Kafasındaki tüyler böyle şuan.Yeni dal darı koymayın henüz
Hiç sorun yok, bu görüntü gayet normal. Tüy bitince eski haline döndüğünü göreceksiniz. Kafes dışına çok çıkmasın bu süreçte.Kafasındaki tüyler böyle şuan.
grit kum çok ilgisini çekti sanırım fazla tüketiyor sorun olur mu?Hiç sorun yok, bu görüntü gayet normal. Tüy bitince eski haline döndüğünü göreceksiniz. Kafes dışına çok çıkmasın bu süreçte.
Sorun olmaz keşfediyordurgrit kum çok ilgisini çekti sanırım fazla tüketiyor sorun olur mu?
Tüyden çıkmamış daha,kafasında patlamamış tüy kapsülleri var. Geçen hafta probiyotik kullandı iseniz bu hafta 3 gün daha kullanın. Dışkıda leke var. Eğer düzelme olmaza kanatlı veterinerine gidin bakteriyel enfeksiyon olabilir çünkü.Dışkısı hala lekeli. 3 gün probiyotik ve dal darı işe yaramadı.Karadeniz Pet açık yeme geçtim daha isteyerek yiyor yemi artık. Tüyden çıktı sanırım etrafta hiç tüy yok kafasındaki tüylerde çıkmaya başlamış ve kuş eski enerjisine döndü.
Veterinere danıştım, hal ve hareketlerinde problem yoksa sorun teşkil etmez dedi. Kuşlar dışkıları ile idrarını beraber yapıyor dedi.Tüyden çıkmamış daha,kafasında patlamamış tüy kapsülleri var. Geçen hafta probiyotik kullandı iseniz bu hafta 3 gün daha kullanın. Dışkıda leke var. Eğer düzelme olmaza kanatlı veterinerine gidin bakteriyel enfeksiyon olabilir çünkü.
Dışkıları ile beraber idrar yaptığını biliyoruz bu doğru. Mesele o değil zaten. İdrarın lekeli olması. Sağlıklı kuşun idrarı berrak olur. Bakteriyel enfeksiyon hastalıklarında idrar lekeli olur yeşil/sarı gibi.Veterinere danıştım, hal ve hareketlerinde problem yoksa sorun teşkil etmez dedi. Kuşlar dışkıları ile idrarını beraber yapıyor dedi.
Veterinerlik ya da ilaçlık bir durum var mı acaba?Kuş aşırı yoğun tüyde. Kafasındali tüyler geçene kadar tüy dönemi bitti diyemeyiz. Hala tüyde...
Tüydeyken dışkı değişikliği olabiliyor. Yemesi içmesi iyiyse sorun yok şu anlık ve kafes dışına fazla çıkartıp yormayın tüydeyken.
Enerjisi, yemesi, içmesi yerindeyse gerek yok. Ki şu an tüyde bir tık durgun olabilir.Veterinerlik ya da ilaçlık bir durum var mı acaba?
Bu lekelenmenin ciddi bir şey olduğunu bilmiyordum aylardır var.Enerjisi, yemesi, içmesi yerindeyse gerek yok. Ki şu an tüyde bir tık durgun olabilir.
Lekelenme için çok çok uzman olmadıkça normal bir veteriner alakasız bir ilacı, tabiri caizse kuşa dayayabilir. Lekelenme korkulacak düzeyde değil bana göre.
Lekelenme hastalığın habercisi olabiliyor. Bazı durumlarda bazı düzeyler normal kabul ediliyor. Sizinkide çok yoğun değil ama umursamak lazım. Siz gervit vs almıştınız değil mi?Bu lekelenmenin ciddi bir şey olduğunu bilmiyordum aylardır var.
Evet multivitamin, b vitamini var. Probiyotik falanda var birde Sedochol almıştım.Lekelenme hastalığın habercisi olabiliyor. Bazı durumlarda bazı düzeyler normal kabul ediliyor. Sizinkide çok yoğun değil ama umursamak lazım. Siz gervit vs almıştınız değil mi?
Tamamdır. Tüy dönemi bitince gözlemlemek daha iyi olur. Dışkı formu da değişirse o zaman kanatlı uzmanına götürmeniz kaçınılmaz olur.Evet multivitamin, b vitamini var. Probiyotik falanda var birde Sedochol almıştım.
Versele Laga yem kullanıyordum kuş istemeyerek yiyordu bu yem soktu diye düşünüyorum tüye. karadeniz pet açık yem aldım artık daha isteyerek yediğini farkettim.
Dışkısı sanki geçen haftaya göre daha iyi gibi geldi sizce?Tamamdır. Tüy dönemi bitince gözlemlemek daha iyi olur. Dışkı formu da değişirse o zaman kanatlı uzmanına götürmeniz kaçınılmaz olur.
Evet daha iyi görünüyor, lekelenme azalmışDışkısı sanki geçen haftaya göre daha iyi gibi geldi sizce?
Dışkıda yem mi var acaba?Evet daha iyi görünüyor, lekelenme azalmış