Muhabbet Kuşum Hasta mı?

Hocam en azından gönderdiğiniz sarı toza başlayın kuşun vakti yok. İlaç etken maddesi araştırmaya vakit yok.

Bir tableti iyice toz hale getirip tozu 10 eşit parçaya bölüp bir parçasını yarım sulukta iyice eritip verin. Şimdi suluğunu alıp sabah taze hazırlayıp verin.fırsat varsa saat 12 de tekrar suluğunu alıp saat 15 de yine taze ilaçlı hazırlayıp su verin. Her gün gelişmeleri paylaşın.

Bir tableti iyice toz hale getirip tozu 10 eşit parçaya bölüp bir parçasını yarım sulukta iyice eritip verin. Şimdi suluğunu alıp sabah taze hazırlayıp verin.fırsat varsa saat 12 de tekrar suluğunu alıp saat 15 de yine taze ilaçlı hazırlayıp su verin. Her gün gelişmeleri paylaşın.
İyi günler Selçuk Bey, biz öğlen temin ettik söylediğiniz ilacı, biraz içti. Bugün genel durumu daha iyi. Akşam yeminden yemiş, darı tüketiyor. Sabah biraz ötmüş. Dışkısının rengini yine görsel olarak bırakıyorum. Antibiyotiği kullanırken söylediğiniz saat aralıklarıyla mı vermemiz gerek? Her 3 saatte bir şeklinde gibi.

İyi günler Selçuk Bey, biz öğlen temin ettik söylediğiniz ilacı, biraz içti. Bugün genel durumu daha iyi. Akşam yeminden yemiş, darı tüketiyor. Sabah biraz ötmüş. Dışkısının rengini yine görsel olarak bırakıyorum. Antibiyotiği kullanırken söylediğiniz saat aralıklarıyla mı vermemiz gerek? Her 3 saatte bir şeklinde gibi.

Dışkı iyi 👍
İlaç etki etmiş.

Hocam ilaçlı sudan gün boyu içecek. Ama günde iki kez taze hazırlayacaksınız suyu. Her ilaçlı su hazırlamadan önce kuş 3 saat kadar susasın 👍 amaç ilacı taze içirmek kuşa

Hocam ilaçlı sudan gün boyu içecek. Ama günde iki kez taze hazırlayacaksınız suyu. Her ilaçlı su hazırlamadan önce kuş 3 saat kadar susasın 👍 amaç ilacı taze içirmek kuşa
İyi akşamlar Selçuk Bey. Bugünkü dışkısı da katı ve sıvı yeşil gibi seyrediyor. Keyfi yerinde, her zamanki gibi hareket ediyor. Dışkısında sanırım anormallik devam ediyor.

Dış parazit damlası yaptırdınız mı hiç? Yaptırmadı iseniz ondan da yapılsın. Nasıl yapılacağını biliyor musunuz?
Bir de kafeste pek tutmuyoruz biz. Yalnız uyumaya, su, yem yemeye girer. Genelde evde dolaşır. Kafeste kaldığı vakit sinirlendiği için mi bilmiyorum kuru dışkısını parçaladığı veya yediği oluyor nasıl engelleyebiliriz? Bu da bir durum belirtisi mi ?

Herhangi bir veteriner kliniğine gidin sonu mec mac ile biten ivermektin içerikli dış parazit damlası temin edin enjektöre 0,5 ml(10 damla) kadar çektirin. Kuşun ense tüyünü aralayıp derisine gelecek şekilde 1 damla damlatın. 15 gün sonra 1 damla daha. Bitti. Birkaç gün banyo yaptırmayın etkisi için. Sonraları 3 ayda 1 kez 1 damla yapın.

İvomec olabilir.

İvermectin etken maddeli herhangi bir ense damlası kullanabilirsiniz..
İyi akşamlar Selçuk Bey, dün fotoğraf gönderemedim üçüncü günüydü. Bugün dördüncü gün.

Üçüncü gün: https://hizliresim.com/s7a3oiw
Dördüncü gün:

Dün ve bugün de keyfi yerindeydi. Bahsi geçen damlayı birkaç gün sonra eve giderken temin edeceğim. Antibiyotiği keselim mi artık yoksa devam mı etmeliyiz?

Eğer kuşta olumlu gelişme varsa ilaca devam edin. Sanki 4. Gün dışkılar düzelmeye başlamış. Sizin gözleminiz nedir ?

Hocam vücudun yorulması ebedi dinlenme moduna geçmesinden bir tık iyidir. Öyle değil mi ?
İyi akşamlar, hayırlı bayramlar diliyorum Selçuk Bey.

Kendim evdeyim artık. Dediğiniz dış parazit ilacını birkaç güne temin etmeye çalışacağız. Dün ve bugünün dışkı fotoğrafları gönderdiğim şekilde. Biraz zayıflama olmuş. Kontrol ettiğimde karnının altında sarımsı bir şey gördüm. Fotoğraflama çalıştık olduğu kadarıyla. Antibiyotiği almaya devam ediyor, vitaminlerini bugün sipariş vereceğiz sizin önerdiğiniz markadan.

Fotoğraflar:

Geri