Parazit önlemek için ne yapılır?

d.dilara

Yeni Üye
Merhaba. Kuşlarda sanırım sürekli parazitler oluyormuş. Bunu önlemek amaçlı ilaçlar kullanmak doğru mu, hangi ilaçları ne sıklıkla tavsiye ediyorsunuz?

Benim kuşumun da dışkıları çok duzensiz bazen sulu bazen çok büyük ve kokulu. Diger kuşum da yemli dışkılıyordu şu an geçti ama ben parazit olduğunu düsunuyorum önlem amaçlı ne yapayim ikisine de. Şu anki hasta kuşum 46 gramdan 32 grama düştü dışkıları çok pis kokuyor

Önce bir kuşun videosunu ve beyaz peçete üzerine yaptığı 6-7 tane yeni dışkısının fotoğrafını paylaşınız. Kokulu dışkı bakteriyel kaynaklı olabilir. E coli dışkısı çok kötü kokar mesela. Enfeksiyon var kuşunuzda belliki.
Yaşadığınız şehirde kanatlı kliniği varsa vakit kaybetmeden götürün muayene ettirin. Kuşunuz hasta. 46 dan 32 lere düşmesi de normal değil. 30 gr sınır zaten,az kalmış. Kurumaya(hızlı kilo vermek süreci) girmiş olabilir.
Foto için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz.

Uyuyor şu an hatta sürekli uyuyor. Ama geçen haftaki videosunu koyacağım ağzindan köpüklü sıvilar akarken. Akınti 14 gün sürdu şu an yok denecek kadar az. Dışkı normalden çok buyuk, beyaz olması gereken yer yeşile dönük oluyor ya da bazen kahverengiye yakın, bazen de düz su çıkiyor sadece içinde biraz beyaz parcalar oluyor. Başka bi forumda da paylasmıştim hatta bana yardımcı olan kisiyi burada da gördüm sağ olsun yardımcı oldu o da bazı ilaclar önerdi onları arastırırken burayı gördüm bir de sizlere sorayım dedim panik oldum. kuşumdan sarı bir parça geldi dün akşam esnek bir seydi ama sımsıkı, nohut tanesi kadar büyük. Bugun sabah kuruyup kuçülmüştu. Bir veteriner yağ bezesi sirke kullanmaya devam et dedi. digeri ise anlam veremedi vitamin ve probiyotige devam et 1 ay dedi. ama kuş çok yıprandı hangisi işe yarayacak diye ölsün istemiyorum beklerken. Iki aylık süreçte sırasıyla dışkı resimlerini koyuyorum. Sonuç olarak ağzından akan yapışkan sıvı, dışkısı ve bu çıkan yabancı parca aynı iltihaplı kokuya sahip.

https://hizliresim.com/8jl5luy
https://hizliresim.com/dh3f7tl
Hasta olmadan öncesi ve sonrası fotografı aşagida.
Aşağıdaki dışkılar da diğer kuşumun. O da bir süre önce kötü oldu hemen toparladı şimdi çok iyi. Son attigim şu anki dışkıları.

önceki veteriner yedi gün boyunca antibiyotik, sıvı sekilde bi probiyotik ve aviast kullandırdı. Şimdiki gittigim de üç gün yine antibiyotik kullandirdi dün bitti. Şimdi şunları kullandırıyor bana bir ay devam et dedi.

Ağızdan yağ bezesi mi çıkıyormuş? Bana ilginç geldi bu. Ağzında ve kusmuğunda kötü koku var mı kuşun? Ayrıca 32 gramlık kuşta yağ bezesi mi olurmuş..
Açıkçası uzman kanatlı hekimi bulup dışkılarından ve kursağından kültür alınıp incelettirmenizi öneririm, öyle daha net sonuç elde edersiniz. Veterinerinizi değiştirmenizi öneriyorum.
Dışkılara gelirsek binbir çeşit dışkı formu var. Ben trikomonas ve e coliden şüphelendim.

