BeautiBird
Onursal Üye
O sesi videoya kaydedip buraya atabilir misinGenelde bu ses iyot eksikliğinden mi kaynaklanır peki? Veteriner bundan hiç bahsetmemişti
O sesi videoya kaydedip buraya atabilir misinGenelde bu ses iyot eksikliğinden mi kaynaklanır peki? Veteriner bundan hiç bahsetmemişti
paylaştımO sesi videoya kaydedip buraya atabilir misin
O sesi videoya kaydedip buraya atabilir misin
Astim olabilir mi acaba?Keyfinde bir sıkıntısı yok. Yem yiyor, su içiyor. Kafesin içinde oyun oynuyor. Ancak bu sesi ilaçlara rağmen geçmedi. Veteriner sesin kalple ilgili olduğunu söyledi, başka bir veteriner karaciğerinin çok büyümüş olduğunu bu nedenle sesi çıkardığını söyledi. Tam olarak kesin nedeni nedir bilemiyorum.
Veteriner ilk öyle düşündü. 45 gün ilaç kullandık. Bir değişiklik olmadı. Bu yüzden kalple ilgili dedi ve kalp ilacı önerdi.Astim olabilir mi acaba?
Eğer karaciğerinde bir sorun ya da kalple ilgili bir sorunu varsa iyot zararlı olur mu?Kesin ondan kaynaklandığını söyleyemem. Kullandıktan sonra kesin iyileşir de diyemem. Ancak iyot bir mineral sonuçta. Sağlıklı olsaydı da verilebilirdi. Bana kalırsa deneyin. Ayrıca şu konuya bakın.
Arkadaşlar kuşlarınıza
- iyot
- çinko
desteği vermeyi asla ihmal etmeyin. İyot eksikliği birçok soruna yol açmanın yanında ilerlediğinde kuşla troid şişmesi sebebiyle astım olmuş gibi nefes almakta zorlanır. Çoğu veteriner bile bunu bilmez ve antibiyotik önerir ve tabiki çözüm olmaz. Eczaneden iyot damlası alıp yarım suluğa 1 damla şeklinde uygulayın. İlk kullanımda 3 gün üstüste. Sonrasında 10-15 günde bir tek doz olarak tekrarlayın.
İkinci önemli konu çinkodur. Çinko eksikliği de bir çok problemi beraberinde getirir. Verimsizlik, tüy kalitesizliği, cansız tüyler, tüyden çukamama...
- Selçuk YÜKSEL
- Cevaplar: 8
- Forum: Muhabbet Kuşu Sağlığı,Hastalıkları ve Tedavi
Veteriner ilk öyle düşündü. 45 gün ilaç kullandık. Bir değişiklik olmadı. Bu yüzden kalple ilgili dedi ve kalp ilacı önerdi.
Evet iki kere çektirdik. Tedaviden önce ve sonraHava kesesi akarlarından da bahsediliyor bu konuda. Röntgen çektirip akciğerine baktırmış miydiniz?
Olmaz... dediğim gibi normalde ihtiyacı olan bir mineral. Kalbine ne zarar verebilir ki.Eğer karaciğerinde bir sorun ya da kalple ilgili bir sorunu varsa iyot zararlı olur mu
Röntgen fotoğrafı var mı? Bakmak isterimEvet iki kere çektirdik. Tedaviden önce ve sonra
Tamamdır teşekkür ediyorumOlmaz... dediğim gibi normalde ihtiyacı olan bir mineral. Kalbine ne zarar verebilir ki.
Ben de yok ancak yarın isteyeceğim. Elime ulaştığında paylaşırım.Röntgen fotoğrafı var mı? Bakmak isterim
Ben bunları internette bulamamıştım. Teşekkürler. Yarın veterineri arayıp bir konuşacağım ancak bir veterinere daha göstermekte fayda var sanırım.
Ben bunları internette bulamamıştım. Teşekkürler. Yarın veterineri arayıp bir konuşacağım ancak bir veterinere daha göstermekte fayda var sanırım.
Röntgen fotoğrafı var mı? Bakmak isterim
Karaciğer büyümesi gibi görünüyor