htchaticeonem9
Emektar Üye
Veteriner elbette önemli fakat takviyelerin de hastalığın hafiflemesinde büyük bir rolü var. Bu önerdiklerimiz ilaç değil takviye. Veterinere gidilene kadar kuş iyice zayıflamasın, bağışıklığı biraz toparlansın diye mutlaka probiyotik ve vitamin takviyeleri yapılmalı. Haftalık olarak da vitamin takviyesi verilmeyen kuş zayıflar, hastalığa açık hâle gelir. Tıpkı insanlarda olduğu gibi. Ayrıca sık sık takviye vermek de karaciğeri yorar, kuşun yapısına bağlı olarak da etki yapabilir. Yani buradan takviyelerin zararlı olduğu çıkarımı yapılmamalı. İnternette her yazılan doğru değildir ancak bizler forumda deneyimlerimizden ve bilgilerimizden yola çıkarak, doğru bilgiden emin olarak tavsiye veriyoruz. Yapıp yapmamak kuş sahibine kalmış. Zaten her zaman ilk önerimiz veterinerin görmesi. Saygılar...Kanatlı veterinerine götürmenizi tavsiye ederim. Benim kuşumda da solunum problemi var. Daha önce bir veterinere götürdüm. Bağırsak enfeksiyonu dedi. İlaç verdi, fayda etmedi. Daha sonrasında internet aracılığıyla birisni buldum. Onun söylediği ilaçları kullandım ama işe yaramadı. Son olarak araştırıp kanatlılarda uzman bir veterinere götürdüm. Onun sayesinde şu an daha iyi kuşumuz. İnternetten yapılan önerileri çok dikkate almayın derim. Benim kuşumun bu yüzden tedavisi gecikti ve kullanılan 4in1mix, gerwit gibi ilaçlar karaciğerine zarar verdi. İstanbulda oturuyorsanız gittiğim veterinere yönlendirebilirim.