berat1212220
Yeni Üye
Yaklaşık 2 yaşında olan, kendi sultan papağanı çiftimin ilk yavrusu olan kuş şu anda çok kötü durumda. 1 yaşındayken akrabamaıza verdiğimiz kuş akrabamızın dışanda muhabbet kuşu bulması ve sultan pağanına dış parazit geçmesinin ardından rahatsızlığın farkedilmemesi nedeniyle 3 aydır kuş benimle. Kuş ilk geldiğinde her yerinde siyah kabuklar ve akar yarian vardı. Kuş yaklaşık 1 ay içinde bazı tedavi yöntemleri ile daha iyi duruma geldi ama akarlardan kurtulup kurtulamadığını anlayamadım. Hastalığın ilk başladığı 3 parmak ucu büyüklüğündeki yara bir türlü işleşmedi. Yarayı sürekli ısırdığı için bir türlü işleşmiyordu, tasma "akmak, bez sarmak gibi bazı şeyier yapsamda bu yara iyleşmedi. Bu yara zamanla 1 cm derinliğinde bir yaraya dönüştü. Kuşta yaklaşık 1 ay içerisinde vücudunda yaralar oluşmaya başladı, deri enfeksiyonu yaşıyor kuş şu anda. Bir kaç gün öncede gözünü kapatmakta zorlandığına fark ettim şuan göz kapağını kapatamıyor ve 2. gőz kapağıyla idare etmeye çalışıyor. Şu an gözünün etrafı kızarmış durumda. Evimde burunan diğer kuşların akar kapmamaması için 2 haftada 1 olmak üzere 2 defa ense damlası damlattım. Kuşa ilk olarak ri ampül tedavisi yaptım ama yanlış ilaç kullanımı nedeniyle aynı anda merhem ve rif ampül kullanınca merhemdeki yağ nedeniyle kuş işleşendi, akariar kuşun kas dokusuna kadar çoğalmışlar, kuş halsiz, ihtaşsız ve çok su işiyor. Konu hakkında yardımcı olabilcekler yardım edebilir mi