Sadece aspur yiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GözdeGB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

GözdeGB

Paylaşımcı Üye
Merhaba yaklaşık 45 günlük ve 40 günlük yavru kuşlarım sadece aspur yiyor. Bunun zararı olur dimi? Yem koyuyorum ama yemiyorlar. Yulafi da parçalıyorlar.
Bu resmini ekledigim yem yavrular için uygun mudur?

Ekli dosyalar

• 20180426_173532.jpg
    20180426_173532.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 33
Merhaba yaklaşık 45 günlük ve 40 günlük yavru kuşlarım sadece aspur yiyor. Bunun zararı olur dimi? Yem koyuyorum ama yemiyorlar. Yulafi da parçalıyorlar.
Bu resmini ekledigim yem yavrular için uygun mudur?
Uygundur verebilirsiniz ve aspuru şimdilik yemelerinde problem yok yesinler ama artık aspuru azaltıp yemi çoğaltın sizin elinizde olsun yiyecekleri

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam normal yemi arttırdım nerdeyse çok az aspur koyuyorum yemiyorlar normal yemi. Karişik koydum akıllı yemlige. Aspur seciyorlar

Dün ölen yavrum hastaymış. Son günlerde yem yemeye hali kalmamış. Şimdi bunlar normal yemi yıyebiliyor ama aspur yemek mi istiyor.yoksa normali kırmaya gücü mu yok. Nasıl anlayabilirim bunu

Dışkıları normal mi sizce?

Ekli dosyalar

• 20180426_171919.jpg
    20180426_171919.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 29
Dışkı normal gayet de sağlıklı yiyorlar ama daha çok sevdikleri için aspur yiyorlar diye düşünüyorum

Artık çok korkuyorum bunlara da birşey olacak diye.:(

Artık çok korkuyorum bunlara da birşey olacak diye.:(
İnşaallah olmaz hastalık neydi? önlem aldınız mı? Muhabbet kuşu yavrularında her hastalık rahatlıkla bulaşabilir ağız alışverişi yaptıkları ve ortak alan kullandıkları için

Tetramezatin uyguluyoruz. Selçuk hocam riskli olduklarını söyledi. Dün dışkıları da biraz siyahtı vs. Ölen yavru olurken sadece kemikti. Iç parazit ten bi süre sonra güçsüz kalmış yemek yiyememis kursak kapanmış vs. Şimdi bunları gözetim altında tutmaya calisiyorum

Tetramezatin uyguluyoruz. Selçuk hocam riskli olduklarını söyledi. Dün dışkıları da biraz siyahtı vs. Ölen yavru olurken sadece kemikti. Iç parazit ten bi süre sonra güçsüz kalmış yemek yiyememis kursak kapanmış vs. Şimdi bunları gözetim altında tutmaya calisiyorum
Bu yavruların dışkısı normale benziyor fotoğrafta ama elbette tetra uygulayın inşaallah bir sorun olmaz

Bu yavruların dışkısı normale benziyor fotoğrafta ama elbette tetra uygulayın inşaallah bir sorun olmaz

Inşallah. Bunlar da zayıf ama en azından yiyorlar. Işte şüphelendiğim konu şu acaba güçsüz kalıpta normal yem yemiyorlar mi yoksa zevkine mi aspur seciyorlar

Inşallah. Bunlar da zayıf ama en azından yiyorlar. Işte şüphelendiğim konu şu acaba güçsüz kalıpta normal yem yemiyorlar mi yoksa zevkine mi aspur seciyorlar
Bunu deneyin aspur olmadan sade yem verin ayrı bir kapta içinde tane usulü aspur olsun mesela 4 tane gerisi normal yem olsun vitakraft yemle bunu deneyebilirsiniz

Bunu deneyin aspur olmadan sade yem verin ayrı bir kapta içinde tane usulü aspur olsun mesela 4 tane gerisi normal yem olsun vitakraft yemle bunu deneyebilirsiniz

Kuksaakları dolu şuan. Yemliği komple boşaltıp aspur yediler. Akşam öyle deneyim bir

Ekli dosyalar

• 20180426_183637.jpg
    20180426_183637.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 25
  • 20180426_183644.jpg
    20180426_183644.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 24
Merhaba. Normal yem yemiyorlar.
Kafese aspur hiç koymasam normal yem olsa ve yumurta maması olsa.1 gün boyunca. Aç kalırlar mi ? Gucsuzlesirler mi?
Çünkü yavrulari sahiplerine verceğim ama normal yem yemiyorlar alışmaları gerekiyor.
Sonra acliktan gücsuz kalıp aspur bile yiyemeyecek duruma gelirler mi?
Yardımcı olur musunuz?
@MeHeDe @Omer3461 @Mustafacakmak @Levent ACAR @Selçuk YÜKSEL

Kafese aspur hiç koymasam normal yem olsa ve yumurta maması olsa.1 gün boyunca. Aç kalırlar mi ? Gucsuzlesirler mi?
Çünkü yavrulari sahiplerine verceğim ama normal yem yemiyorlar alışmaları gerekiyor.
Yardımcı olur musunuz?
Deneyin bir kere yemeleri lazim

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1 tane bile normal yem kabuğu görsem tamam da

Yumurta maması ile normal yem kalsın normal yemi de yerler hem mama olduğu için de aç kalmazlar

Yardımcı olur musunuz?
Oncelıkle yavrunuzun olmesıne cok uzuldum basınız sag olsun
yavrularda suan bı sıkıntı yok gıbı gozukuor masallah ıstahları yerınde anladım kadarıyla dıskılarıda normal
aspuru secmelerının sebebı kırması daha kolay besleyıcı yaglı bır tohum hoslarına gıdıyor aspuru azaltmanı onerırım sade yem kullan bır sure ıcınde ak darı sarı darı kızıl darı tarzı seyler olsun 1 hafta boyle dene ama her ıhtımale karsı gunluk taze mamada yap bu sekılde yem yemek zorunda kalarak aspur sevdasından azda olsa vaz gecebılırler benım ilk yavru aldım zamanlarda yavru 41 gunluk yeme dusmusdu ve sureklı aspur verıordum yem kıramıor dıye halbukı ben sureklı onune sundugum ıcın hayvanda alısdıgı ıcın tenezzul etmıor ugrasmaya bıraz zorlamak lazım sonrasında aspurum bıttı alana kadar normal yem verdım ve mama takvıyesıyle bugune kadar geldık cok sukur masallah bı yerden baslayarak ufak ufak azaltarak normal yeme alıstırmak lazım

Geri