İlk kuluçkası ondan olabilir mi :/Fotosunu çekmiş miydiniz?başlarda böyle olabiliyor
İlk kuluçkası ondan olabilir mi :/Fotosunu çekmiş miydiniz?başlarda böyle olabiliyor
ilk kuluçkada kuşlar deneyimsiz olduğu için boş çıkabilir. Siz yine de fotoğrafını atarsanız iyi olur. Genelde 6. gün damarlanma gözüküyor eğer dolu ise.İlk kuluçkası ondan olabilir mi :/
Everİlk kuluçkası ondan olabilir mi :/
En son yumurta kaç gün önce geldi?
Benim de şu an sürmekte olan bir üretim maceram var. Başta 6 yumurtanın 3'ü dolu diye gözükürken sonradan 4. bir yumurtanın daha dolu olduğunu gördüm. Gözlemlerken bir şeyi kaçırdım sanırım. O yüzden bence biraz daha bekle. Normalde çoktan bir damarlaşma görmen gerekirdi. İlk kuluçkada doluluk oranı az olması çok normal.Rahat 5 gün etti bazılaro 3. Günde geldi 7. Si 5 gün etti
Ne kadar süre bekleyeyim hocam maksat dişi daha fazla enerji harcamasınBenim de şu an sürmekte olan bir üretim maceram var. Başta 6 yumurtanın 3'ü dolu diye gözükürken sonradan 4. bir yumurtanın daha dolu olduğunu gördüm. Gözlemlerken bir şeyi kaçırdım sanırım. O yüzden bence biraz daha bekle. Normalde çoktan bir damarlaşma görmen gerekirdi. İlk kuluçkada doluluk oranı az olması çok normal.
![]()
Çiftleştiler Sonunda
Arkadaşlar forumda oldukça aktif bir üyeyim aranızda beni bilenleriniz varsa eğer iki tane muhabbet kuşum var. Minik ve Duman. Normalde yuvalık taktığımda dişi kuşum erkek kuşumu kovmaya çalışırdı yani hep değil en azından son zamanlarda öyle yapıyordu. Yuvalığı çıkarttığımda gayet iyi...www.muhabbetkusu.com.tr
2-3 gün daha bekle. İyice, düzgünce kontrol et. Ondan sonra yumurtaları alabilirsin.Ne kadar süre bekleyeyim hocam maksat dişi daha fazla enerji harcamasın
Üstad yumurtaları çıkarırsam yuvalık kalsın mı nasıl yapayım ? Ve dişi sanki biraz yağlanmış içerde kuluçkada kala kala2-3 gün daha bekle. İyice, düzgünce kontrol et. Ondan sonra yumurtaları alabilirsin.
dokunduğunuzda sertlik var mı yoksa yumuşak mı? Şahsen 5 6 günden sonra doğurmaz zaten.
@ADRIAN
@thewildpanthalp
@yao ako
Üstadlar öyle altı dikkatimi çekti yağlanmış mı yoksa yumurta mı var hâlâ olsa 5 6 gün geçti doğurmaz mıydı![]()
Çok yumuşak orası üstad. Ve sarımtrak bir yağ tabakası gibi nasıl kilo verdireceğim :/Nasıl bir dokusu var şişliğin? Büyük ihtimalle yağlanmadır. Yuvalığı dişi kuş kilolu ise kilo verdirip tekrar takabilirsin. Kuluçka yavrular doğduktan sonra zorlaşıyor.
Dokunmaktan kasıt bastırınca mı yoksa hafif dokunmak mı gerçi her şekilde de yumuşak baka kulak memesi gibidokunduğunuzda sertlik var mı yoksa yumuşak mı? Şahsen 5 6 günden sonra doğurmaz zaten.
dokununca yumuşak geliyorsa yağlanma olabilir yukarıda da söylendiği gibi. Düzenli uçurarak kilo verdirebilirsiniz.Dokunmaktan kasıt bastırınca mı yoksa hafif dokunmak mı gerçi her şekilde de yumuşak baka kulak memesi gibi
suya bi kaç damla limonda damlatınDokunmaktan kasıt bastırınca mı yoksa hafif dokunmak mı gerçi her şekilde de yumuşak baka kulak memesi gibi
Peki yuvalığı çıkaralım mı üstadsuya bi kaç damla limonda damlatın