Bitlenmiş olma ihtimalini eliyorum çünkü 1 hafta öncesine kadar böyle aşırı kaşınma ve derisinde dökülme yoktu. Ayağı sıkıştıktan sonra kafesine hiç koymadım çünkü kafesinde hiç durmuyordu normalde ve kafesini de temiz tutuyorum elimden geldiğince .
11 gün önce ayağı kapıya sıkıştı ondan 3-4 gün sonra başladı böyle kaşınma vs.
Ayağı kapıya sıkışmadan önce şen şakrak bir kuştu sürekli öter,uçar mırıldanırdı gelip parmağıma kur yapar yem çıkarırdı o esnada yine bıcır bıcır mırıldanırdı.Kafesinde öldürsen durmazdı,çıkmak için kendini paralardı hatta kafese sokmak için avucuma alıp kafesin içine bırakmam gerekirdi. Şimdi ise parmağımla kafesinin kapısına götürüyorum içeri kendisi atlıyor, kapısı açık olmasına rağmen genelde çıkmıyor anca günde 2-3 kere kapısına gelince çağırmam gerek çıkması için.
Zorda kalmadığı sürece ne uçuyor (Daha önce odanın içinde bir uçuşta 2-3 tur atardı)ne mırıldanıyor ne ötüyor sadece gelip parmağıma kafasını uzatıp kaşımamı istiyor sonrasında kolumdan omzuma tırmanıp omzumda pinekliyor.
Mesela yulaf için adeta çıldırıyordu, şimdi ise yüzüne bakmıyor. Yulafla eğitmeye başlamıştım, yulaf vereceğimi anladığı zaman parmağımla gösterdiğim yere koşarak gelip yulaf vermemi bekliyordu, şimdi o durumdan eser yok.
Hasta olmadığını düşünüyorum çünkü uyurken kabarma, bitkinlik vs. durumu yok yemini de oldukça iyi yiyor suyunu da içiyor sadece durgunlaştı mı miskinleşti mi desem bilemedim. Çıkamadım işin içinden