Muhabbet Kuşumun Ani Ölümü Hakkında

woi

Yeni Üye
Muhabbet kuşum 3-4 yaşındaydı. 05.03.2025 tarihinde hastalandı ve veterinere götürdüm. Veteriner, 2 ilaç ve 1 vitamin verdi sanırım. İlaçlarını kullandı ve 5 gün sonra, yani 11-12.03 tarihlerinde sağlık durumu iyiydi. Ancak aradan yaklaşık 10 gün geçtikten sonra tekrar hastalandı. Sürekli yatıyor, uçamıyor ve halsiz haldeydi. Bu durumu 24.03 tarihinde fark ettim, belki 1-2 gün öncesinde de hastaydı ama çok belirgin bir belirtisi yoktu.

25.03 sabahı tekrar veterinere götürdüm. Veteriner mantar olmadığını söyledi ve muayene odasında uçurma testi yaptı. Uçamadı ama durumu çok kötü değildi. Enfeksiyon olabileceğini belirtti. Daha sonra ağzına ilaç verdi ve eve getirdim. Ek verdiği ilaç ve vitamin suluğuna koydum. 2-3 saat sonra kontrol ettiğimde, kafesinde ölü buldum.

Tam olarak neden öldüğünü anlayamadım. Kalp krizi gibi nedenleri araştırdım. Ayrıca, kuşu bisikletle, kutuya koyarak götürdüm. Veterinere yakın bir mesafede olduğu için yavaş ve zarar vermeyecek şekilde elimde taşıdım. İnternette araştırdığım kadarıyla stres kaynaklı ölümler olabiliyormuş. Ancak eve getirdiğimde kuş sakin duruyordu.

Ayrıca veterinerin ağzına verdiği ilaç beni biraz şüphelendirdi. Ani ölümü beni çok üzdü. Sizce ölüm nedenleri ne olabilir? Konu hakkında uzman arkadaşların fikirlerini bekliyorum.

Merhaba,
Kaybınız için üzüldüm. Kuşunuzun ölmeden evvelki hasta halinin görüntüsü videosu varsa paylaşın,son yaptığı dışkılar nasıldı paylaşın varsa bakalım. Kuşunuzda hangi belirtiler vardı detaylı yazın,öğürme kusma hapşırma kuyruk sekmesi ağız içinde veya dışkılarda kötü koku,ishal vs..
Foto için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın.

Veterinerin koyduğu teşhis ve verdiği ilaçların ismini dozajla beraber yazın.

Merhaba,
Kaybınız için üzüldüm. Kuşunuzun ölmeden evvelki hasta halinin görüntüsü videosu varsa paylaşın,son yaptığı dışkılar nasıldı paylaşın varsa bakalım. Kuşunuzda hangi belirtiler vardı detaylı yazın,öğürme kusma hapşırma kuyruk sekmesi ağız içinde veya dışkılarda kötü koku,ishal vs..
Foto için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın.

Veterinerin koyduğu teşhis ve verdiği ilaçların ismini dozajla beraber yazın.
Merhaba,
Maalesef elimde video yok. Dışkı konusunda veteriner sorun olduğunu söylemedi ( muayene sırasında baktı ) veteriner herhangi bir teşhis koymadı kesin olarak sadece mantar olmadığını bir cihazla kontrol etti ve enfeksiyon olabileceğini söyledi teşhis konusunda. İlaç konusunda normal vitamin verdi. Ve yanına 1 tane ilaç verdi adını bilmiyorum ama kullanım talimatı 10 gün boyunca 0,5 ml suyuna karıştıracaktım.

Belirti olarak sürekli uyku hali kafasını arkaya koyup - uçamıyordu - iştahsızlık ( yem ve su az tüketiyordu ) - titreme (hafif gözlemlenebilir) / vücüt sıcaklığı normale göre 2-4 derece daha düşüktü yanlış hatırlamıyorsam emin değilim bu konuda . Sizin yazdığınız belirtiler fark ettiğim kadarıyla yoktu.

Merhaba,
Maalesef elimde video yok. Dışkı konusunda veteriner sorun olduğunu söylemedi ( muayene sırasında baktı ) veteriner herhangi bir teşhis koymadı kesin olarak sadece mantar olmadığını bir cihazla kontrol etti ve enfeksiyon olabileceğini söyledi teşhis konusunda. İlaç konusunda normal vitamin verdi. Ve yanına 1 tane ilaç verdi adını bilmiyorum ama kullanım talimatı 10 gün boyunca 0,5 ml suyuna karıştıracaktım.

