Sultan Papağanı ishal

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AsiBulut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AsiBulut

Meraklı Üye
Merhabalar dün aldım sultan papağanımı. 53 günlük olması lazım tam yem kıramıyor alışsın diye elimle darı veriyorum. İlk aldığımda dışkısı normaldi ama gece soğuk havada teslim aldık, birkaç defa in bin yapmamız gerekti onuda uzun süre arabada bırakmamak için yanımızda aldık, sanırım o sırada soğuk aldı. İshali azmı çokmu anlamadım muhabbet kuşundan sonra sanki güvercin besliyo gibi hissediyorum. Bu ishal ciddimi yardımcı olurmusunuz? İştahı yerinde suda içiyor.

Bu arada 1 hafta bakmayın bile denmişti ama kafesine koyarken baktık ısırmıyor aldık sevdik biz ensesini sevdirdi baya, el besleme olduğu için sanırım. Sorun olmaz umarım düzenli olarak temas kurmaya çalışıyorum alışsın diye. Görünüşten hastalık teşhisi olurmu bilmiyorum ama şuan böyle duruyor.

Burnundaki kızarıklık sebebi kırmızı bi ilaç damladı yanlışlıkla burnuna, daha önce muhabbet kuşumuz için vermişti veteriner kara mürverli doğal bir şey sanırım.

Kafeside söylendiği gibi galvaniz kaplama aldık sadece çelik yemlik ve kalın tünek kaldı, kalın tahta tünek bulamadık geçici olarak ince tahta tünek aldık. Bize alışana kadarda oyuncak almayı düşünmüyorum kafesine.

Oyuncak almayın zaten. Probiyotik kullanın mutlaka. 50 günü geçen yavrunun yem kurabiliyor olması lazım. Kafes tabanına ızgara koymayıp az miktar tohum dökün yemliğinde de olsun. Dışkısı kötü değil ama biraz daha toparlaması gerek enzim içerikli bir probiyotik toparlayacaktır yüksek ihtimalle. Multi vitamin de kullanın mutlaka. Bitkisel ürünün içeriğini atın onu da kullanmanız faydalı olabilir.

Oyuncak almayın zaten. Probiyotik kullanın mutlaka. 50 günü geçen yavrunun yem kurabiliyor olması lazım. Kafes tabanına ızgara koymayıp az miktar tohum dökün yemliğinde de olsun. Dışkısı kötü değil ama biraz daha toparlaması gerek enzim içerikli bir probiyotik toparlayacaktır yüksek ihtimalle. Multi vitamin de kullanın mutlaka. Bitkisel ürünün içeriğini atın onu da kullanmanız faydalı olabilir.
Prebiyotik olarak Röhnfried Entrobac var ama uzun süre önce bölünmüş olarak aldım. Veterinerde vermişti 2 paket kalmış ama kokusu daha yoğun ve tozu neredeyse 1 tatlı kaşığı çıkıyor, 1 suluğa 1 paket demişti ama. Ondan btüün bir paket koysam suluğuna sorun olurmu?

İlaç olarakta kendi ilaçlarından verdiler üstündeki isimleri aratınca kara mürver ve papatya resimleri çıkıyor.

Soldakiler ağız damlası sağdaki prebiyotik. Multi vitaminim kalmadı evde, Gerwit W çok kokuyor diye sormuştum huylanıp attım yenisini alırım diye. Vereyim şimdi siparişini 🥲

O damlaları kullanın her gün birinden sırayla damlatın sürekli. Suyuna da paketi açıp çeyrek suluğa ( 25 ml suya ) çay kaşığının 1\3 ü katar probiyotik toz katın 10 gün kadar her gün sonra haftada 2-3 kez. Probiyotik bitmeye yakın kanatlıoil prozim plus ve vitabol alın.

O damlaları kullanın her gün birinden sırayla damlatın sürekli. Suyuna da paketi açıp çeyrek suluğa ( 25 ml suya ) çay kaşığının 1\3 ü katar probiyotik toz katın 10 gün kadar her gün sonra haftada 2-3 kez. Probiyotik bitmeye yakın kanatlıoil prozim plus ve vitabol alın.
Tamamdır teşekkürler. 😊

Rica ederim gelişmeleri yazın mutlaka. Kuş bakımsız görünüyor onu destekleyip toparlayalım beraber.
Acil konular altta kalmasın diye konu açmayım burdan sorayım dedimde, şey soracaktım biz yeni eve taşındıkta soğuk burası meğer daha dış yalıtım yapılmamış binaya. Oturma odası sıcak ama orda muhabbet kuşum var, şimdilik birbirlerini görmelerini istemiyorum. Odama elektrikli soba koydum odayı o ısıtıyor sultan papağanım için. Birkaç gün sonra oturma odasına aldığımda klima açsam hastalanırlarmı? Klimayı tavana üfleyenden aldık kuşlara bir şey olmasın diye ama sonuçta hava akışı oluyor oda içinde direk olmasada. Tavana üfleyerek ısıtıyor. Hasta olurlarmı o akımdan :c

Acil konular altta kalmasın diye konu açmayım burdan sorayım dedimde, şey soracaktım biz yeni eve taşındıkta soğuk burası meğer daha dış yalıtım yapılmamış binaya. Oturma odası sıcak ama orda muhabbet kuşum var, şimdilik birbirlerini görmelerini istemiyorum. Odama elektrikli soba koydum odayı o ısıtıyor sultan papağanım için. Birkaç gün sonra oturma odasına aldığımda klima açsam hastalanırlarmı? Klimayı tavana üfleyenden aldık kuşlara bir şey olmasın diye ama sonuçta hava akışı oluyor oda içinde direk olmasada. Tavana üfleyerek ısıtıyor. Hasta olurlarmı o akımdan :c
Hayır sorun olmaz. Onları hasta edecek şey ani ısı değişimi ve soğuk cereyanda kalmalarıdır. Klimanın onları hastalandıracağını düşünmüyorum.

