Bozo-27
Meraklı Üye
Bir Gaziantepli olarak , bende sana üreticiden kuş alma diyorum . Çünkü antepteki üreticilerin hemen hemen hepsi iyi olan kuşunu vermez sana , ya çok yüksek fiyat çeker ya da en dandik kuşu sana verir .( Bu olay tüm şehirler için geçerli , maalesef dürüst üretici ender rastlanan bir olay oldu. Kuş alemine girersen bu dediklerimi anlarsın.
) Benim sana tavsiyem , git üreticiden yavru 1 erkek ve 1 dişi al öyle devam et yoluna , petshoplardan da sakın kuş alma. Kendimden örnek vereyim 4 tane 3 aylık yavru aldım bunların hepsini önce aynı kafese attım , 1-2 ay bekledim acaba kim anlaşıyor diye , sonra da adlım tek kafeslere , sonuç ortada.
Aldığım kişi sadece yerli besliyordu ama , profildeki resme bakarsan görürsün kuş yerlileri 2 ye katlar . O yüzden git güzel bir yavru al kendine. Ya da elindeki 3 kuşu da ver ( aralarında sevdiğin varsa o ayrı gerçi ben hiç kuşumu vermiyorum onlarda kalabilir .) yerine 4 tane farklı anne babalardan 3 ayı geçmemiş yavru al. onları besle büyüt tüy döneminden sonra paşa paşa yavrulat.