Muhabbet kuşumun dışkısı normal mi?

Kuşunuz obez mi? Kaç gr ağırlığında?

Kuşta karaciğer yağlanması var yüksek ihtimalle hassas tartı varsa tartın

Geçen sene aynı gün (19.04.2024) aynı kuş için aynı dışkı problemini yazmışım şuanda farkediyorum, mevsimsel bir durum olabilir mi? Geçen sene yüklediğim fotoğrafa da baktım aynısını bu ayda da gözlemledim. Kafesin tabanına peçete serdim akşama kadar birikirse tekrar fotoğraf koyarım. Umarım o iyidir 🥹

Geçen sene aynı gün (19.04.2024) aynı kuş için aynı dışkı problemini yazmışım şuanda farkediyorum, mevsimsel bir durum olabilir mi? Geçen sene yüklediğim fotoğrafa da baktım aynısını bu ayda da gözlemledim. Kafesin tabanına peçete serdim akşama kadar birikirse tekrar fotoğraf koyarım. Umarım o iyidir 🥹
Mevsimsel bir şey değil. Kuşunuzun enerji ve iştah durumu nedir peki?
Kullandığınız takviye varsa ne sıklıkla ne ölçüde kullandığınızı belirtiniz.

Birkaç gün enzim içerikli probiyorik vererek gözleyelim. Karaciğerini gözlem altında tutmamız gerek bir süre. Hastalık var demiyorum şimdilik ama gözlemek iyi olacak.

Mevsimsel bir şey değil. Kuşunuzun enerji ve iştah durumu nedir peki?
Kullandığınız takviye varsa ne sıklıkla ne ölçüde kullandığınızı belirtiniz.
Enerjisi iyi. Kafesine salıncak taktığımdan beri kafesten çıkmak istemiyordu. Salıncağı dışarıya taktım onda takılıyor kafese girmiyor halsizlikten değil salıncağını sevdiğinden böyle olduğunu düşünüyorum. İştah durumu da iyi yemini yiyor dal darı verdim onu da neredeyse 2 günde bitiriyor. Ayrıca yumurta sarısı, ıspanak, havuç da veriyorum severek yiyor. Takviye olarak bir kere gervit damlattım suyuna bir kere de entrobac probiyotik koydum ama normal su içer gibi içmediğini, normal suya geçince birden çok içtiğini farkedince bir daha koymadım. 2 gün önce entrobac kullandım

Prozim plus örneğin. Şimdiden suluğu alın yarın sabah 3-4 saat susadıktan sonra yatım suluğa 3 damla gerwit mercimek tanesi kadar da entrobac katarak verin. Ertesi gün tekrar aynı şekilde verin. Temiz suya ulaşamamalı taviyelere alışmalı.

Enerjisi iyi. Kafesine salıncak taktığımdan beri kafesten çıkmak istemiyordu. Salıncağı dışarıya taktım onda takılıyor kafese girmiyor halsizlikten değil salıncağını sevdiğinden böyle olduğunu düşünüyorum. İştah durumu da iyi yemini yiyor dal darı verdim onu da neredeyse 2 günde bitiriyor. Ayrıca yumurta sarısı, ıspanak, havuç da veriyorum severek yiyor. Takviye olarak bir kere gervit damlattım suyuna bir kere de entrobac probiyotik koydum ama normal su içer gibi içmediğini, normal suya geçince birden çok içtiğini farkedince bir daha koymadım. 2 gün önce entrobac kullandım
Dal darı obeziteye sebep olabilecek bir ürün,vermemenizi öneririz.

Geri