PATEL AYAK VE AYAK PROBLEMİ

Beatiful45

Yeni Üye
Merhaba daha önce konusunu açmışlığım var.
Asya beş yaşında olmak üzere evde onun dışında 3 yaşında 3 kuş daha var kivi,çimen, karaşimşek 🙂
Yaklaşık bir buçuk senedir Asya da PATEL ayak benzeri bir problem vardı.bu problem aşama aşama arttı ve devamında aşağıdaki belirtiler geldi;
Tünegi tam kavramama
Hareket geriliği tutulma benzeri ayak da komple .
Ayağı içe çekme istediği gibi kullanmama.
Tünekde dönme hareketini yapamama
Çoğu kez veterinere götürdüm.
Çesitli ilaç benzeri şeyler kullandık.(Hiçbiri tam bir ilaç değil galiba) Destekleyici ürünler.
Her daim sorun artarak devam etti.
Elimden geleni yapıyorum ama bugün çok halsiz gibi ve odada kanatları açık şekilde tittretiyor hep ilk defa bu kadar.benden uzak duruyor hareketlere biraz geç cevap veriyor.🥺
@Selçuk YÜKSEL

Görsel ve zaman içinde kullanılanlarin adlarını ekliyorum.
Buarada sitedeki en aktif üye gördüğüm kadarıyla @Selçuk YÜKSEL
Sizlerin de yorumlarınızı beklerim.
Sanırım parmak kırık. O parmağı bacağa doğru açmak isteseniz açılıyor mu ? Kuşun videosunu ve dışkı resmi de paylaşır mısınız ?

Hocam parmak kırık olma ihtimalini çok düşündüm ama biz o bölgelere dokununca dokundugumuzu hissediyor ama acı yok bağırma yok. Bu bir nevi sanki erime gibi veya kısmi felc gibi sanki.
Dışkı resmini ekliyorum.diski beş senedir böyle.ic dış parazit yaptrdk.

O parmağı bacağa doğru kaldırabiliyor musunuz ? Size geldiğinde de böyle miydi ? Kuşta hotmonal bir bozukluk var. Kullandığınız Takviye var mı ?

Rutin beslenme diyetini , Günlük ne kadar uçtuğunu , takviyeler vs herşeyi yazın.

Teşekkürler Aşama asama geldigi halin resimlerini ekliyorum
Vermix-tr Titanium
Calcimax
Bunlar benzeri bir ürün daha vardı fakat ismini hatırlayamıyorum.
Günde iki saat uçuyor.ilaclara şuan devam etmiyorum.neyi denesem olmadı .
Takviye sadece gervit.
Herhangi dışarıdan bir yiyecek yok .
Sadece yem ile beslenir.
Kuşlarin dordunede ne versem ertesi gün ishal e düşüyordu hepsi.yaklasik iki senedir sade yem veriyorum.(Belkide bu çok yanlış bir davranış ama benim korumacılık) bu durumu yaptıktan sonra ishalle hiç ugrasmadim.ama belki bu durumda kuşlarda büyük bir eksikliğe neden oluyor .🤔

Devit 3 damla
Dal darı ak darı yok.
Bunun dışında ise wormex başladım kuşlara.
Veterinerde de iç dış parazit yaptırmıştım.

Son düzenleme:
O parmağı bacağa doğru kaldırabiliyor musunuz ? Size geldiğinde de böyle miydi ? Kuşta hotmonal bir bozukluk var. Kullandığınız Takviye var mı ?
Hayır bize ilk geldiği gün felç geçirdi en büyük sebebi ise ben evde yokken babaminda evden bir anlık çıkmasını fırsat bilerek komşu tırnaklarını kesmiş hemde hayvana göstere gostere koca makasla.o zaman bir uretcinin tavsiyesi ile sarımsak suyu ile devid 3 ve ılık su ile yıkayarak .iyileştirdi annem .sonra boyle bir benzeri durumu ise yaşamadik.

Teşekkürler Aşama asama geldigi halin resimlerini ekliyorum
Vermix-tr Titanium
Calcimax
Bunlar benzeri bir ürün daha vardı fakat ismini hatırlayamıyorum.
Günde iki saat uçuyor.ilaclara şuan devam etmiyorum.neyi denesem olmadı .
Takviye sadece gervit.
Herhangi dışarıdan bir yiyecek yok .
Sadece yem ile beslenir.
Kuşlarin dordunede ne versem ertesi gün ishal e düşüyordu hepsi.yaklasik iki senedir sade yem veriyorum.(Belkide bu çok yanlış bir davranış ama benim korumacılık) bu durumu yaptıktan sonra ishalle hiç ugrasmadim.ama belki bu durumda kuşlarda büyük bir eksikliğe neden oluyor .🤔

Devit 3 damla
Dal darı ak darı yok.
Bunun dışında ise wormex başladım kuşlara.
Veterinerde de iç dış parazit yaptırmıştım.
Bu benim ayriyeten anormal kanatları dökülen bir kuş vardı.onun içinde siz yardımcı olmuştunuz.
Bu üstteki sade yem olayı onun için değişti biraz korksamda azar azar meyve sebze başladım tekrar.

Neler kullanıyorsunuz onun için ? Ne sıklıkta ve ne dozda ?

Son düzenleme:
Geri