https://hizliresim.com/7sgr9z3 böyle bir şişlik var neden olabilir
Merhaba,
Kuşun o bölgesini üfleyip kontrol eder misin sarımsı şişlik var mı yani bağ bezesi (lipom).
Kuş kaç gram ağırlığında? Dışkıları nasıl? Öğürme kusma iştahsızl
Agzında kötü koku da yok birde dokunduğum zaman sanki kursagındaki yemler hissediliyor fazla yediği için böyle olabilir mi yoksa başka bir şey mi sanki yemlere doknuluyormuş gibi hissettiriyor yani şişlik yumuşakKuş sarı diye pek belli olmuyor fakat sarı bir şişlik yok kuşun ağırlıgını hassas Terazi olmadıgı için ölmedim fakat hafif tahmini 35 40 gr dir dışkıları hafif sulu ve yeşil öğürme kusma ve kusma 2 günde bir civarı oluyor iştahsızlık ise şimdiye göre yok enerji kaybı ve iştahsızlık yok durum böyle
Ayrıca kustugu yemler sindirilmemiş şekilde kursagıda aynı şekilde sindirilmemiş yemlerde dolu gibi hissettiriyorAgzında kötü koku da yok birde dokunduğum zaman sanki kursagındaki yemler hissediliyor fazla yediği için böyle olabilir mi yoksa başka bir şey mi sanki yemlere doknuluyormuş gibi hissettiriyor yani şişlik yumuşak
Şuan deniyorum ama dısarı hava çıkmıyor kursagı dolmuş ağzından koku gelmiyor dısarı hava gitmediği içinYüksek ihtimalle kursak mantarı. Şiş olan yeri hafif bastırın hava boşalacak mı bir kontrol edin ve tam o sırada ağzınıkoklayın kötü koku çıkacak mı diye bir kontrol edin.
Bir videosunu ve dışkı resmini paylaşır mısınız
Zaten kuşların normal ağırlığı 35-40 gram civarlarında fakat 30 un altına inmesi kritik süreçtir kuruma var demektir.Kuş sarı diye pek belli olmuyor fakat sarı bir şişlik yok kuşun ağırlıgını hassas Terazi olmadıgı için ölmedim fakat hafif tahmini 35 40 gr dir dışkıları hafif sulu ve yeşil öğürme kusma ve kusma 2 günde bir civarı oluyor iştahsızlık ise şimdiye göre yok enerji kaybı ve iştahsızlık yok durum böyle
Zaten kuşların normal ağırlığı 35-40 gram civarlarında fakat 30 un altına inmesi kritik süre
Birazdan eczaneye gideceğim dozajını söylemem gerekiyormu İlacınKuşta büyük ihtimal mantar var. Yarın eczaneden trifuculan alıp yarım suluğa 8 damla katarak tedaviye başlayın. Tedavi süresi 10 gün veya daha uzun sürebilir. Her gün durumu hakkında bilgi verin. Probiyotiğiniz yoksa edinin mutlaka. Tedavinin 6. Günü kuşun temas ettiği her şey, yer dezenfekte edilmeli.
Tamamdır tesekkürler dediklerinizi uygulayacagımAyrıca kafes tabanına temiz poşet tak,ızgara tel de bulunsun mutlaka tabanda,kuşun dışkılara erişememesi için. Poşet kirlenince ertesi gün çıkarıp çöpe at ve yeni poşet tak her gün bu şekilde yap,böylece kafes temiz kalır. Veyahut tabana mısır granülü ser ya da kum ser. Dışkıları oraya yapsın. Kum serersen kuşun kuma ulaşmaması gerekir buna da dikkat et. Kafes temizliği önemli![]()
Hastalık ne kadar ilerlemiş geri döndürülebilir durumda mıAyrıca kafes tabanına temiz poşet tak,ızgara tel de bulunsun mutlaka tabanda,kuşun dışkılara erişememesi için. Poşet kirlenince ertesi gün çıkarıp çöpe at ve yeni poşet tak her gün bu şekilde yap,böylece kafes temiz kalır. Veyahut tabana mısır granülü ser ya da kum ser. Dışkıları oraya yapsın. Kum serersen kuşun kuma ulaşmaması gerekir buna da dikkat et. Kafes temizliği önemli![]()
Kafesin altını değiştireli 1 saat oldu dıskılaması durumunda atıcam enerjisi yerinde gibi duruyor ve kuş kumunu çıkardım bugün ilaç vereceğim icin doğru mu yaptım?Kursak şişmesi hastalığın son evreleridir. Bir sonraki evre denge kaybı nefes tıkanıklığı ani ölümdür. Ama yüksek ihtimalle işe yarayacak ve kuş kurtulacaktır.
Evet ilaç doğru. Şuan ağzına 1 damla damlatın ve suluğunu çıkarın. Sabah yarım suluğa 8 damla katarak verin. Tedavi 10+ gün sürecek hastalık ilerlemiş olduğu için gelişmelere göre belirleriz her gün durumunu bildirip dışkı paylaşın. Özellikle de 4. Günden sonra.