Parazit önlemek için ne yapılır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan d.dilara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kuşum yine kötü halsiz. Umarım mikostatin ile geçer yoksa artık zor dayanacak gibi. Yine 31 grama düştü. Dışkısı hâlâ büyük yeşil. Bir de üstünde köpükler oluyor bu köpükler neden olabilir fikriniz var mı?

Kısaca en başından konunu yazar mısın özet halinde.
2 aydan çok önce sulu dıskı yapmaya basladı. Kuş iltihap kokuyor dışkısı da kokuyor. Sarı bir parça çikarmışti lastik gibi nohut büyüklügunde ve aynı koku vardı. Ağzından çok akıntı geliyor kuruyor yapış yapış yemi zor yiyor yapıştıkları için. Dışkıları hep yukaridaki fotografta oldugu gibi. Önlem amaçlı kontil kullanmıştım birkaç gün önce. Ama hâlâ aynı halsiz uyuyor hep. Bir de akıntısı azaldıkça rahatlarken, çoğaldıkca hayattan kopuyor ve irkilmeler başlıyor.

2 aydan çok önce sulu dıskı yapmaya basladı. Kuş iltihap kokuyor dışkısı da kokuyor. Sarı bir parça çikarmışti lastik gibi nohut büyüklügunde ve aynı koku vardı. Ağzından çok akıntı geliyor kuruyor yapış yapış yemi zor yiyor yapıştıkları için. Dışkıları hep yukaridaki fotografta oldugu gibi. Önlem amaçlı kontil kullanmıştım birkaç gün önce. Ama hâlâ aynı halsiz uyuyor hep. Bir de akıntısı azaldıkça rahatlarken, çoğaldıkca hayattan kopuyor ve irkilmeler başlıyor.

O kursaktan örnek aldırıp incelenmesi olayın çözülmesine sebep olabilir. Kültür için illa kanatlı kliniği bulmanıza gerek yok. Kedilerde köpeklerde hatta insanlarda bile birçok şeyler aynıdır,örneğin e coli,salmonella,candida mantarı vs. bu canlıların vücudunda da olabilir.
Yakınlarınızdaki klinikleri arayın ve kuşunuzun boğazından gelen sıvı örneğini dışkılarını analiz edebilirler mi sorun. Mikroskopla bakacaklar zaten. Hekim oldukları için e coli,salmonella,candida gibi şeyleri bilirler.
Size en iyi önerim bu. Eğer doktor candida mantarı var derse veya salmonella var derse,ilaç önerisi yapabiliriz ancak. Daha net olur böylece.

O kursaktan örnek aldırıp incelenmesi olayın çözülmesine sebep olabilir. Kültür için illa kanatlı kliniği bulmanıza gerek yok. Kedilerde köpeklerde hatta insanlarda bile birçok şeyler aynıdır,örneğin e coli,salmonella,candida mantarı vs. bu canlıların vücudunda da olabilir.
Yakınlarınızdaki klinikleri arayın ve kuşunuzun boğazından gelen sıvı örneğini dışkılarını analiz edebilirler mi sorun. Mikroskopla bakacaklar zaten. Hekim oldukları için e coli,salmonella,candida gibi şeyleri bilirler.
Size en iyi önerim bu. Eğer doktor candida mantarı var derse veya salmonella var derse,ilaç önerisi yapabiliriz ancak. Daha net olur böylece.
Evet ben de bunu merak ediyorum aslında gittigim veterinerler hiçbir şeyin orneğini almıyorlar incelemiyorlar. Benim götürdügum parçayı inceliyorlar sandim ama inceleme dedigi hocasina telefonda sormakmis. Acaba kliniklerde incelemek için gerekli cihazlar falan mı yok diye dusundum. Bu konuyu tekrar görusecegim veterinerle sıvıdan örnek alıp incelebiliyorsa incelesinler. Tesekkur ederim.

Evet ben de bunu merak ediyorum aslında gittigim veterinerler hiçbir şeyin orneğini almıyorlar incelemiyorlar. Benim götürdügum parçayı inceliyorlar sandim ama inceleme dedigi hocasina telefonda sormakmis. Acaba kliniklerde incelemek için gerekli cihazlar falan mı yok diye dusundum. Bu konuyu tekrar görusecegim veterinerle sıvıdan örnek alıp incelebiliyorsa incelesinler. Tesekkur ederim.

