) küçük sulukta kafese asılır sürekli önünde durur.
3 ayda 1 kez dış parazit damlası yaptırın. Herhangi bir veteriner kliniğine gidin sonu mec mac ile biten ivermektin içerikli dış parazit damlası alın. İvomec olabilir. Enjektöre 0,5 ml (10 damla) çektirin. Veya 5 damla alabilirseniz alın.

Kuşun ense derisine gelecek şekilde sadece 1 damla parazit damlasından damlatın. 15 gün sonra tekrar 1 damla daha. Bitti.
Bir hafta kadar da banyo yaptırmayın ilacın etkisi için.
Daha sonraları 3-4 ayda 1 kez 1 damla yaptırın tedbiren.
Damla sonrası kuş birkaç gün deliler gibi kaşınabilir normaldir. Sonra düzelir..
👍🏻
tamamdır çok teşekkürler, en kısa sürede temin edeceğim

Mineral toz sulukta duracak derken su ile karıştırılmayacak @sterops

az önce yaptı bunları
normal değil değil mi

@BeautiBird
başka öneriniz var mı bunları bölünmüş bulamıyorum ziyan olmaz mı tam 1 sene bile değil son kullanım tarihleri

Geri