Tekrar Buluşmak Duasıyla Minik Bebeğim Pamuk'um

Aysenurddd

Yeni Üye
Pamuk beyaz ve bazı bölgeleri mor renkli, dişi ve tahmini 8 yaşında bir muhabbet kuşu. Onun ikinci sahibiyim. Geldiğinde açık kapısında oturup zeytin gözleriyle ortalama ilk 2 gün yalnızca ev halkını izledi. Bizi tamamen çözdükten sonra başladı yaramazlık yapmaya. Şimdiye kadar benim olan en cesur, sıcakkanlı ve akıllı muhabbet kuşuydu. Bir kediye bile meydan okurdu. Öksürük sesini taklit edebiliyordu. İnsana bu kadar sıcak davranan bir muhabbet kuşu görmemiştim. Bizi reddetmezdi minik bebeğim. Son bir kaç gündür rahatsızdı. Sonrasında ben de rahatsızlandım. Ne yapsam işe yaramadı. Son iki gün iyice kötüleşti. Benim de ağır hasta olmam onu daha iyi anlamamı sağlıyordu. Onu öyle görmek beni iyice üzüyordu. Benim minik ve güzel kızım bir kaç saat önce vefat etti. Onun vefatıyla birlikte hayatımı ne kadar çok doldurduğunu anladım. Çok üzgünüm. İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. Tekrar buluşmak duasıyla bebeğim, Pamuk'um.🤍💜🤍

Pamuk beyaz ve bazı bölgeleri mor renkli, dişi ve tahmini 8 yaşında bir muhabbet kuşu. Onun ikinci sahibiyim. Geldiğinde açık kapısında oturup zeytin gözleriyle ortalama ilk 2 gün yalnızca ev halkını izledi. Bizi tamamen çözdükten sonra başladı yaramazlık yapmaya. Şimdiye kadar benim olan en cesur, sıcakkanlı ve akıllı muhabbet kuşuydu. Bir kediye bile meydan okurdu. Öksürük sesini taklit edebiliyordu. İnsana bu kadar sıcak davranan bir muhabbet kuşu görmemiştim. Bizi reddetmezdi minik bebeğim. Son bir kaç gündür rahatsızdı. Sonrasında ben de rahatsızlandım. Ne yapsam işe yaramadı. Son iki gün iyice kötüleşti. Benim de ağır hasta olmam onu daha iyi anlamamı sağlıyordu. Onu öyle görmek beni iyice üzüyordu. Benim minik ve güzel kızım bir kaç saat önce vefat etti. Onun vefatıyla birlikte hayatımı ne kadar çok doldurduğunu anladım. Çok üzgünüm. İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. Tekrar buluşmak duasıyla bebeğim, Pamuk'um.🤍💜🤍
Başınız sağolsun sizi çok iyi anlıyorum. Işıklar içinde uyusun 😔

Başınız sağolsun Ayşenur hanım. Evde başka kuşunuz varsa onları da kontrol etmenizi öneririm,ölen kuşunuzda eğer bulaşıcı hastalık varsa örneğin mantar gibi,diğer kuşlar da enfekte olmuş olabilir. Ölen kuşunuzun hastalığını biliyor musunuz bilmiyor iseniz belirtiler neydi öğürme kusma ağız içinde kötü koku ishal vs var mıydı? Dezenfektan ile her şeyi temizleyin bu arada. Kafes,tünekler,yemlik suluk vs.

Teşekkür ederim. Sol kanadının altında koyu renk kabuk vardı. Kanaması vardı. Veteriner antibiyotik krem ve solüsyon başlattı. Kabuk yumuşayıp düşünce altında kırmızı yara ortaya çıktı ve veteriner apse dedi ardından suluğa damlatmak üzere antibiyotik verdi. Krem ve solüsyona devam etmemi istedi. İshali geçmedi. Veteriner e sordum ağızdan alınan antibiyotiği kes dedi. Probiyotik vermeye başladım ama nafile. Pamuk un karnının altında röntgen de organlara temas etmeyecek şekilde konumlanmış bir yağ topu vardı deri altında. Veteriner 1-2 yıl önce bir şey yapılamayacağını söylemişti. İshal zayıflattı ve bir akşam aniden bağırıp nöbet geçirir gibi vücudunu hareket ettirmeye çalıştı. Saatlerce böyleydi. Ertesi gün titremeleri hafif devam ediyor ama bağırmıyordu. Yem ve su yedirmeye çalıştım. Daha önce hastayken çekirdek ile tekrar yemeye başlamasına aracı olmuştum ama bu sefer denesem de olmadı. Veteriner de yorum getirmedi. Yarı komada gibiydi azıcık su içer gibi yapsa kafasını sanki başı dönüyormuş gibi hareket ettiriyor, bir noktaya bakıp göz kapaklarını yarım kapatıp açıyordu hızlıca göz kası atar gibi. Belki serumla düzelirdi minik bebeğim. Ama kanatlı hayvanlar konusunda uzman bir veteriner yok burada. Son anlarında iyice kötüleşti. Normalde kuş ölümleri hızlıca gerçekleşir. Onun ki günler sürdü. İçerideki yağ topunun kullanılan antibiyotik ile kontrolden çıkmış olabileceği ihtimalini de düşünüyorum. Antibiyotik zaten yaramadı ona. Başka kuşum yok. Tavsiye için teşekkür ederim.

Geri