Nefes alırken ses çıkartıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AsiBulut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çünkü bende önce solunum yolu enfeksiyonu sandım sonra troid olabilir diye iyot başlattım. Zaten troid olmasa iyotla iyileşmezdi kuş. Eskiye oranla çok düzeldi hatırladığım kadarıyla yamılıyor muyum ?
Biraz düzelmişti ama tekrar başlamıştı tık tık nefes alması. Yem yerken çıkardığı sesler hiç geçmedi ama

Çünkü bende önce solunum yolu enfeksiyonu sandım sonra troid olabilir diye iyot başlattım. Zaten troid olmasa iyotla iyileşmezdi kuş. Eskiye oranla çok düzeldi hatırladığım kadarıyla yamılıyor muyum ?
Dediğim gibi bilseydim başlamazdım. İyotun ne olduğunu bilmediğimide söyledim yukarda. O yüzden farklı hastalık olabileceğinide düşünmedim. Antibiyotik yerine kullanılabilecek bir şey diye düşündüm. Antibiyotik elime geçincede başladım. Bu arada babam antibiyotikmi kesin bilmiyorum dedi belki dediğiniz gibi iyotlu bir şeydir

Bende antibiyotik yazmadım iğne yazdım. Muhtemelen antibiyotiktir ama olmamayadabilir

Dediğim gibi bilseydim başlamazdım. İyotun ne olduğunu bilmediğimide söyledim yukarda. O yüzden farklı hastalık olabileceğinide düşünmedim. Antibiyotik yerine kullanılabilecek bir şey diye düşündüm. Antibiyotik elime geçincede başladım. Bu arada babam antibiyotikmi kesin bilmiyorum dedi belki dediğiniz gibi iyotlu bir şeydir
İyot minerallerden birisidir aynı calsiyum gibi magnezyum gibi.
Tiroid bezinin normal çalışmasına katkıda bulunur. İyot eksikliği tiroid bezi şişmesine yani guatr a neden olur ve ses kısıklığı yaşanabilir nefes sıkıntısı olabilir. Enfeksiyon ile karıştırılabilir yani. Kan testi yaptırabiliyorsanız tsh hormonuna baktırabilirsiniz

Geri