Rainbow uretimi

Doğukan Hazar

Emektar Üye
Rainbow yavru icin eslerin her ikisinin de rainbow olmasi yerine, erkek rainbow dişi albino olsa yavrular yine rainbow cikar mi ? Sonucta erkekten rainbow renk genleri gelecek , albinodan ise renk geni gelmeyecek ?Ozellikle Cihan aytan beyfendinin yanitlamasi onemli tecrubesi nedeniyle. Etiketlemeyi beceremedim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Acaba normal mavi ve yeşil kuşun yavrusundan rainbow çıkma ihtimali var mıdır ? Ben de merak ediyorum.

Rainbow üretmek o kadar kolay değil. En iyi yol eşlerin rainbow olması. Söylediğin şekilde rainbow gelme şansı çok düşük [MENTION=16161]Doğukan Hazar[/MENTION]. [MENTION=49]Cihan AYTAN[/MENTION] yine baksın ama eşlerden biri albino diye renk geni gelmeyecek anlamını çıkartamazsın. Albinonun anne ve babasının renklerine bakmak lazım.

2 kuşa bakıpta, şu renkler olursa rainbow olur demek o kadar kolay değil. [MENTION=49]Cihan AYTAN[/MENTION] bunun için çok uğraştı. Öyle olsa şu anda piyasada yeşil renk kuşlar kadar rainbow kuş olurdu. En iyi yol 2 kuşun da rainbow olması. Tabii kanlarda çok önemli. Kuşların anne-babalarının renkleri vb.

rainbow kanı taşıyan ama rainbow olmayan kuşlardanda rainbor yawru alınabilir.
rainbow-anne-babadan yada sadece 1i rainbow olan bir çiftten çıkan yavrular rainbow olmasalar bile bu kanı taşıyabilirler.ve eşe atıldıklarında ise her kuluçkada olmasa bile en az 1 yavruda rainbow verme ihtimali var.
renk karıştırarak üretme konusunda bilgim yok.

Rainbow üretmek o kadar kolay değil. En iyi yol eşlerin rainbow olması. Söylediğin şekilde rainbow gelme şansı çok düşük [MENTION=16161]Doğukan Hazar[/MENTION]. [MENTION=49]Cihan AYTAN[/MENTION] yine baksın ama eşlerden biri albino diye renk geni gelmeyecek anlamını çıkartamazsın. Albinonun anne ve babasının renklerine bakmak lazım.

Ben yanıldığınızı düşünüyorum levent bey. Albinolarda renk geni bulunmaz bu yüzden yavrular renk genleri diğer taraftan alır. O yüzden albinonun annesiyle babasının bir önemi olmadığını düşünüyorum. Ancak burada benim kafamı karıştıran şey rainbow olan kuştan gelecek gen tek başına rainbow yavru çıkarmaya yeterli olur mu ? Rainbowda albino geni olursa sıkıntı olur. Çünkü yavrular da albino ihtimali artar

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:17 -->-> Daha önceki mesaj 13:16 --

2 kuşa bakıpta, şu renkler olursa rainbow olur demek o kadar kolay değil. [MENTION=49]Cihan AYTAN[/MENTION] bunun için çok uğraştı. Öyle olsa şu anda piyasada yeşil renk kuşlar kadar rainbow kuş olurdu. En iyi yol 2 kuşun da rainbow olması. Tabii kanlarda çok önemli. Kuşların anne-babalarının renkleri vb.

Albinolarda anne baba önemli değildir diye düşünüyorum ben gökhan bey. Çünkü bu kuşlarda kalıtımsal olarak aktarabilcekleri bir renk geni yok. Eğer karşı taraftan da albinoluk gelirse o halde albinoluğu kalıtımsal olarak aktarabilir

