Sultan papağanı

kuş sevdası

Meraklı Üye
Cümleten Selamünaleyküm arkadaşlar Hayırlı akşamlar size bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim Benim dişi sultan papağanın 3 adet yumurtası var 2 tanesi dolu bir tanesi boş yani yavrular bir 5-10 güne çıkacak inşallah ama erkek sultan papağanı ile anlaşamıyor erkek sultan papağanı yuvalığa yuvalığa kesinlikle sokmuyor yuvaların yanına yanaştırmıyor yani size demek istediğim yavrular çıktıktan sonra eğer anlaşmama durumu gene olursa eşini değiştirsem olur mu sizce Şimdiden teşekkür ediyorum☺☺☺

Cümleten Selamünaleyküm arkadaşlar Hayırlı akşamlar size bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim Benim dişi sultan papağanın 3 adet yumurtası var 2 tanesi dolu bir tanesi boş yani yavrular bir 5-10 güne çıkacak inşallah ama erkek sultan papağanı ile anlaşamıyor erkek sultan papağanı yuvalığa yuvalığa kesinlikle sokmuyor yuvaların yanına yanaştırmıyor yani size demek istediğim yavrular çıktıktan sonra eğer anlaşmama durumu gene olursa eşini değiştirsem olur mu sizce Şimdiden teşekkür ediyorum☺☺☺
Olmaz tabiki. Müdahale etmeyin gerekirse yavrulur 5-6 günlük olana kadar erkek ayrı dursun

Hocam erkeği saldım ayırmıştım siz dediniz 6 gün ayrı kafese alın 6 gün oldu dün saldım şimdi kafesin içinde ama dişi yuvalığa kesinlikle sokmuyor ayırayımmı gene bilemedim

Hocam bi'de erkek sultan papağanı ayıdım farzedelim yavru lar çıktı farzedelim dişi sultan papağanına yardım amacıyla yavru ları besin takviye etmelimiyim yani bende şırınga yardımıyla beslemelimiyim
Zorunluluk olmadığı sürecr elle beslemeyi tavsiye etmem. Dişiyi iyi beslersin. Ayrıca erkek yakın kalsın kafese yavruların hepsi çıkınca kafese koyup denersin bakalım dişi ne tepki verecek.

Peki hocam 2 kafesim vardı mecbur muhabbet koydum yedek kafese erkek sultan papağanı muhabbet lerin yanına kysam olur mu 😊

21 gündür kuluçka süresi toplam süre yani. Damarlanmadan itibaren 15-18 günde çıkması lazım.

Boş olan yumurta da kalabilir, bazen gözden kaçabiliyor damarlanma o yüzden aslında dolu bir yumurta olma ihtimaline ek olarak yumurtadan çıkan kuşlara destek olabilir bu konuda tutan çok üretici var diye bir bilgim var ama üstadlar daha doğru yorumu yapacaklardır.

Boş olan yumurta da kalabilir, bazen gözden kaçabiliyor damarlanma o yüzden aslında dolu bir yumurta olma ihtimaline ek olarak yumurtadan çıkan kuşlara destek olabilir bu konuda tutan çok üretici var diye bir bilgim var ama üstadlar daha doğru yorumu yapacaklardır.
Doğru 👍 kalsın mutlaka. Daha damarlanma süreci başlamadan bakmış olabilirsiniz. Size bakmayın demiştim dinletemiyorum ki illa kavga mı edelim yani 😂

Son düzenleme:
Hocam ben erkek sultan papağanı ayırdım siz dedikten sonra gene bugün eve geldiğimde ayırdığım erkeğin kafes kapısı açılmıştı gene muhabbet ler çıkmış ve erkek çıkmamıştı ve dişi korkmuştugaliba kluçkada kalkmıştı yumurtalar suğumuştu ama sonra biraz yemek yedikten sonra tekrardan kuluçkaya gitti yumurtaların üstne yattı işallah bi sıkıntı olmaz
Doğru 👍 kalsın mutlaka. Daha damarlanma süreci başlamadan bakmış olabilirsiniz. Size bakmayın demiştim dinletemiyorum ki illa kavga mı edelim yani 😂

Dişiyi ve yumurtaları kendi haline bıraksan bir sıkıntı olmayacak da. Sen rahat bırakmıyorsun ki 😂

Geri