En mantıklı yol bu. Uzaktan ancak size böyle yardım edebiliriz hem daha net veri olur elimizde. Belki kuşta candida mantarı vardır. Bunu bilirsek kolayca ilaç önerisinde bulunabiliriz size, orası kolay zaten. Ama hastalığın sebebini bilmeden ilaç önermek tahmine dayalı oluyor,hedef tutturmama olasılığı da mevcut.
Siz çevrenizdeki kliniklere durumu anlatın. Kuşumun ağzından sıvı geliyor deyin,hem kursaktan ağızdan hem yeni dışkılardan kültür aldırıp incelettirin. Örneğin Candida mantarı sadece kuşlarda olmuyor ki,insanlarda da oluyor birçok hayvanlarda da oluyor. O yüzden illa kanatlı veterineri bulmaya çalışmayın. Kedi köpek inek vs bakan kliniklere de sorun,ekipman için ultra şeylere gerek yok zaten tahlil için. Birçok kliniklerde tahlil yapılabiliyor. Bulabilirsiniz diye ümit ediyorum ben. Bulur ve tahlil yaptırırsanız sonucu buraya yazarsınız.

Kaç gün mikostatin kullandınız ? Ve ne şekilde kullandınız ? Dışkı salmonella dışkısına benziyor. Tetramezhatine bulamazsanız sulphamezathine başlayın.

Bugün üçüncü gün oldu. Yarim suluga 6 damla. Bugün ağzindan bir şey akmadı kuruydu, yem yiyebildi. Tekrar akıntı başlar mı sonraki gunler bilmiyorum. Poposuna da diskı yapışmış bugun ben temizledim. Halsiz oldugu icin omzumda, ya da yuvalıkta uyumaya başladı. Nadiren tünekte de duruyor.

Bugün üçüncü gün oldu. Yarim suluga 6 damla. Bugün ağzindan bir şey akmadı kuruydu, yem yiyebildi. Tekrar akıntı başlar mı sonraki gunler bilmiyorum. Poposuna da diskı yapışmış bugun ben temizledim. Halsiz oldugu icin omzumda, ya da yuvalıkta uyumaya başladı. Nadiren tünekte de duruyor.
Güncel bir dışkı paylaşır mısınız

Tam ortada açık renkli bi dışkı var hafif kahverengi. Bu renkte hiç yapmaz, 2 ay önce bir defa yapmıştı böyle. Hep yeşil ve kocaman sulu dışkıları. Köpükler de var üzerinde.
Görüştüğüm veteriner analiz yapacakları gerekli cihazlari olmadığı için yarın hemen hayvan hastanesine gitmemi önerdi. Yarın oraya da gideceğim. Anladığım bir sey değil ama sanki ağır bir enfeksiyon sorunu var gibi diğer ihtimalleri elersek.

Tam ortada açık renkli bi dışkı var hafif kahverengi. Bu renkte hiç yapmaz, 2 ay önce bir defa yapmıştı böyle. Hep yeşil ve kocaman sulu dışkıları. Köpükler de var üzerinde.
Görüştüğüm veteriner analiz yapacakları gerekli cihazlari olmadığı için yarın hemen hayvan hastanesine gitmemi önerdi. Yarın oraya da gideceğim. Anladığım bir sey değil ama sanki ağır bir enfeksiyon sorunu var gibi diğer ihtimalleri elersek.

Evet enfeksiyon var. Dışkılar candida mantarı (kursak mantarı) dışkısına benziyor.

Sizin yerinize olsam yarın eczaneden mikostatin alıp yarım suluğa 6 damla şeklinde tedavi başlardım.

Bugün hayvan hastanesine gittim dışkı testi yapıldı parazit yokmuş. Yediği bir şeylerden kaynaklı sorun olmuş sanirim yem veya dal darıdan. Yem önerdi bi internet sayfasindan birkaç bir şey aldırdı. Gold wings yem, hindistan cevizli kömür ve tohum. Kursak mantari da olabilir dedi. Birkaç ilaç verdi antibiyotik, iki ayrı vitamin ve bulantı icin. Bir de tuhaf sarı dışkıdan bahsettim onu gosterince çiftleşmedigine emin misin diye ısrarlı şekilde sordu. Ben kur yaptiklarini biliyorum ama çiftlesme gibi bir durum hiç görmedim dedim. 10 gun sonra kontrole gidecegim. Kuşumun hayatını kurtarabilirim umarım. Sizlere de tesekkur ederim ilginiz icin. Kuş beslerken verilen gıdaların vitaminlerin önemine dikkat etmek lazım onu anladim artik. Doktor da fazla bekletilmis bir şey yemis olabilir dedi. Sanirim verdigim vitaminlerde de sorun vardi. Mesela ben 2 saat sonra mamayı atmam gerektigini ya da suya konulan vitamini cok bekletmeden hemen dokecegimi bilmiyordum. Satan kisiler 1 gün durabilir dedi hep.
Bu arada bu ilaçları kullanirken mikostatin kullanamam sanirim artik şimdilik. Kuşum iyi olursa yine yazarım.

Geri