Sarimsak yaği ve elma sirkesi kullanimi

Erkek erkek korkmayın 🤣
Cok sevindim erkek olmasina, yumurta sıkişmasindan korkiyordum, cok sagolun.tek dunyasi benim aslinda o yuzden beni eşi gordu demek ki 😀 ona bir eş alsam iyi olur daha mutlu olur de mi, ama bu sevdalar

Erkek erkek korkmayın 🤣
Erkek olmasına çok sevindim, dişi kuşlar nedense hep daha cadaloz oluyorlar : ) Tek dünyası benim o yüzden beni eş benimsedi demek ki.Aslında bu bana olan düşkünlüğünden dolayı ona üzülüyorum, evdeyken ilgileniyorum da işteyim akşama kadar eve gidince 2 saat falan onla vakit geçirebiliyorum, ve çok meraklı bir kuş oldukları için bu sevdalar bir dk asla rahat vermiyor, tlfla bile iki dk uğraşmama müsade etmiyor. Eş alsam daha mutlu olur de mi, gerçi bu sevdalar eş alınınca yüzünü bi daha zor gördüğün türlermiş biri öyle demişti.Eş alırsam da çoğalcaklar bunla da uğraşmam zor gibi ne yapmalıyım bilemedim.Yalnız bırakmak doğru olmaz de mi

S

Sadece kuşlar mı 🤣

Kuş için doğru olan yalnız kalmaması. Ama sizin için doğru olan yalnız kaşması. Çünkü sizden bir miktar uzaklaşacağı kesin
çok teşekkür ederim cevaplarınız için..İyot %5 lik olarak kaç eczane gezdiysem bulamadım daha doğrusu üstünde böyle bişi yazmıyor elimizdekilerin diyorlar.bir marka var mı öneriniz %5 lik olan..depovit aminovit takviyesi demiştiniz, bt amin forte var elimde bu da o işe yarar mı..

çok teşekkür ederim cevaplarınız için..İyot %5 lik olarak kaç eczane gezdiysem bulamadım daha doğrusu üstünde böyle bişi yazmıyor elimizdekilerin diyorlar.bir marka var mı öneriniz %5 lik olan..depovit aminovit takviyesi demiştiniz, bt amin forte var elimde bu da o işe yarar mı..

Bt amin varsa depovite gerek yok. %5 lik şart değil %2 lik alın 1 yerine 2 damla damlatırsınız.

Cok teşekkurler cevaplarınız için bende soru bitmiyor ama : ) Aklima takilan bir şey var.Bahsetmistim kanatli veterinerine goturmustum kuşu, bana tavsiyesi 2 haftada 2 gun probiyotik diger 2 haftada 2 gün multivitamin.Bunlar dışında bisi verme sebze meyve yesin almasi gerekeni onlardan alsin dedi.Yumurta verme yumurta doğada yok ki dedi, doğada kuşlar veterinere de gitmiyo o zaman mesela, bu mantik bana cok akıllıca gelmiyor.Ben kuşlar konusunda onlara gercekten gönül veren zaman ayiran insanlarin dusuncelerine daha cok onem veriyorum.Bu konuda ne düsünüyorsunuz.

Cok teşekkurler cevaplarınız için bende soru bitmiyor ama : ) Aklima takilan bir şey var.Bahsetmistim kanatli veterinerine goturmustum kuşu, bana tavsiyesi 2 haftada 2 gun probiyotik diger 2 haftada 2 gün multivitamin.Bunlar dışında bisi verme sebze meyve yesin almasi gerekeni onlardan alsin dedi.Yumurta verme yumurta doğada yok ki dedi, doğada kuşlar veterinere de gitmiyo o zaman mesela, bu mantik bana cok akıllıca gelmiyor.Ben kuşlar konusunda onlara gercekten gönül veren zaman ayiran insanlarin dusuncelerine daha cok onem veriyorum.Bu konuda ne düsünüyorsunuz.
Bu arada ek olarak şunu demek istiyorum, yanlış anlaşılmak istemem..Alaninda iyi bilgili veterinerlere elbette saygi duyuyorum.

Benim bakış açıma zıt konuşmuş. Kuşun doğal ortamında vitamin takviyeleri antibiyotik ve probiyotik takviyeleri de yok. O zaman vermeyelim hiç birini. Yada doğal ortamında keten tohumu olmayan kuşa o tohumu da vermeyelim. Böyle mantık mı olur.
Yumurta konusunda ;
Öyle bir içeriği varki içinde canlı oluşuyor. Demekki bir canlının ihtiyacı olan kririk öneme sahip her şey var. Hal böyleyken neden kuşlarımız yemesin yada bizler ...

2 haftada 2 gün vitamin vermek bana göre doğru bir uygulama değil. Vitaminler yağda çözünenler ve suda çözünenler olarak temelde 2 gruptur. Yağda çözünenler vücutta depolanır, suda çözünenler depolanmaz. Dolayısıyla B vitamin grubunun tamamı günlük ihtiyaç kadar alınmalıdır. Tohumlardan bazı vitaminleri alırlar ama bazılarını alamazlar. Dolayısıyla takviye gerekir. 2 hafta vitamin verilmediğinde suda çözünen vitaminlerden yoksun kalacaklar. Bence 2 haftada bir yüksek doz vitamin vermek yerine en geç haftada bir o dozu 2 ye bölerek vermek daha mantıklı olur. Hatta haftada 2 kez bana göre idealdir. Haftada 1 10 damla katılan vitamin seneryosunda haftada 3 defa 3-4 damla şeklinde vermek daha faydalı olacaktır.

Probiyotik konusuna gelecek olursak, probiyotikde doz aşımı söz konusu değildir. Çok aşırı verilirse belki geçici isal yapar o kadar. Dolayısıyla her gün bile verilebilir. Sindirimi destekler bağışıklığı güçlendirir vs vs sayamayacağım kadar çok faydası var. Bana kalırsa en geç 2 günde bir verilmeli.
Son olarak şunu söyleyeyim. İlacı zehirden ayıran şey dozudur. Akrep zehrini bile ilaç yapımında falan kullanıyorlar. Dozu aşmamak kaydıyla sık sık takviyeler yapışmalıdır kuşa.

Cok teşekkür ederim gayet iyi açıkladıniz..ben bi gaza gelip karadeniz petten ve kanatlıoilden baya bisiler aldim, yarin bunlarin isimlerini yazsam bana bir rutin olusturur musunuz..soz bi sure soru sormucam 🙈

Her zaman Sorabilirsiniz sorun yok. Almışken oilmix-s de alsaydınız. Çok faydalı bir ürün oda. Bir kere kargo ödeyeceksiniz 30 ml ondan ekletin derim

Sarimsak yağı
Prozim probiyotik
Avidress plus
Toubenfit e-50 (bu takimin icinde vardi kizistirici olarak geciyormus baska bi etkisi yoksa bunu uretim yapan arkadasa vereyim)
Sedochol
Bt amin forte
Versele laga calci-lux
Gerwit
Depovit Biozinc biotin (bunu hediye yollamislar)
oilmix-s bunuda alicam
Elimde neseli kanatlardan aldigim aminosol var
Tohum olarak ic yuluf, dal dari, versele laga saglik tohumu, versele laga nemli mama, kenevir tohumu

Bunlari hangi araliklarla ve ne dozda vermeliyim acaba.yarim suluga, tam suluga şu kadar damla gibi vb.aciklarsaniz minnettar kalirim.Uzunca bir liste oldu kusura bakmayin

Geri