Klimalı oda başlı başına sıkıntı zaten. Çok dikkat etmeniz gerek. Isının sabit olmasına ve nem seviyesine dikkat etmelisiniz. Odadaki hava kurumamalı. Klima havayı kurutabilir.
Oda nemi %40-%60 arasında olmalı.
Hava nemlendirici cihazlar satılıyor,Trendyol n11 gibi sitelerden temin edebilirsiniz.
Ayrıca klima temizliğine de dikkat etmelisiniz.

Klima daha yeni ilk defa çalıştırıyoruz temiz yani, havayı nemli tutmak içinde modu var nemi kurutmak içinde. Şuan nemli oda 25 derecede yavaş çalışıyo. Evcil hayvan moduda varmış yeni keşfettik ama. Nemi ölçüyorsa o değerlere göre bakarım yoksa alabiliriz bahsettiğinizden cihazdan. Teşekkür ederim. 😊

Klimalı oda başlı başına sıkıntı zaten. Çok dikkat etmeniz gerek. Isının sabit olmasına ve nem seviyesine dikkat etmelisiniz. Odadaki hava kurumamalı. Klima havayı kurutabilir.
Oda nemi %40-%60 arasında olmalı.
Hava nemlendirici cihazlar satılıyor,Trendyol n11 gibi sitelerden temin edebilirsiniz.
Ayrıca klima temizliğine de dikkat etmelisiniz.

Bu şekilde değerler yapay zeka ayarlıyormuş. Yapay zeka şuanda öğrenme aşamasında diyo nem değerini biraz daha yüksek tutucaz o zaman. Yükseliyor şimdi 41% oldu.

Klima daha yeni ilk defa çalıştırıyoruz temiz yani, havayı nemli tutmak içinde modu var nemi kurutmak içinde. Şuan nemli oda 25 derecede yavaş çalışıyo. Evcil hayvan moduda varmış yeni keşfettik ama. Nemi ölçüyorsa o değerlere göre bakarım yoksa alabiliriz bahsettiğinizden cihazdan. Teşekkür ederim. 😊

Klimalarda nem ölçer var mı bilmiyorum,siz bir kurcuklayın belki vardır. Eğer yoksa termometre alırsınız. Ölçüm yaptıktan sonra eğer gerekiyorsa nemlendirici cihazlar alabilirsiniz. Bizde 2 tane var,içerisine lavanta yağı da katıyorum,lavanta yağı havayı temizleme özelliğine sahiptir antiviral,antibakteriyel ve antiseptik özellikleri vardır,bu da havayı dezenfekte eder. Ara sıra suyun içine birkaç damla lavanta yağı damlatırsınız odayı nemlendirmekle beraber havayı da dezenfekte etmiş olursunuz.
Ayrıca gece lambası görevi de görüyor renkli ışıklar da var. Güzel bir ürün tavsiye ederim.
Şunu da ekleyeyim,sıcak buhar üfleyen makine almayın güvenlik için..
Soğuk buhar üfleyenlerden alın bence.

Klimalarda nem ölçer var mı bilmiyorum,siz bir kurcuklayın belki vardır. Eğer yoksa termometre alırsınız. Ölçüm yaptıktan sonra eğer gerekiyorsa nemlendirici cihazlar alabilirsiniz. Bizde 2 tane var,içerisine lavanta yağı da katıyorum,lavanta yağı havayı temizleme özelliğine sahiptir antiviral,antibakteriyel ve antiseptik özellikleri vardır,bu da havayı dezenfekte eder. Ara sıra suyun içine birkaç damla lavanta yağı damlatırsınız odayı nemlendirmekle beraber havayı da dezenfekte etmiş olursunuz.
Ayrıca gece lambası görevi de görüyor renkli ışıklar da var. Güzel bir ürün tavsiye ederim.
Şunu da ekleyeyim,sıcak buhar üfleyen makine almayın güvenlik için..
Soğuk buhar üfleyenlerden alın bence.
Varmış siz yazarken yazdım, sayfayı yenilerseniz resim attım. 😊 Yinede bakarız o cihazada.

Bu şekilde değerler yapay zeka ayarlıyormuş. Yapay zeka şuanda öğrenme aşamasında diyo nem değerini biraz daha yüksek tutucaz o zaman. Yükseliyor şimdi 41% oldu.

%50 gibi bir nem seviyesine sabitleyebilirsiniz. Günlük olarak da odayı havalandırın ama. Temiz hava da önemli.
Klimanız güzelmiş,eğer doğru ölçüm yapıyorsa ekstra harcama yapmanıza gerek yok.

%50 gibi bir nem seviyesine sabitleyebilirsiniz. Günlük olarak da odayı havalandırın ama. Temiz hava da önemli.
Klimanız güzelmiş,eğer doğru ölçüm yapıyorsa ekstra harcama yapmanıza gerek yok.
Tamamdır, sabah güneş varken havalandırırız. 😊

Törpü tünekler iyi değil biliyorum ama aşırı durumlarda alınabilirmi?

Tırnakları çok sivri 10 dakika sevince elim bu hale geliyor. (Korkup sıkmıyor bile normal tünüyor sadece.)

Alerji gibi ellerimiz kabarıyor kaşınıyor krem sürünce 1 saate falan anca geçiyor. 🥲

Törpü tüneği yerine tırnaklarını kesin. Yapamıyorsanız bilen bitine veya veterinere kestirin.

Geri