Sultan papağanımın durumu çok kötü

berat1212220

Yeni Üye
Yaklaşık 2 yaşında olan, kendi sultan papağanı çiftimin ilk yavrusu olan kuş şu anda çok kötü durumda. 1 yaşındayken akrabamaıza verdiğimiz kuş akrabamızın dışanda muhabbet kuşu bulması ve sultan pağanına dış parazit geçmesinin ardından rahatsızlığın farkedilmemesi nedeniyle 3 aydır kuş benimle. Kuş ilk geldiğinde her yerinde siyah kabuklar ve akar yarian vardı. Kuş yaklaşık 1 ay içinde bazı tedavi yöntemleri ile daha iyi duruma geldi ama akarlardan kurtulup kurtulamadığını anlayamadım. Hastalığın ilk başladığı 3 parmak ucu büyüklüğündeki yara bir türlü işleşmedi. Yarayı sürekli ısırdığı için bir türlü işleşmiyordu, tasma "akmak, bez sarmak gibi bazı şeyier yapsamda bu yara iyleşmedi. Bu yara zamanla 1 cm derinliğinde bir yaraya dönüştü. Kuşta yaklaşık 1 ay içerisinde vücudunda yaralar oluşmaya başladı, deri enfeksiyonu yaşıyor kuş şu anda. Bir kaç gün öncede gözünü kapatmakta zorlandığına fark ettim şuan göz kapağını kapatamıyor ve 2. gőz kapağıyla idare etmeye çalışıyor. Şu an gözünün etrafı kızarmış durumda. Evimde burunan diğer kuşların akar kapmamaması için 2 haftada 1 olmak üzere 2 defa ense damlası damlattım. Kuşa ilk olarak ri ampül tedavisi yaptım ama yanlış ilaç kullanımı nedeniyle aynı anda merhem ve rif ampül kullanınca merhemdeki yağ nedeniyle kuş işleşendi, akariar kuşun kas dokusuna kadar çoğalmışlar, kuş halsiz, ihtaşsız ve çok su işiyor. Konu hakkında yardımcı olabilcekler yardım edebilir mi

Kuşunuzun resmini hizliresim.com üzerinden paylaşır mısınız

Yukarıdaki konuyu okuyun ve orda önerdiğim uygulamayı yapın. Gözleri için eczaneden antibiyotik göz damlası alın. ilk gün 4 kez damlatın sonraki günler 3 kez. Kuşun yarası aynı zamanda enfeksiyon da yapmış. En son ne aman antibiyotik tedavisi oldu ? Yukarıda bağlantısını paylaştığım yağ gelene kadar eczaneden SOOLANTRA krem alın günde 3 kez derisine sürün. Hem akar hem enfeksiyon nasıl baş edeceğiz bakalım. Antibiyotik var mı evde ? İvermectin krem ile nem yağını dönüşümlü olarak kullanacağız. Ayrıca boyunluk almış mıydınız. Kuşun kaşımasını da önlemeliyiz.

Son düzenleme:
Kuş doğduğundan beri antibiyotik tedavisi almadı, bulunduğum ilde kanatlı kuş uzmanı yok ve en yakın kanatlı uzman başka bir ilde bulunuyor. Kendisine gittiğimde benim bildiklerime ek pek birşey söylemedi. 3 4 aydır kuş benimle ve tedavi uyguluyordum, rif ampül tedavisini erken kestiğimden ve kestikden sonra derisi için yara merhemleri kullanmam nedeniyle akarlar merhemlerdeki yağlardan beslenerek daha çok çoğaldılar. Bu forum dışında başka 5 forumda da bu konuyu açtım. Normalde kullandığım forumda kuşda merhem kullanmam nedeniyle akarları yok etmek ve yarasını iyleştirmek yerine akarları çoğaltarak kuşu daha zor bir duruma soktuğundan bahsediliyor. Annem doktor olduğundan kendi bilgileriyle ve bir cildiye doktorunun tavsiyeleriyle terramycin kremini kuşta tedavi için almış mesela fakat bu yarasını biraz iyleştirsede akarların daha çok çoğalmasına sebebiyet verdi. Yani demek istediğim yarasını iyleştirmek için yağlı merhemler kullanıdığımızda akarlar çoğalıyor, bu durumu nasıl çözebilceğimizi bilmiyoruz. Kuşun boyunluğu var bir süre kullandım fakat sonra kullanmayı bıraktım. Gözü için tobrasyd göz damlasından bahsedildi ve evde antibiyotik bulunmatadır.

Hocam siz solantra krem ve rif alın mutlaka. Şuan en önemlisi bunlar. Solantra krem zaten akarlar için üretilmiş bir krem nasıl beslesin. Merak etmeyin beslemez ama kuş çok kötü hale gelmiş düzeltmemiz zor olacak gibi. İş size düşüyor. Sık sık dezenfekte edip sık sık ilaç kullanacağız.

Kuş doğduğundan beri antibiyotik tedavisi almadı, bulunduğum ilde kanatlı kuş uzmanı yok ve en yakın kanatlı uzman başka bir ilde bulunuyor. Kendisine gittiğimde benim bildiklerime ek pek birşey söylemedi. 3 4 aydır kuş benimle ve tedavi uyguluyordum, rif ampül tedavisini erken kestiğimden ve kestikden sonra derisi için yara merhemleri kullanmam nedeniyle akarlar merhemlerdeki yağlardan beslenerek daha çok çoğaldılar. Bu forum dışında başka 5 forumda da bu konuyu açtım. Normalde kullandığım forumda kuşda merhem kullanmam nedeniyle akarları yok etmek ve yarasını iyleştirmek yerine akarları çoğaltarak kuşu daha zor bir duruma soktuğundan bahsediliyor. Annem doktor olduğundan kendi bilgileriyle ve bir cildiye doktorunun tavsiyeleriyle terramycin kremini kuşta tedavi için almış mesela fakat bu yarasını biraz iyleştirsede akarların daha çok çoğalmasına sebebiyet verdi. Yani demek istediğim yarasını iyleştirmek için yağlı merhemler kullanıdığımızda akarlar çoğalıyor, bu durumu nasıl çözebilceğimizi bilmiyoruz. Kuşun boyunluğu var bir süre kullandım fakat sonra kullanmayı bıraktım. Gözü için tobrasyd göz damlasından bahsedildi ve evde antibiyotik bulunmatadır.
Hangi merhemi kullandınız peki? Evet tobrasyd iyidir 👍

Enfeksiyonla mücadele için hem suyuna antibiyoyik katacağız hem de rifle temizleyeceğiz sık sık. Elinizi çabuk tutmalısınız. Kuşun durumu çok kötü.

Kuşun bir gözü çok kötü duruma gelmiş morormış ve tamamen şişmiş, enfeksiyonu çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Kuş için bahsettiğiniz ilaçlar nerlerde bulunabilir bu konuyu biraz açabilirmisiniz. İnternetten almak isterim fakat kuşun ömrü ilacın gelmesine yetermi bilmiyorum.

Antibiyotikleri hangi ölçeklerle kullanmalıyıyım
Kuşa 2 hafta boyuncu suluğuna antibiyotik katarak biraz tedavi etmeye çalışmıştım ama sonrasında iyleştiğini düşünerek daha katmamaya başladım. Kuş normalden çok fazla su içiyor ve deri enfeksiyonu aşırı hızlı ilerliyor özellikle gözlerinde olmak üzere. İlaçları yarın elde etmeye çalışacağım fakat nasıl kullanılabilceklerini bilmiyorum, biraz bu konudanda bahsedebilirmisiniz

Deri enfeksiyonu dediğiniz mantar olabilir mi acaba? Bahsettiğiniz bölgenin fotoğrafını atar mısınız.. Ayrıca kuşun kilosu iştah enerji durumu ve dışkısı ne halde?
Eczaneden Tobrased göz damlası alın ve sabah 1 damla akşam 1 damla olmak üzere 3 -4 gün kullanın.

Kuş diğer kuşlarıma oranla 2/3 ağırlıkta, yalnızca daldarı ve çekirkek yiyiyor. Çok fazla dışkılamıyor. Dışksının fotoğrafını az sonra atacağım. Aslında deri rahatsızlığının bir yıkanmanın ardından olduğunu düşünüyorum, yıkadığım zaman sular çok temiz olmayabilir ve bundan rahatsızlık kapmış olabilir. Az önce rif tedavisi uyguladım, suluğuna antibiyotik katıp su doldurdum. Şuan içmedi ama az sora içecektik. Aynı şekilde vücudunun yaralarından bazı fotoğraflarda atacağım

Kuşunuzun hem dış, hem içten tedavi edilmesi lazım.

Hangi antibiyotiği kullanıyorsunuz ? İlaçlı suya probiyotik de ekleyin direncini güçlü tutmamız gerek.
Clasem adlı bir antibiyotik kullanıyoruz. Evde herhangi bir probiyotik bullunmuyor malesef. Kuş için biraz pirinç ısıtıp haşlanmış patates yaptım probiyotik görevini az çok görsün diye
Kuşunuzun hem dış, hem içten tedavi edilmesi lazım.
Sıkıntıda bu aslında kuşa dış bir tedavi uygulasam bile herhangi bir iç tedavi uygulayabilecek veteriner veya kanatlı uzman bulunduğum ilde bulunmuyor. En yakın olanada kendim gittiğimde benim bildiklerimden ek birşey söylemedi.
Kuş birkaç gündür kendini kaşımadığı için boyunluk şimdilik boyunluk takmama kararı aldım.

Geri