Öncelikle. Bu kuşların doğa da olan rengi yeşildir. Bu kuşlar çeşitli renklere insan eliyle gelmiştir. Elimizde olan tüm kuşlar kafeste dünyaya geldi. Elimizde ki kuşları doğaya salarsak oynanmış genleriyle asla ama asla yaşayamayacaklar. Üretim yapıyorum. Yeri geliyor çocuklara bedavaya kuş veriyorum. Bir çocuğu gülümsetmek nasıl bir duygu bilen nadir insan vardır. Aileleri kedi köpek gibi canlıları evde besleyemelerine izin vermedikleri için en doğal beslenen canlı ise muhabbet kuşudur. Eğer bu şekilde bir uygulama meydana gelmiş olmasaydı küçük bedenler hayvan sevgisini tadamayacak ve hayvanlara işkence etmeyi niyet edineceklerdi. Daha anasınıfına giderken bir muhabbet kuşum oldu. O günden sonra hayatım değişti milyonlarca kedi besledim. Milyonlarca balık besledim. Şuan bahçemde kedilerim köpegim evimde ise kuşum baliğim kaplumbağam var. Kaplumbağa büyüdü. Hatta son 1 senedir denize bırakmayı düşünüyorum. Neden bırakamıyorum çünkü bu hayvan hayatında doğal yaşam görmedi. Hep hazırdan beslendi. Bu kanun nasil degisecek. Her sabah kendim bile daha kahvaltı yapmadan kuşların yemini suyunu tazeliyorum. Düşünüyorum bazen bu kuşları artik versem diye. Sonra tekrar düşünüyorum benden iyi kim bakabilecek diye. Cogu zamanda alabildigim kadar petshoplardan alip kendim bakmaya niyet ediyorum. Hasta kuslari belli bir sure hep bana verdiler. Senden iyi bakan olamaz diye. Daha yeni komşunun biri yem istedi parasını uzattı. Dediğim şey şu oldu. Insanlık hayvan sevmeyi öğrensinde yem parasıda kuş parası da eksik kalsın. Bir ara kirli dünyaya daha fazla masum can getirmeme düşüncesi aklima yatti. Fakat yaratilislari geregi illaki bir yavru verdiler. Biz dursak dunya donmeye devam edecek. Ama siz bugun bir kus almaktan vazgecerseniz yarin bir gun belki bir cocuk bir hayvana iskence edecek. Eger o gun bana bir kus getirmeselerdi suan belki bende o cocuklardan biri olacaktim.