Rainbow ve Lacewing

Merhabalar Herkeze Sizce bu kuşlardan ne çıkar şuanda 3 adet yumurta var altlarında ve halen daha y

• Tahmini kac adet yumurta yaparlar

Kullanılan: 5 100.0%
  • Kirmızı göz atma oranı nedir

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    5
Maşallah çok güzel bir takım ortaya çıkmış dişi kuşunuz göründüğü kadarı ile Rainbow ve kırık iri bir kuş maşallah :) erkeğe gelince sözün bittiği yer maşallah :) altından güzel yavrular gelir inşaAllah keyifli hobiler.

Çok teşekkur ederim daha iyisi sizin olur inşallah

Ve 6.cı yumurtamda geldi
Yumurta kontrolü yapmaya korkuyorum riske girmek istemiyorum kontrol etmek çokmu önemli başka bi yolu yokmu.
Iyi hobiler herkeze

Ekli dosyalar

• 20171218_231639.jpg
    20171218_231639.jpg
    4 MB · Görüntüleme: 24
Ve 6.cı yumurtamda geldi
Yumurta kontrolü yapmaya korkuyorum riske girmek istemiyorum kontrol etmek çokmu önemli başka bi yolu yokmu.
Iyi hobiler herkeze

Ve 6.cı yumurtamda geldi
Iyi hobiler herkeze
8. günden sonra ancak bu şekilde kontrol edebilirsiniz fakat yumurtanın üstüne yatmaya başladıkları zamanı göz önünde bulundurun.
yum.jpg

Merhaba, dişi kuş painted (Rainbowa oldukça yakın bir renk mutasyonu)
Erkek fotoğraflardan anlayamadım ama fallow veya albino lacewing.
Rainbow yavru alma şansın yok. En fazla anneye benzer. Kırmızı göz yavru alma şansın da var.
Yumurtalara yatmaya başladıktan 4-5 gün sonra yumurtaya ince led bir ışık dayayıp kontrol edebilirsin. Damarlanma ve kalp atışını görürsün yumurtalar doluysa.
Bereketli üretimler olsun.

Rainbow yavru alma şansın yok. En fazla anneye benzer. Kırmızı göz yavru alma şansın da var.
Yumurtalara yatmaya başladıktan 4-5 gün sonra yumurtaya ince led bir ışık dayayıp kontrol edebilirsin. Damarlanma ve kalp atışını görürsün yumurtalar doluysa.

Yorumunuz icin teşekkür dişi kuş reinbow bundan eminim resimden ve görüntü kalitesindwn biraz farklı çıktığından painted sanılıyor ama değil :)

Hocam rainbow yavru almak için ne tür eşlemeler yapılmalıdır ? Kaç kuşak sonra aşağı yukarı rainbow kanı elde edilebilir ?

Sa 7 yumurtalari vardi bugun 19 uncu gündü ve yumurta kontrolü yaptım 7side bom boş bi kuş 7 yumurta yapıp 7sinide nasil biş yapar anlamadim.çok noralim bozuldu sizce ne yapmaliyım yumurtalar kac gün daha dursun.Bundan sonraki yumurtalardamı boş olucak :s

Aleyküm selam.
Hangi yumurta hangisi bilmiyorsanız; 3 gün daha bekleyin, tekrar kontrol edin çünkü 7. yumurta daha 7. günde. Normalde 8 günde oluşum tamamlanır ama kuluçkaya kaçıncı yumurtadan sonra girdi vs bunlar bilinmeli. Akabininde bir yem takviyesi edinin, içinde E vitamini olsun. Mama da verin.

Sa'nın ne demek olduğunu merak ediyorum. Bende "as" mı demeliyim? Selamün aleyküm yazmak bu kadar zor olmamalı, yahut merhabalar yazmak ve hakeza. Çoğu kelimelerimizin manasını kaybediyoruz özden çok göze hitap yeter diyoruz, özen gösterelim.

Aleyküm selam.
Hangi yumurta hangisi bilmiyorsanız; 3 gün daha bekleyin, tekrar kontrol edin çünkü 7. yumurta daha 7. günde. Normalde 8 günde oluşum tamamlanır ama kuluçkaya kaçıncı yumurtadan sonra girdi vs bunlar bilinmeli. Akabininde bir yem takviyesi edinin, içinde E vitamini olsun. Mama da verin.

Sa'nın ne demek olduğunu merak ediyorum. Bende "as" mı demeliyim? Selamün aleyküm yazmak bu kadar zor olmamalı, yahut merhabalar yazmak ve hakeza. Çoğu kelimelerimizin manasını kaybediyoruz özden çok göze hitap yeter diyoruz, özen gösterelim.

Bilgin için teşekkürler kardesim
Inan benimde en sevmediğim şeydir selamı kısaltıp yazanlardan haz duymam ama yumurtalara bakıp boş olduğunu görünce moralim bozuldu o yüzden üşendim yazmaya.

Peki 2 3 gün sonunda direk yumurtalarımı alıyım folluğudamı aliyım ulan ya yeni kafes aldım yavrular çıkınca rahat etsinler diye buyük kafes aldım nasip değilmiş.

Aleyküm selam.

