Sizce eş almalı mıyım?

sedadiriker

Yeni Üye
Bir dişi bir erkek mubislerim var. 3 senedir beraberler, anlaşmaları genellikle iyi, erkek uzun zamandır kızgınlık döneminde. Kızımız çok agresif, yeri geliyor seviyor yeri geliyor yanına yaklaştırmiyor. Kurlasmalari var, ama eşleşme hiç olmadi, erkek kuş sanırım dişiden korkuyor. Erkek kuş için eş almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım. Sizin öneriniz nedir?

Arada anlaşmaları güzel bir şey.Birbirlerini görecekleri şekilde ayri kafese alma imkaniniz varsa kuşlari bir süre ayirin.Sonra kuşlari birlestirin.Kafeste tek tünek olsun.Oyuncak ,zil vs varsa çıkarin.Ümit P. arkadaşin dedigi gibi havuçlu,yumurtali ,yesil naneli mama yapıp verebilirsiniz.Havuç ,nane kızışmasini saglayacaktir kuslarinizin.Yemine nijer tohumu karistirabilirsiniz az miktarda (eğer ki yoksa)bu da kizismasini saglayacaktır.Sonrası kuşlara kalmış hocam:)

Bir dişi bir erkek mubislerim var. 3 senedir beraberler, anlaşmaları genellikle iyi, erkek uzun zamandır kızgınlık döneminde. Kızımız çok agresif, yeri geliyor seviyor yeri geliyor yanına yaklaştırmiyor. Kurlasmalari var, ama eşleşme hiç olmadi, erkek kuş sanırım dişiden korkuyor. Erkek kuş için eş almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım. Sizin öneriniz nedir?
dediğinize göre dişi daha kızgın,bence alınıcaksa dişiye alınmalı

Kusura bakmayın geç cevap yazdım, mama ve Nijerden bir süre hep verdim zaten, ayırma işini denedim ama dayanamadıgim için uzun süre devam edemedim ve bu yüzden sanırım sonuç almadım.

Video nasıl atılır bilemedim, YouTube a attım URL sini paylaştım, anlık durumları bu sekildeydi

1. Kafesteki plastik tünelleri tahta uzun tunekle
Değiştirin 2. Olarak anlaşıyorlar gibi geldi bana birbirlerini yakından görecekleri şekilde kafesleri ayırın ve kizitirici mama takviyesi yapın kondisyon yemi de kullana bilirsiniz bu arada
Ayırma işleminde dişiyi başka kafese al,erkek yuvalık olan kafeste kalsın şeklinde yazılara denk gelmiştim, bunu dikkate almalı mıyım peki sizce?

Geri