Muhabbet kuşum hasta

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Özlem-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Özlem-

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Muhabbet kuşum iki gündür tüylerini aşırı derecede kabartıyor, yemek yemiyor ve sürekli uyuyor. Veterinere götürdüm ancak hastalığının sebebini tam anlayamadi. İshal gibi görünmüyor dedi. Antibiyotik, probiyotik ve vitamin takviyesi verdi. Akşam ilaçları verdim. Fakat hâlâ çok tedirginim. Odaya UFO açtım ve oda nemlendirici açtım. Başka yapabileceğim birşey var mı? Sorun ne olabilir acaba?

Merhaba,
Kuşunuzun son yaptığı dışkılarının fotoğrafını ve kuşun güncel halinin videosunu çekip paylaşınız. Foto için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın.
Kuşunuzda öğürme kusma var mı? Ağız içinde koku dışkıda koku zayıflama ?
Hapşırma tıksırma kuyruk sekmesi zor nefes alma? Gördüğünüz tüm belirtileri yazın detay verin.
Beslenme programını da yazın su ve yem harici verdiğiniz şeyler varsa programınızı ve dozajını yazın. Vitamin,probiyotik vs.
Veterineriniz hangi antibiyotiği verdi adı nedir ve ne dozaj önerdi?

Merhaba arkadaşlar. Muhabbet kuşum iki gündür tüylerini aşırı derecede kabartıyor, yemek yemiyor ve sürekli uyuyor. Veterinere götürdüm ancak hastalığının sebebini tam anlayamadi. İshal gibi görünmüyor dedi. Antibiyotik, probiyotik ve vitamin takviyesi verdi. Akşam ilaçları verdim. Fakat hâlâ çok tedirginim. Odaya UFO açtım ve oda nemlendirici açtım. Başka yapabileceğim birşey var mı? Sorun ne olabilir acaba?
Videosunu ve net dışkı resmini paylaşır mısınız

Kuşumuz 2 ay arayla iki defa kuluçkaya yattı. En küçük yavru şuan 15 günlük. Biz elle besliyoruz. Sanırım üst üste kuluçkaya yatması onu çok yordu. Yem yemiyor birkaç kabuk var sadece. Suyu da içip içmediğini anlayamadık çünkü sıcaktan buharlasmis da olabilir. Az önce maydonoz koydum hemen geldi. Çok az yiyip bıraktı. Yem dışında yavruları beslerken pancar yumurta ve havuç karışımı veriyordum. 15 gündür onları da kestik. Sadece yem ile besleniyor. Veteriner Antibiyotiği şırıngaya çekerek verdiği için hangi antibiyotik verdiğini bilmiyorum. Günde bir kez bir damla antibiyotik, 1 kez 2 damla vitamin ve suyuna probiyotik koyun dedi. Yemek yemezse el ile besleyelim mı?

Öksürme ,aksırma , böğürme kusma gibi hiçbir belirti yok

Ağzında veya kafeste kötü koku var mı ?

Basit bir yorgunluk değil maalesef. Kuş hasta eczaneden bactrim veya veterinerden enroflaksasin etken maddeli ilaç alın. Hızlı olmalısınız kuş kötü durumda.

Veterinere sordum enroflaksasin etken maddeli antibiyotik vermiş. Dozu akşam bir damla şeklinde. Uygun mu sizce

2 gün sabah akşam damlatın derim. Hızlı etki etmesi açısından çünkü kuş kötü.

Geri