Arkadaşlar merhaba,
rainbow üretimi sanıldığı kadar kolay olmuyor gerçektende kuşların en az 3 kuşak gerisini bilmek ve çok iyi takip etmek gerekiyor
rainbow yavru alabilmek için mutlak süreçte rainbow kana ihtiyaç var rainbow kan dediğimiz kendisinden sonrakilerede yanına uygun eş atıldığında rainbow yavru vermesi demektir
benim bazı çalışmalarım oldu bunlardan bazıları
lutino dişiye rainbow bir erkek atmak oldu yavrulardan 4/1 rainbowa yakın renkli kuş verirken
diğerleri yeşil tonlarında çıkıyordu
dikkat ettiğim bir nokta var opal kuşların yanına vurduğunuz kuş yavrulara opalin yanındaki rengi veriyor bu güzel bir detaydı benim için
rainbowlarda en belirgin özellik sarı surata sahip oldukları için sarı yüzlü opaller ve sarı yüzlü koyu renkler ile çalışmak mantıklı
albinizm durumuna gelince albino veya lutino bir renk yetersizliğidir aslında renklerini alamadıkları için sade renklere ve kırmızı gözlere sahipler bu hastalığı tasıdıkları sürece bunların soyunda mutlaka albinoluk ve lutinoluk olacaktır
ancak bir albino kuşun rainbow yavru vermesi neredeyse imkansızdır ama garip olan bişey vardırki sarı lutino bir kuşun yanındaki rainbow kuşun yavruları lutino veya albino olabilir
ben rainbow dişiyle normal gri bir erkeği eş yaptıgımda karışık renkli yavrular alıyorum ancak rainbow yavru alamıyorum
rainbow olma durumunu her renkli kuş için düşünüyorsak herkuştan rainbow çıkabilir ancak gerçekten rainbowdan bahsediyorsak
safkan bir rainbow yavruyu annesi babası dedesi ninesi rainbow olan bir çift verecektir.
yani albino yavru almak için anne babasının rengi pek önemli değilken rainbowlarda hem anne baba rengi hemde soyundaki kan işin içine girmektedir
Herkese güzel forumlar dilerim
inşallah en güzel en canlı renklere sahip kuşları üretebilmek adına görüşmek üzere