Bir canlının uzun ve sağlıklı yaşaması için sadece sağlıklı beslenme yetmez.Temiz,stressiz,ilgi ve sevgi ile huzurlu bir ortamda yaşaması şart.Birde doğumdan gelen her hangi bir olumsuzluk olmaması gerekli.
Bulunan eski mezarlarda ölen insanların kemikleri üzerinden kaç yaşında öldüğünü ,hangi hastalıktan öldüğünü ve hangi gıdaları tükettiğini kolaylıkla bulabiliyorlar.Bir çoğu 40 yaşını dahi görmeden ölmüşler.48 yaşında olan ben o devirlerde yaşasaydım.Saygı duyulan bilge bir adam olabilirdim.
Her türlü çiftçiliği,hayvancılığı ve avcılığı yapan bu insanlar neden bu kadar erken ölüyorlardı.Bunun bir çok sebebi var.Salgın hastalıklar,Stresli bir yaşam,öldürülme korkusu ve aşırı derecede vücut yıpranması.
Kuşlara verdiğimiz tohumlar ne kadar çeşitli ise o kadar iyi.Çekirdek olayına gelirsek, gün içerisinde verilen 2-3 adet Dakota çekirdeğin hareketli kuşlarda zararı yoktur.
1.) Yeni mahsul tohum çeşitleri
2.) Mevsimine göre verilen taze meyve ve sebzeler ( az miktarda )
3.) protein ihtiyacını karşılama için haşlanmış yumurta
4.) Haşlanmış bakliyat veya çimlendirilmiş bakliyat
5.) Çiğ kuru yemişler ( az miktarda )
6.) Kaliteli bir multivitamin.
7.) Temiz ve kuşun rahat bir şekilde hareket edebileceği bir kafes.
8.) Her gün temizlenmiş kafes ekipmanları ( Suluk,yemlik,tünek gibi)
9.) Kuşu stresten uzak, sevgi ve ilgi ile bakmak.Kafes dışında rahatça uçmasını sağlamak.
Yukarıdaki maddeleri uyguladığınızda kuşun kolay kolay hastalanacağını düşünmüyorum.( Tabii ki genetik hastalık taşımıyorsa )