Doğukan senin yaşından fazla süredir evimizde muhabbet kuşu, kuşları bulundu. Ben uzaman veya profesör değilim ama albinodan - lutinodan renk geni gelmez diye bişey yok. Sana göre albino ve veya lutino eşlerden hep albino lutino yavrular gelmesi gerek. Bu durum böyle değildir. Safkanlık denen birşey vardır taşıyıcı kan veya yarım kan denen bir durum vardır. Safkan albino lutino çiftin yavruları yine albino lutino olabilir. Bu rainbowda da böyledir. Değişmez.
Mendel kanununu bir oku istersen biyolojide.. :)

mendel kanunlarini cok detayli okudum Levent. ama sizin dediginizin aksine albino geni cekinik bi gen olduğu icin sadece anne ve babadan alindiginda ortaya cikar. ve bu iki geni alip albinizm olan muhabbet kuşları yavrularına renk ve desenlerini aktaramazlar. ancak ciftlestikleri kus onemlidir. ondaki renklere bagli olarak yavrularida rekli olabilir.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kuş albino veya lutino ise yavrusu da albino veya lutino olacak diye bir kural yok. Sizin teziniz oraya gidiyor. Bunu [MENTION=49]Cihan AYTAN[/MENTION]'a soralım hiç (safkan rainbow) ile (safkan albino veya lutino) eşleştirip yavru almış mı, rengi ne çıkmış?

Arkadaşlar merhaba,

rainbow üretimi sanıldığı kadar kolay olmuyor gerçektende kuşların en az 3 kuşak gerisini bilmek ve çok iyi takip etmek gerekiyor

rainbow yavru alabilmek için mutlak süreçte rainbow kana ihtiyaç var rainbow kan dediğimiz kendisinden sonrakilerede yanına uygun eş atıldığında rainbow yavru vermesi demektir

benim bazı çalışmalarım oldu bunlardan bazıları

lutino dişiye rainbow bir erkek atmak oldu yavrulardan 4/1 rainbowa yakın renkli kuş verirken
diğerleri yeşil tonlarında çıkıyordu

dikkat ettiğim bir nokta var opal kuşların yanına vurduğunuz kuş yavrulara opalin yanındaki rengi veriyor bu güzel bir detaydı benim için

rainbowlarda en belirgin özellik sarı surata sahip oldukları için sarı yüzlü opaller ve sarı yüzlü koyu renkler ile çalışmak mantıklı

albinizm durumuna gelince albino veya lutino bir renk yetersizliğidir aslında renklerini alamadıkları için sade renklere ve kırmızı gözlere sahipler bu hastalığı tasıdıkları sürece bunların soyunda mutlaka albinoluk ve lutinoluk olacaktır

ancak bir albino kuşun rainbow yavru vermesi neredeyse imkansızdır ama garip olan bişey vardırki sarı lutino bir kuşun yanındaki rainbow kuşun yavruları lutino veya albino olabilir

ben rainbow dişiyle normal gri bir erkeği eş yaptıgımda karışık renkli yavrular alıyorum ancak rainbow yavru alamıyorum

rainbow olma durumunu her renkli kuş için düşünüyorsak herkuştan rainbow çıkabilir ancak gerçekten rainbowdan bahsediyorsak

safkan bir rainbow yavruyu annesi babası dedesi ninesi rainbow olan bir çift verecektir.

yani albino yavru almak için anne babasının rengi pek önemli değilken rainbowlarda hem anne baba rengi hemde soyundaki kan işin içine girmektedir

Herkese güzel forumlar dilerim

inşallah en güzel en canlı renklere sahip kuşları üretebilmek adına görüşmek üzere

Arkadaşlar merhaba,

rainbow üretimi sanıldığı kadar kolay olmuyor gerçektende kuşların en az 3 kuşak gerisini bilmek ve çok iyi takip etmek gerekiyor

rainbow yavru alabilmek için mutlak süreçte rainbow kana ihtiyaç var rainbow kan dediğimiz kendisinden sonrakilerede yanına uygun eş atıldığında rainbow yavru vermesi demektir

benim bazı çalışmalarım oldu bunlardan bazıları

lutino dişiye rainbow bir erkek atmak oldu yavrulardan 4/1 rainbowa yakın renkli kuş verirken
diğerleri yeşil tonlarında çıkıyordu

