Merhabalar;
Öncelik ile kuştaki iç parazit sorunun giderip ardından mantar tedavisine başlamak lazım içerdeki sorunu gidermeden dışardaki ile uğraşmaya gerek yok. İç parazit için geçende bi arkadaşa önerdiğim bir tedavi vardı aynısını size koplayıp yapıştırıyorum. Sirke iç parazit için koruyucudur fakat asla parazit dökücü değildir bu konuyu düzeltelim arkadaşlar. İç Parazit Tedavisi:
ben bu size önereceğim yöntemi koruma amaçlı kümesime getirdiğim her kuşa uyguluyorum, kimden nerden gelirse gelsin her yeni gelen kuşa uyguluyorum, kendi oranlarımı yazacam kullandığınız günlük suyun miktarına göre kendi oranlarınızı ayarlayın.
Eczanelerde bulabileceğiniz; Straks ve Andazol adlı 2 ilacı alın ücretleri fazla pahalı bir ilaç değildir. Geceden suluklarını ve yemliklerini alıyoruz. Sabah aç karna hazırladığımız sularla beraber yemliklerinide takabiliriz.
1lt suya her 2sindende 1ml olacak şekilde (1ml+1ml) karıştırıyoruz. kafes te 24 saat den fazla kalmamak kaydı ile 2 gün üst üste veriyoruz.
Ardından 1 gün normal su 2 Gün Vitamin 2 Gün Probiyotik veriyoruz. Elinizde probiyotik yok ise doğal yoğurtun suyu en kaliteli probiyotiktir suyuna 5de 1 oranında karıştırabiliriz. İlk uygulamadan 10 gün sonra tekrar bu uygulamayı yapıyoruz daha sonraki süreçlerde ayda 1 sefer yapmamız yeterli olacaktır.
Bu uygulama sırasında dışkıda gözle görülür şekilde değişim olacak; içindeki parazit, kılcak kurtlar vs... tarzı bakterileri dışkı ile beraber atacak o yüzden mutlaka günlük kafes temizliği yapılması lazım tedavi boyunca.
1 Ay sonra gözle görülecek kuşunuzda olan rahatlama duacı olacaksınız inş.
Mantar için ise oksijenli su ve Troysd Mantar kremi kullanacaz. Günde 1 sefer gece saatinde uyumasına yakın önce kulak çöpü yardımı ile oksijenli su ile gagayı ve ayakları dezenfekte ediyoruz, bu işlemi yaparken sık sık kafes, tünek, yemlik, suluk dezenfekteside yapalım çünkü mantar bulaşıcıdır... Oksijenli su ile temizledikten sonra Troysd mantar kremi sürelim ve bu işlemi tamamen geçtikten 2 gün sonrasına kadar devam edelim. Büyük iht 3-4 günde tamamen geçmiş olacaktır. TEMİZLİĞE ÖNEM GÖSTERELİM!!!
Geçmiş olsun.