Kuşum yine kötü halsiz. Umarım mikostatin ile geçer yoksa artık zor dayanacak gibi. Yine 31 grama düştü. Dışkısı hâlâ büyük yeşil. Bir de üstünde köpükler oluyor bu köpükler neden olabilir fikriniz var mı?
Kuşum yine kötü halsiz. Umarım mikostatin ile geçer yoksa artık zor dayanacak gibi. Yine 31 grama düştü. Dışkısı hâlâ büyük yeşil. Bir de üstünde köpükler oluyor bu köpükler neden olabilir fikriniz var mı?
2 aydan çok önce sulu dıskı yapmaya basladı. Kuş iltihap kokuyor dışkısı da kokuyor. Sarı bir parça çikarmışti lastik gibi nohut büyüklügunde ve aynı koku vardı. Ağzından çok akıntı geliyor kuruyor yapış yapış yemi zor yiyor yapıştıkları için. Dışkıları hep yukaridaki fotografta oldugu gibi. Önlem amaçlı kontil kullanmıştım birkaç gün önce. Ama hâlâ aynı halsiz uyuyor hep. Bir de akıntısı azaldıkça rahatlarken, çoğaldıkca hayattan kopuyor ve irkilmeler başlıyor.Kısaca en başından konunu yazar mısın özet halinde.
2 aydan çok önce sulu dıskı yapmaya basladı. Kuş iltihap kokuyor dışkısı da kokuyor. Sarı bir parça çikarmışti lastik gibi nohut büyüklügunde ve aynı koku vardı. Ağzından çok akıntı geliyor kuruyor yapış yapış yemi zor yiyor yapıştıkları için. Dışkıları hep yukaridaki fotografta oldugu gibi. Önlem amaçlı kontil kullanmıştım birkaç gün önce. Ama hâlâ aynı halsiz uyuyor hep. Bir de akıntısı azaldıkça rahatlarken, çoğaldıkca hayattan kopuyor ve irkilmeler başlıyor.
Evet ben de bunu merak ediyorum aslında gittigim veterinerler hiçbir şeyin orneğini almıyorlar incelemiyorlar. Benim götürdügum parçayı inceliyorlar sandim ama inceleme dedigi hocasina telefonda sormakmis. Acaba kliniklerde incelemek için gerekli cihazlar falan mı yok diye dusundum. Bu konuyu tekrar görusecegim veterinerle sıvıdan örnek alıp incelebiliyorsa incelesinler. Tesekkur ederim.O kursaktan örnek aldırıp incelenmesi olayın çözülmesine sebep olabilir. Kültür için illa kanatlı kliniği bulmanıza gerek yok. Kedilerde köpeklerde hatta insanlarda bile birçok şeyler aynıdır,örneğin e coli,salmonella,candida mantarı vs. bu canlıların vücudunda da olabilir.
Yakınlarınızdaki klinikleri arayın ve kuşunuzun boğazından gelen sıvı örneğini dışkılarını analiz edebilirler mi sorun. Mikroskopla bakacaklar zaten. Hekim oldukları için e coli,salmonella,candida gibi şeyleri bilirler.
Size en iyi önerim bu. Eğer doktor candida mantarı var derse veya salmonella var derse,ilaç önerisi yapabiliriz ancak. Daha net olur böylece.
Evet ben de bunu merak ediyorum aslında gittigim veterinerler hiçbir şeyin orneğini almıyorlar incelemiyorlar. Benim götürdügum parçayı inceliyorlar sandim ama inceleme dedigi hocasina telefonda sormakmis. Acaba kliniklerde incelemek için gerekli cihazlar falan mı yok diye dusundum. Bu konuyu tekrar görusecegim veterinerle sıvıdan örnek alıp incelebiliyorsa incelesinler. Tesekkur ederim.
Güncel bir dışkı paylaşır mısınızBugün üçüncü gün oldu. Yarim suluga 6 damla. Bugün ağzindan bir şey akmadı kuruydu, yem yiyebildi. Tekrar akıntı başlar mı sonraki gunler bilmiyorum. Poposuna da diskı yapışmış bugun ben temizledim. Halsiz oldugu icin omzumda, ya da yuvalıkta uyumaya başladı. Nadiren tünekte de duruyor.
Tam ortada açık renkli bi dışkı var hafif kahverengi. Bu renkte hiç yapmaz, 2 ay önce bir defa yapmıştı böyle. Hep yeşil ve kocaman sulu dışkıları. Köpükler de var üzerinde.
Görüştüğüm veteriner analiz yapacakları gerekli cihazlari olmadığı için yarın hemen hayvan hastanesine gitmemi önerdi. Yarın oraya da gideceğim. Anladığım bir sey değil ama sanki ağır bir enfeksiyon sorunu var gibi diğer ihtimalleri elersek.
Kaç gündür kullanıyorsunuz ?Evet veriyorum aynı sekilde mikostatin zaten. Flagyl de vereyim mi?
3 gün olduKaç gündür kullanıyorsunuz ?