Mustafa BÜYÜK
Onursal Üye
öğretmen adayı okuduğunu algılamalı senin yazdığın siyasi değil siyasi tartışmalara sebeb olacak bir yazı. madem öğretmen adayısın okuduğunu iyi özümle.
-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 19:40 -->-> Daha önceki mesaj 19:36 --
benim tarihim osmanlı ile sınırlı değil bazı zihniyetler osmanlıda sıkışmış kalmış. osmanlı tarih bilimcileri var dediğiniz kütüphaneyi açıp çevirsinler. ben yiğenime çocuğuma arapçadan bozma ne olduğu belirsiz bir alfabeyi öğretmek zorunluluğunu kabul etmiyorum. evet osmanlıca benim için gereksiz öğrenmek için bir çaba sarfetmem gerek duymam. sizde buna saygı duyun.
bu arada gül gibi tartışma doğdu bak herkes nefretini kusabilir
"bozma ne olduğu belirsiz bir alfabeyi" bu cümlenize katılmalıyorum. dediğinize göre şuan kullandığımız alfabede latin alfabesinden bozulmuş ne olduğu belirsiz bir alfabe oluyor haksız mıyım? Osmanlı alfabesinin kullanımı yaklaşık 600 yıl şuan ki alfabemiz 90 yıla bile varmadı.... Osmanlı devleti 600 yıl hükümüm sürmüş bir devlet. Osmanlıyı atlayan bir tarih olamaz sanırım. Veya ben osmalıyla sınırlı değilim diyen bir tarihçi osmalıyı atlayamaz. Size saygı duyuyorum istemeyebilirsiniz ama aynı saygıyı bende bekliyorum....