Merhaba,
Yaklaşık bir buçuk ay önce evde yalnız kalacağım dönemde bir hayvan sahiplenmek istedim ve petshopta bir muhabbet kuşu almamı önerdiler. Çok sevimli, mavi kafası sarı güzel bir kuş. Çok heyecanla eve getirdim. Kuş ilk andan itibaren çok ürkekti. Alıp omzuma koydular uçarak kaçtı ve köşeye saklandı. Dahası ben de kuştan korkuyorum, daha önce hiç beslemedim. Nasıl bakabileceğimi bilmiyordum. Eve getirdim, yerini hazırladım. İlk gün kafese elimi sokup dokunmaya çalıştım. İzin vermedi. Zamanla geçer diye düşündüm. Onunla konuştum, şarkılar söyledim. Mutlu olsun diye her sabah iki saat çocuk şarkıları açtım. Baby sharkı çok seviyor... Kafesini temiz tuttum, suyunu mamasını fazlasıyla verdim. İlgilendim oynadım güzel şeyler söyledim. Kuş bir ay sonra bile bana hiç alışmadı. Geçen hafta kuş nasıl alıştırılır diye bir video izledim ve kolunuzu kafese sokup tutun, tünekleri de kaldırırsanız kuş gelir konar size alışır dedi. Bunu da yaptım. Ancak kuş inanılmaz korktu ve bir anda kolumun altından kafesinden kaçtı. Artık kafesine de girmiyor. Odanın her yeri kuş kakası ve tüy oldu. Beni görünce iyice korkuyor. Ben artık bu kuştan soğudum ve açıkçası bu inatçı yapısının değişeceğine inancım da kalmadı. Nasıl kurtulabilirim? bana alırken bakımı çok kolay dediler, neresi kolay... Psikolojik savaş.
Kuş şu an üç buçuk aylık olmalı... Bu durumda ne yapılır? Lütfen yargılamadan akıl verin, gerçekten bu kuş yüzünden odamda bana rahat yer kalmadı. Teşekkür ederim.