Bir ara ölümüyle ilgili detayları anlatacağım(öldü işte gerçi nesi anlatılır bilmem de) ama bir sorum var
@Kca ve
@umitFB hocalarım ve -şu an online moderatör olarak gördüğüm için çağırıyorum hocam kusura bakmayın rahatsız ettiysem-
@Ahmet ASLAN hocam;
Paşa'ya yeni bir arkadaş edinmek istiyoruz, daha önce ikisi de erkekti. Paşa 1.5 yaşında (20 aylık filan). Şimdi dişi bir kuş edinmek istiyoruz, bunun yavru veya akran olması durumunda ne gibi farklar var? Yani nasıl yapalım akran mı edinelim?
Bir diğer soru daha:Aslında dişi bir kuş almayı isteme sebebimiz, Paşa'nın Boncuğu hala arıyor olması o olmadığı için kafesin dışına az çıkıyor, durgun, omzuma alıyorum geziyoruz beraber ama çok uzun sürmüyor. Dişi bir kuş alırsak daha çabuk adapte olur mu?
Onun dışında yanına erkek bir arkadaş daha alsak fikrinden belki hala Boncuğu arar zor adapte olur filan diye çekindik
Sizce nasıl yapalım?
Bir diğer soru daha: Paşam da Boncuk hastayken onunla haşır neşirdi baya. Onu da hastalıktan korumak için yapabileceğim neler var? Bugün kafesi ve içindeki her şeyi dezenfekte ettim, sirkeli suyla da yıkadım. Çevresinde Boncuğun değdiği veya onu tedavi etmeye çalışırken koyduğumuz yerleri de temizledim. Yemleri yeniledim. Suyuna multivitamin + 2 damla triflukan koydum. Başka ne yapabilirim? Veya bir şey yapmama gerek var mı?
Bu arada her ne kadar Boncuğu kaybetsek de o zor zamanda, çevremde akıl danışabilecek kimse yokken, verdiğiniz tavsiyeler ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. Belki biz geç kalmasaydık kurtarabilirdik ama olsun, şu an daha iyi bir yerde oğlum. Onu o haliyle hatırlamaktansa zıp zıp gezdiği balkon kapısının koluna tünediği, "Nerdeymiş, boncuğum?" dediğimizde saklandığı yerden tıpır tıpır geldiği haliyle hatırlayacağım.