Aslında gönlüm sultan papağanında ama fiyatı korkutuyor beni açıkçasıİkisi de çok sevimli kuş türleriSevda papağanı en küçük papağan türlerin bir tanesi. Sultan papağanları biraz daha iri bir tür. Bu kuş türlerini sahiplenmek tercih meselesi. Kimisi sultan papağanını beğenir, kimisi de sevda papağanını beğenir.
Ben Sultan papağanı sahibiyim. Sultan papağanları genelde uysaldır. Siz onu sever ve arkadaşınız olarak görürseniz. Oda sizi öyle görür. Çok zeki bir kuş türü ve erkekler genelde melodili ötüş yaparlar. Bir çoğu uysalken benim sultan papağanım Lütfü gibi serseri olanları da vardır.
Fiyatlar satıcıdan satıcıya değişir. 400 - 1000 TL arası olabilir. Üreticiden ve ev ortamında yetişmiş kuşları sahiplenirseniz daha iyi olur.
Evet küçük kafeste Sevda daha iyi olur. Sultan papağanı küçük kafeste hiç rahat edemez. En az 45x45x 60 gibi kafes gerekliAslında gönlüm sultan papağanında ama fiyatı korkutuyor beni açıkçasısevda papağanları daha ucuz olurmuş. Bir de elimde küçük kafes var, muhabbet kuşuna uygun olan. Sevda papağanına da uygun düşer muhtemelen. Sultan papağanı alıp isteğim için onun rahatını bozamam küçük kafeste. Teşekkür ederim bilgileriniz için. Açıklaştı benim için olay
![]()
Aldığımız petshopta genelde 1 yaşında oluyor. Alışması çok zor olur mu 1 yaşında olursa. Bir de cinsiyet arasında fark olur mu. Erkek daha kolay alışır gibi bir ayrımı var mı? (çok soru sordum kusura bakmayınEvet küçük kafeste Sevda daha iyi olur. Sultan papağanı küçük kafeste hiç rahat edemez. En az 45x45x 60 gibi kafes gerekli
1 yaşında alışması zor olur. Eğer ki hiç insan tarafından ilgi görmediyse çok zor. Sevda papağanlarının karakteristik özelliklerini bilmiyorum fakat erkek olanlar cana yakın olabilir. Üretici her zaman petshop'tan iyidir. Acele etmeden üretici araştırın. Bulamazsanız petshop'a yönelirsiniz. Rica ederimAldığımız petshopta genelde 1 yaşında oluyor. Alışması çok zor olur mu 1 yaşında olursa. Bir de cinsiyet arasında fark olur mu. Erkek daha kolay alışır gibi bir ayrımı var mı? (çok soru sordum kusura bakmayın)