Bu arada sizin attıgıniz resimde boş dolu kontrolunü gosteren tablodaki döllenmemiş yumurta olan görseldeki gibi yumurtaların hepsi :

Bilgin için teşekkürler kardesim
Inan benimde en sevmediğim şeydir selamı kısaltıp yazanlardan haz duymam ama yumurtalara bakıp boş olduğunu görünce moralim bozuldu o yüzden üşendim yazmaya.

Peki 2 3 gün sonunda direk yumurtalarımı alıyım folluğudamı aliyım ulan ya yeni kafes aldım yavrular çıkınca rahat etsinler diye buyük kafes aldım nasip değilmiş.
Estağfirullah, yok. Eş tuttuklarından emin misiniz?
Yuvalığı almayın, folluk da dursun. Sadece yumurtaları alın ve atın. Mama verin, mama önemlidir. Yem takviyesi de ednin, içinde E vitamini de olsun. Misal, Nekton E-S yahut VİTALİS olabilir, ben VİTALİS kullanıyorum. Mama hakkındaki ve yem takviyesi hakkındaki sorularınız için bu konuya da bakabilirsiniz:
http://www.muhabbetkusu.com.tr/threads/mama-hk-bilgilendirme-sakuram.62649/

Bu arada sizin attıgıniz resimde boş dolu kontrolunü gosteren tablodaki döllenmemiş yumurta olan görseldeki gibi yumurtaların hepsi :
Tamam, hepsi boş. Yalnız 7. yumurta için 3 gün daha bekleyin ne olur ne olmaz; fakat muhtemelen hepsi boş tur dediğim gibi. Yem takviyesi, mama takviyesini unutmayın.

Estağfirullah, yok. Eş tuttuklarından emin misiniz?
Yuvalığı almayın, folluk da dursun. Sadece yumurtaları alın ve atın. Mama verin, mama önemlidir. Yem takviyesi de ednin, içinde E vitamini de olsun. Misal, Nekton E-S yahut VİTALİS olabilir, ben VİTALİS kullanıyorum. Mama hakkındaki ve yem takviyesi hakkındaki sorularınız için bu konuya da bakabilirsiniz:
http://www.muhabbetkusu.com.tr/threads/mama-hk-bilgilendirme-sakuram.62649/

Eş olduklarindan eminim
Kuşlar düzenli olarak rutin fotodaki yemleri yediler ek olarak murekkep baligi kemigi
Ayriyetten haftada 1 yada 2 kez yumurta sarisini bal ile karistirip veriyorum gayet sagliklilar ama hic ciflestiklerini gormedim kuduruyorlar ama ust uste hic gormedim gunun buyuk bölümü evde değilim o sebepten denk gelmemişte olabilirim

Ekli dosyalar

• 20171227_001315.jpg
    20171227_001315.jpg
    304.6 KB · Görüntüleme: 23
Markalar kaliteli markalar, onda sıkıntı yok. Ancak ben yine de mamayı kendiniz yapın derim zaten 2 kuş var, yormazlar. Fazla dal darı vermeyin, yahut ballı yem de vermeyin; ballı yem denilende şeker olabiliyor baldan ziyade, dolayısı ile sağlıklı olmuyor ve yine verdiğiniz bal organik değilse içinde şeker bulunur; dolayısı ile o da zarar verir. Yumurtayı sarısı beyazı şeklinde ayırmak yerine, komple vermeniz daha iyi olur. Kabukları da dahil. Yumurtayı rondadan yahut rendeden geçirip verebilirsiniz tamamen haşlandıktan sonra.

Markalar kaliteli markalar, onda sıkıntı yok. Ancak ben yine de mamayı kendiniz yapın derim zaten 2 kuş var, yormazlar. Fazla dal darı vermeyin, yahut ballı yem de vermeyin; ballı yem denilende şeker olabiliyor baldan ziyade, dolayısı ile sağlıklı olmuyor ve yine verdiğiniz bal organik değilse içinde şeker bulunur; dolayısı ile o da zarar verir. Yumurtayı sarısı beyazı şeklinde ayırmak yerine, komple vermeniz daha iyi olur. Kabukları da dahil. Yumurtayı rondadan yahut rendeden geçirip verebilirsiniz tamamen haşlandıktan sonra.

Bu arada ilgini ve alakanıza çok teşekkür ederim.dediklerinizi uygulıyıcam kesinlikle.
Bu arada ozaman ben yumurtaları aliyım karanlıkta flaşhla baktım 7 side aynı hiç bi farkları yok yeni kafeslerine koyayım kuşları sizce ?

Bu arada ilgini ve alakanıza çok teşekkür ederim.dediklerinizi uygulıyıcam kesinlikle.
Bu arada ozaman ben yumurtaları aliyım karanlıkta flaşhla baktım 7 side aynı hiç bi farkları yok yeni kafeslerine koyayım kuşları sizce ?
3 gün daha bekleyin, 7. yumurtanın hangisi olduğunu bilmediğiniz için, yumurtaların hepsini atınca, belki, küçük bir ihtimal de olsa, yumurta doluysa; çöpe gitmiş olacaktır. Ondan sonra yeni kafeslerine alabilirsiniz.

Geri