Sultan Papağanı ishal

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AsiBulut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Törpü tüneği yerine tırnaklarını kesin. Yapamıyorsanız bilen bitine veya veterinere kestirin.
Yaparız ısırmıyor hiç ama daha yavru ya tırnakları kısa zaten, muhabbet kuşumuzunkini de biz kesiyoruz ama sorun olmazmı sonra kanamasın? 🥺

Yaparız ısırmıyor hiç ama daha yavru ya tırnakları kısa zaten, muhabbet kuşumuzunkini de biz kesiyoruz ama sorun olmazmı sonra kanamasın? 🥺
Muhabbet kuşlarınkini kesiyorsanız onunkini de kesersiniz sorun olmaz. Kılcal damara dikkat ederseniz kanamaz. Az bir kanama olsa da büyük problem değil.

Sanırım dışkısı iyice düzeldi az önce bunu yaptı.
Duruşuda düzeldi gibi daha rahat duruyor ama kafes dışında telefon görünce uçuyor o yüzden çekemedim. 🥲

Çok teşekkürler tekrardan. 😊

Dal darıyı azaltarak zamanla tamamen kesin. Dal darı severler ama besleyici değildir. Kilo da yapar. Ayrıca probiyotik kullanın mutlaka.

Dal darıyı azaltarak zamanla tamamen kesin. Dal darı severler ama besleyici değildir. Kilo da yapar. Ayrıca probiyotik kullanın mutlaka.
Dal darıyı satıcı söyledi yem kırmaya alışana kadar verin diye, tam yeme düşmemiş annesi yeniden yumurtlamak için atmış yuvadan kafasındaki tüyler yoluk zaten. İbiğin kelliği değilde baya açık. Yem yerken çok zorlanıyor darıyıda sadece dışarı çıkardığımda elimden yiyor kafesine koymuyorum veya dışarda önüne bırakıp gitmiyorum. Kafeste sadece normal yem yiyor ama daha rahat yem kırabildiğinde darıyı azaltıcam mutlaka. Muhabbet kuşuma 1-2 haftada bir veriyorum normalde de. Şuanda 30 dk yem kırmaya çalışıyor 15-20 tane yem kabuğu anca oluyor yemliğinde. 🥲 Prebiyotik yine kullanırım ama günler arasında temiz su içtiğindende emin olmam lazım sanırım. Bir sonraki harçlığımda önerdiğiniz ilaçlarıda alıcam. 😊

Bir tane bile kırıp yiyebiliyorsa yeme düşmüş demektir. Yem yemesi dal darıya oranla daha sağlıklı 👍

Bir tane bile kırıp yiyebiliyorsa yeme düşmüş demektir. Yem yemesi dal darıya oranla daha sağlıklı 👍
Tamamdır azaltırız o zaman. 😊 Sultan papağanı yemi yiyebilirmi peki tamamen? Çekirdeği 1 aya falan kırar şimdi verme demiş adam babama o yüzden yüzde 90 muhabbet kuşu yüzde 10 sultan papağanı yemi koyuyordum. Versele Laga marka ikiside. 👀

Bolsa sıkıntı yok. Ama keten tohumu çok faydalıdır. Bir miktar eklemenizde sorun yok.

Geri