Ali Alp ÇOŞAN
Emektar Üye
Arkadaşlar bu aralar çok fazla kuşum tele yapışıyor,uyurken kendini tele kenetleyip öyle uyuyor nesi var gibi konular görüyorum önceden daha az görüyordum ama hep beklediğim konular arasındaydı.Bi açıklık getirip size bunu sunayım dedim ;
Nedir bu nasıl birşeydir?
Bu durum kuşunuzun size kafeste ters giden birşeyler var,yada ortamı beğenmedim sanki biri beni çekip alacak gibi güvende değilim deme şeklidir.
Neden Kaynaklanır?
1)Stres altında olma
2)Güvensizlik
3)Kafeste/ortamda birşeylerin ters gitmesi
4)Tünek değişimi/tüneklerin güvenilirliğini kaybetmesi(Kırılma eskime gibi)
Üstteki sorun gözüken resimlerde gördüğünüz gibi tünekler plastik kuşlarda genelde bundan şikayetçidir.Aynı fayansın üzerinde yeni ayakkabıyla yürümek gibi cıyk cıyk ses çıkar kendiniz kendinize kızarsınız..Kuştada öyle plastik tünek güvensizdir kuş kendini rahat hissetmez kendini tele yapıştırır.
Ortam değişimi=Stres.Kuşu çok hırpalamış yormuş korkutmuş iseniz veyahut kafesini değiştirdiyseniz bunu yapabilir.
Yeni eleman vakaası=Yeni gelen üyelerde burası neresi stresi olur bunu yapabilir,aynı şekilde kafese yeni gelen bir kuş yüzünden kafesin as sahibi ürküp tele yapışabilir.
Nasıl kurtuluruz,ilacı nedir?
Tüneklerinizin sağlam ve tahta olduğundan emin olun.(Tahta tünek tırnak uzamasını kontrol altına alır)
Kafesi sürekli rahatsız eden makina sesi çocuklar vs olmadığına emin olun.
2-3 gün dinlenme süresi verin ortama alışsınlar.
Bu konu bu forum hariç hiçbir sitede açıklık getirilmemiş bir konudur.İlk kez benim klavyemden bu forumda açıklanıyor yanlış bilmiyorsam
Alıntı yapıyorsanız lütfen kaynak belirtin.İyi günler..
Nedir bu nasıl birşeydir?

Bu durum kuşunuzun size kafeste ters giden birşeyler var,yada ortamı beğenmedim sanki biri beni çekip alacak gibi güvende değilim deme şeklidir.
Neden Kaynaklanır?
1)Stres altında olma
2)Güvensizlik
3)Kafeste/ortamda birşeylerin ters gitmesi
4)Tünek değişimi/tüneklerin güvenilirliğini kaybetmesi(Kırılma eskime gibi)
Üstteki sorun gözüken resimlerde gördüğünüz gibi tünekler plastik kuşlarda genelde bundan şikayetçidir.Aynı fayansın üzerinde yeni ayakkabıyla yürümek gibi cıyk cıyk ses çıkar kendiniz kendinize kızarsınız..Kuştada öyle plastik tünek güvensizdir kuş kendini rahat hissetmez kendini tele yapıştırır.
Ortam değişimi=Stres.Kuşu çok hırpalamış yormuş korkutmuş iseniz veyahut kafesini değiştirdiyseniz bunu yapabilir.
Yeni eleman vakaası=Yeni gelen üyelerde burası neresi stresi olur bunu yapabilir,aynı şekilde kafese yeni gelen bir kuş yüzünden kafesin as sahibi ürküp tele yapışabilir.
Nasıl kurtuluruz,ilacı nedir?
Tüneklerinizin sağlam ve tahta olduğundan emin olun.(Tahta tünek tırnak uzamasını kontrol altına alır)
Kafesi sürekli rahatsız eden makina sesi çocuklar vs olmadığına emin olun.
2-3 gün dinlenme süresi verin ortama alışsınlar.
Bu konu bu forum hariç hiçbir sitede açıklık getirilmemiş bir konudur.İlk kez benim klavyemden bu forumda açıklanıyor yanlış bilmiyorsam

Son düzenleme: