O
Yukarıda da belirttiğim gibi kafesten çıkarmıyorum. Bugün uzun zaman olmuştu çıkmayalı ve serbest bıraktım ikisini de artık yumurta koyup yavru büyüyene kadar çıkmak yokvitaminlerini alıyorlar mürekkep balığı kemiği yemler taze sular temiz kafesler gerisi onlara kaldı
![]()
merhaba kafesten çıkarma olayında yavru vermeme olayı yüksek bir ihtimal midir? Acıkcası ben dişi kuşumun yanına bir erkek almak istiyorum yalnız kalmasın diye ancak yavrulamalarını da istemiyorum ne kadar çok o kadarda sorumluluk bu sorumluluğu almaya cesaret edemiyorum bir yandan da kuş yalnız kalsın istemiyorum ne önerirsiniz.
Maşallahları var. Mama takviyesi yapıyor musunuz?
Çok yüksek bir ihtimal olmasa da kuşları büyük ölçüde etkiler. Kuşlar kafeste birbirlerinden başka bir şey görmeyip sadece birbirleriyle ilgilendiklerinden ve bu süreçleri birbirleriyle değerlendirdiklerinden dolayı yavru alımı hem daha çabuk hem daha kolay olur. Diğer türlü kafes dışında korkacağı şeyler, bir yere çarpıp düşme vs. herhangi bir durum da onları etkileyebilir.
Yavrulamalarını istemiyorsanız kızıştırıcı şeyler vermezsiniz (nijer tohumu vs. gibi) yuvalık takmazsınız. Eğer kuş yalnız kalmasın diyorsanız alın derim ama eğer size alışıksa almayın boşverin o zaten size alışmıştır başka bir kuş aramaz kolay kolay.
Çok yüksek bir ihtimal olmasa da kuşları büyük ölçüde etkiler. Kuşlar kafeste birbirlerinden başka bir şey görmeyip sadece birbirleriyle ilgilendiklerinden ve bu süreçleri birbirleriyle değerlendirdiklerinden dolayı yavru alımı hem daha çabuk hem daha kolay olur. Diğer türlü kafes dışında korkacağı şeyler, bir yere çarpıp düşme vs. herhangi bir durum da onları etkileyebilir.
Yavrulamalarını istemiyorsanız kızıştırıcı şeyler vermezsiniz (nijer tohumu vs. gibi) yuvalık takmazsınız. Eğer kuş yalnız kalmasın diyorsanız alın derim ama eğer size alışıksa almayın boşverin o zaten size alışmıştır başka bir kuş aramaz kolay kolay.