Belirti olarak sürekli uyku hali kafasını arkaya koyup - uçamıyordu - iştahsızlık ( yem ve su az tüketiyordu ) - titreme (hafif gözlemlenebilir) / vücüt sıcaklığı normale göre 2-4 derece daha düşüktü yanlış hatırlamıyorsam emin değilim bu konuda . Sizin yazdığınız belirtiler fark ettiğim kadarıyla yoktu.
Bu şekilde sorunun ne olduğunu anlayamayız maalesef..

Aynı şeyi yaşadım. Kuşumda halsizlik vardı çok güvendiğim ve sürekli gittiğimiz veterinerine gittik normalde aşırı konuşkan, hareketli, iştahlı kuşum birden köşede pısmış sürekli uyuyordu. Canımdan çok sevdiğimden veterinere götürdüm. Lincosil verdi, üşütmüş dedi. O ilacı vermeye başladıktan sonra yem yiyen kuşum yemeden de kesildi böyle bir durumda doktor tekrar getirin demişti. Sabaha kadar başında bekledim gözümü kırpmadım. Sabah olduğunda dal darısını yedi, kolyemle oynadı aynanın karşısına geçti konuştu, yine halsizlik vardı tabii. Tedaviyi yarıda kesmeyeyim dedim yine o ilacı verdim. O ilacı verdikten sonra aşırı durgunlaştı boynumuzun arasına girip yatar pozisyonda uyudu hep. Eşim uyandı veterinere gittik bizim doktorumuz yokmuş durumu anlatıcam böyle böyle oldu o ilactan sonra halsizleşiyor diyeceğim baktık ki doktorumuz yok. Sonra bize dediler ki başka hekimimiz var o baksın biz yok falan dedik ama bi şekilde bizi ikna ettiler. Allah kahretsin ki hatayı orda yaptım keşke çıkıp gitseydim keşke. Neyse doktora durumu anlattık, bu sefer ağzına direkt olarak baytril damlattı. Bende tabii bilmiyorum baytril ağır bir ilaç sonradan öğrendim. İş yerine getirdim oğlumu, tünekte duran oğlum kafes tabanına indi sürekli karanlık kuytu yer arama derdinde. Çıkardım kafesten bu sefer yine karanlık yer arayışına geçti birden gözleri şişti paytak paytak yürümeye başladı, dengesini kaybediyordu anladım ki o an ölüyor. Dünyam başıma yıkıldı, birde hamileydim yaklaşık üç dört aylık (olay geçtiğimiz yaz 4 temmuzda oldu) koşa koşa veterinere gittik ama hissediyorum oğlum ölüyor acil olarak yoğun bakıma aldılar hava vermeye başladılar o bitkin haliyle kulağını kaşıdı dedim galiba iyileşecek. Bizi gönderdiler bişey olursa ararız dediler yarım saat sonra telefon geldi cicikuşum ölmüştü… sabah oğlumla çıktığımız eve elimizde boş bi kafesle dönmüştük. Babasının cenazesinde bile ağlamayan eşim, oğlumun oyuncaklarını eline alıp hüngür hüngür ağladı. Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin, anlamadım oğluma ne oldu sonrasında kendi doktorumuzla da görüşmedim hiç. Ama gideceğim yakın zamanda oğluma böyle böyle oldu diyeceğim. Gerçi desemde ne fayda…onu iş yerimde bir saksıya gömdüm. Asla bizden uzakta bir yere gömemezdim zaten. Sonrasında yeni bir can sahiplendim iyi ki sahiplenmişim ama cicikuşumun ani ölümünün etkisi ve özlemi hala içimde. Aklıma geldikçe içim burkuluyor gözlerim doluyor…

Arkadaşlar kayıplarınız için üzgünüm. Bu arada ben de ekleme yapmak istiyorum.
Maalesef her veterinere de güvenmemek gerekiyor. Bu konu hakkında o kadar çok şikayet var ki insanlardan..
Üstüne üstelik hem tedavi etmiyor hem de yüksek ücretler alıyorlar. Başarılı iyi veterinerleri tenzih ediyorum tabiiki de.
Ee insanlar da veterinerdir iyi bilir diyerek koşuyor veterinere. Ama gittiği veteriner hayvanın ölümüne sebep olabiliyor. Keşke gitmeseydim oluyor sonuç. Veterinerlik alanının çok sıkı denetimlenmesi gerektiğine inanıyorum,bu alanda şikayet çok fazla dediğim gibi. Hatta bazısı gerekirse meslekten uzaklaştırılmalı.

Geri