dikkat ettiğim bir nokta var opal kuşların yanına vurduğunuz kuş yavrulara opalin yanındaki rengi veriyor bu güzel bir detaydı benim için

rainbowlarda en belirgin özellik sarı surata sahip oldukları için sarı yüzlü opaller ve sarı yüzlü koyu renkler ile çalışmak mantıklı

albinizm durumuna gelince albino veya lutino bir renk yetersizliğidir aslında renklerini alamadıkları için sade renklere ve kırmızı gözlere sahipler bu hastalığı tasıdıkları sürece bunların soyunda mutlaka albinoluk ve lutinoluk olacaktır

ancak bir albino kuşun rainbow yavru vermesi neredeyse imkansızdır ama garip olan bişey vardırki sarı lutino bir kuşun yanındaki rainbow kuşun yavruları lutino veya albino olabilir

ben rainbow dişiyle normal gri bir erkeği eş yaptıgımda karışık renkli yavrular alıyorum ancak rainbow yavru alamıyorum

rainbow olma durumunu her renkli kuş için düşünüyorsak herkuştan rainbow çıkabilir ancak gerçekten rainbowdan bahsediyorsak

safkan bir rainbow yavruyu annesi babası dedesi ninesi rainbow olan bir çift verecektir.

yani albino yavru almak için anne babasının rengi pek önemli değilken rainbowlarda hem anne baba rengi hemde soyundaki kan işin içine girmektedir

Herkese güzel forumlar dilerim

inşallah en güzel en canlı renklere sahip kuşları üretebilmek adına görüşmek üzere

Usta mükemmel bir yazı hazırlamışsın.Emeğine sağlık..

Merhaba, çok sağ olun açıklama için. Ben bu cümleyi tam anlamadım ama. Yani opal kuşun yavrusu diğer kuşun renginde mi oluyor acaba?

Merhaba, çok sağ olun açıklama için. Ben bu cümleyi tam anlamadım ama. Yani opal kuşun yavrusu diğer kuşun renginde mi oluyor acaba?

evet benim orada kullandığım cümle düşük olmuş söylemek istediğim tamda buydu

''Yani opal kuşun yavrusu diğer kuşun renginde oluyor ''

evet benim orada kullandığım cümle düşük olmuş söylemek istediğim tamda buydu

''Yani opal kuşun yavrusu diğer kuşun renginde oluyor ''

Çok teşekkür ederim, ben de bu sene yavaş yavaş 1 çift kuşla başlayacağım, bakalım ne kadar sürecek :) yardımınız için çok teşekkür ederim.

Tşklr Ankara'da rainbow bulmak hemen hemen imkansız gibi şansa denk geldi bir çift aldım kuşlar yuvaya baya bir ilgi gösteriyor inş sağlıklı yavru alırız

Ben yanıldığınızı düşünüyorum levent bey. Albinolarda renk geni bulunmaz bu yüzden yavrular renk genleri diğer taraftan alır. O yüzden albinonun annesiyle babasının bir önemi olmadığını düşünüyorum. Ancak burada benim kafamı karıştıran şey rainbow olan kuştan gelecek gen tek başına rainbow yavru çıkarmaya yeterli olur mu ? Rainbowda albino geni olursa sıkıntı olur. Çünkü yavrular da albino ihtimali artar

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:17 -->-> Daha önceki mesaj 13:16 --

Albinolarda anne baba önemli değildir diye düşünüyorum ben gökhan bey. Çünkü bu kuşlarda kalıtımsal olarak aktarabilcekleri bir renk geni yok. Eğer karşı taraftan da albinoluk gelirse o halde albinoluğu kalıtımsal olarak aktarabilir
Albino ve lutinonun etkisi olmaz diye birşey yok. Dediğim gibi kan çok önemli. O yüzden rainbow erkek yanına albino dişi. Yavrusu rainbow olacak diye bir şey yok. Dediğim gibi o kadar kolay olsaydı, piyasada çok sayıda rainbow kuş olurdu. Cihan zaten gerekli açıklamaları yapmış.

Geri