Muhammet Kuşu Eğitimi

ilaydatorun

Yeni Üye
Merhaba, iki adet kuşum var. Bir kuşum (Mavi Erkek) yaklaşık 3 aydır bizde. Yaklaştık mı çok korkuyor ve ne yapacağını bilmiyor. Evde yalnız kalmasın diye yanına başka bir kuş aldık. Yeni aldığım kuş (Gri Dişi) 1 hafta belki olmamıştır ancak elimi kafese soktuğumda korkmasına rağmen elime çıkıp üstünden atlayıp gidiyor yani daha az korkuyor. Bu kuşlarımı nasıl eğitebilirim. Aç bırakarak eğitmek istemiyorum kıyamıyorum sıpalara.

Merhaba, iki adet kuşum var. Bir kuşum (Mavi Erkek) yaklaşık 3 aydır bizde. Yaklaştık mı çok korkuyor ve ne yapacağını bilmiyor. Evde yalnız kalmasın diye yanına başka bir kuş aldık. Yeni aldığım kuş (Gri Dişi) 1 hafta belki olmamıştır ancak elimi kafese soktuğumda korkmasına rağmen elime çıkıp üstünden atlayıp gidiyor yani daha az korkuyor. Bu kuşlarımı nasıl eğitebilirim. Aç bırakarak eğitmek istemiyorum kıyamıyorum sıpalara.

İkisi de yetişkin kuşlar ve çift olunca da eğitim zor olabilir.

Yani korkup kaçmasalar yetecek gibi ele alıştırmak istiyoruz ancak olduğu kadar

Bir süre kafesin çok yakınında uzun süre durun ama onlara hamle yapmayın birkaç gün kafesin dibinde kitap okuma vs olabilir. Sonra elinizi kafesin içine koyun ama hareket ettirmeyin. Yine uzun süre böyle yapmalısınız eliniz hareket etmeden. Sonra yavaş yavaş elinizi hareket ettirin. Kademe kademe sabırla ilerlemelisiniz. Sabır yoksa başarı da olmaz unutmayın.

Geri