Ikı kuşun dışkısı şu an cektim. Küçük olan iyilesti dedigim erkek kuşun, büyük olan dışkı ise yine hasta olan dişi kuşumun hep böyle büyük yapıyor. Erkek kuşum cıvıl cıvıl neşeli sürekli oyun oynuyor her zamanki gibi ama dişi kuşum tüm oyunları koşturup uçmaları bıraktı.

Ağzından çıkması imkansız dedi veteriner de. Ben de bilmiyorum nereden çıkti ama ayaklarıni iki gündür ayırıyordu kaşıyordu poposunu belki de poposundan çıkti. Keşke yaptiginda görseydim. Evet 3 aydir falan kafa kısmında farkettim ilk kez kokuyu. Aynı iltihap gibi. Kimseye inandiramadim. Bi veteriner koklamadan yok koku dedi. Digeri kokladi ama alamadi kokuyu. Sonra işte bahsettigim tuhaf hastaliklar yavaş yavaş kendini gösterdi. Gecen ay yine buna benzer bi dışkı oldu attim yukarida görmüşsunuzdur. Sanirim onu da erkek yapti, uyurken onun altinda gördum. Veterinerlere ve onların verdiklerine para harcamaktan yoruldum. Şu an yine değiştirsem yine anlamayan birisi olacak diye korkuyorum maddi olarak da yordu beni. Kuştan anlayan pek yok. Yine de araştiracagim.

Bu dişi kuşun boğazında bir sey var gibi sürekli kafa sallaması da vardi biraz azaldı şimdi ama hâlâ var.

Bahsettiğiniz hastalıklar nedir hiç bilmiyorum kabaca baktım şimdi internetten. Coliden dedidiginiz bağirsakla ilgili bir sorun olmasi sanirim. Probiyotik kullanmaya devam edeyim mi o zaman. Eger gecmezse ve kilo almazsa parazit için önlem alayım mı?

Bahsettiğiniz hastalıklar nedir hiç bilmiyorum kabaca baktım şimdi internetten. Coliden dedidiginiz bağirsakla ilgili bir sorun olmasi sanirim. Probiyotik kullanmaya devam edeyim mi o zaman. Eger gecmezse ve kilo almazsa parazit için önlem alayım mı?
Kuşa ense damlası yaptırın iç parazit için. Veya eczaneden kontil şurup alıp kullanmanız gerekecek. Sabah suluklarını ve yemliklerini alın. 5 saat kadar aç ve susuz kalsınlar. Sonra çeyrek suluğa 6 damla kontil damlatın verin. İkisi de içtikten 1 saat kadar sonra yemlerini verin. Gelişmeleri paylaşın ama başka hastalık da olabilir. Ama bu ihtimali elemeliyiz mutlaka kısa tedavi olduğu için.

Uyudunuz sandım yemlik ve sulukları şimdi alın yarın saat 11 de suyu hazırlayıp verin. 12 gibi de yemlerini verin. İki kuşta içsin ilaçlı sudan. Saat 17 gibi sularını probiyotikli su ile değişin.

Aç oldukları için sadece idrar yapıyorlar çünkü. Şimdi altlığı değişip 3-4 saat sonra resmini paylaşın.

Merhaba kuşların dışkıları ilaçtan sonra yine aynı eskiden olduğu gibi. Kücük kuru olanlar erkeğin, sulu olanlar hasta olan dişinin. Hâlâ ağzında sarı iltihaplar var ara ara ben de temizliyorum dışını gagasına yemler kabuklar tüyler yapışıp kalıyor. Bu sıvı ne olabilir ki başka bilemedim bir türlü. Ama keyfi yerinde artık canlandı oyun da oynuyor mutsuz değil 35 grama çıktı.
Aç oldukları için sadece idrar yapıyorlar çünkü. Şimdi altlığı değişip 3-4 saat sonra resmini paylaşın.

Geri