Muhabbet Kuşum Hasta mı?

0207ikibinyirmi

Yeni Üye
İyi günler diliyorum forum sakinleri. Muhabbet kuşum bu sıra kusuyor. Kusmuğu sanırım kafasına yapışan renkten yola çıkarak sarı. Genelde birkaç haftada bir Röhnfried probiyotik (sarı bir ilaç) veriyoruz, hasta olduğunda haftada bir gün olmak üzere 2-3 defa veriyoruz. Onun dışında eskiden çok fazla meyve yediği için vitamin takviyesi edinmemiştik. Ağzında koku yok, şu an pek yem yemiyor ama marul vs. tüketiyor. İlerleyen saatlerde yem de yer önceden de başımıza gelmişti ama buraya bir forum açmamıştık. Konuyla alakalı görselleri bırakıyorum bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse çok minettar olurum. Ayrıca almamız gereken başka bir takviye, yararlı ürün varsa belirtirseniz sevinirim.

https://hizliresim.com/97p43a8

Kafes tabanına peçete serip güncel dışkılar eklermisiniz

Veterinersen amoksisilin veya enroflaksasin etken maddeli bir ilaç alıp başlayın. Hızlı olun hastalık ileri seviyede çünkü. Ayrıca kanatlıoil vitabol ve prozim plus alabilirsiniz.

Kuş ciddi hasta. Dışkı anormal.
Selçuk hocanın dediğini yapın hızlı olun.

Veterinersen amoksisilin veya enroflaksasin etken maddeli bir ilaç alıp başlayın. Hızlı olun hastalık ileri seviyede çünkü. Ayrıca kanatlıoil vitabol ve prozim plus alabilirsiniz.
Veteriner değilim. Hastalığın adı nedir? Ayrıca söylediğiniz etken maddeli ürünlerden tavsiye edebileceğiniz var mı? Diğer saydıklarınız sanırım vitamin ilaçları.

Veteriner değilim. Hastalığın adı nedir? Ayrıca söylediğiniz etken maddeli ürünlerden tavsiye edebileceğiniz var mı? Diğer saydıklarınız sanırım vitamin ilaçları.
Veterinerden olması lazım yazım yanlışı. Çünkü bu ilaç veterinerlerde bulunuyor

Veterinerden olması lazım yazım yanlışı. Çünkü bu ilaç veterinerlerde bulunuyor
Anladım. Siz dışkı görseli istemiştiniz birkaç saat önce katı dışkısını yaptı. Şu an sıvı değil. Veterinerden temin ettiğimizde nasıl aralıklarla ve nasıl uygulama yapacağız? Bilginiz varsa bilgilendirebilir misiniz?

İyi akşamlar. Açık veteriner bulamadık, açık olan da bize kanat altına sürülen ya da suyuna karıştırılabilen bir ilaç tavsiye etti. Bir kuş dükkanı da veteriner izni olmadan veremeyeceğini söyledi. Tavsiye edilenin ne olduğunu sormamış kardeşim öğrenmeye çalışıyorum şimdi. Başka önerebileceğiniz bir şey var mı? Bir de söylediklerinizi temin ettiğim vakit uygulama şekli için bilgi verebilir misiniz?

Eczaneden de alabilirsiniz amoksisilin etken maddeli bir ilaç. Agumentin, klavunaks falan da olur şurup formda. Yada şurup yapılan toz.
Ama reçete isteyebilirler. Tanıdık eczane varsa alırsınız.

İyi akşamlar. Açık veteriner bulamadık, açık olan da bize kanat altına sürülen ya da suyuna karıştırılabilen bir ilaç tavsiye etti. Bir kuş dükkanı da veteriner izni olmadan veremeyeceğini söyledi. Tavsiye edilenin ne olduğunu sormamış kardeşim öğrenmeye çalışıyorum şimdi. Başka önerebileceğiniz bir şey var mı? Bir de söylediklerinizi temin ettiğim vakit uygulama şekli için bilgi verebilir misiniz?
Antibiyotikler reçetesiz olarak verilemez. Ya reçete ile alacaksınız ya da çevrenizdeki insanlara sorup ilacı almaya çalışacaksınız.

Eczaneden de alabilirsiniz amoksisilin etken maddeli bir ilaç. Agumentin, klavunaks falan da olur şurup formda. Yada şurup yapılan toz.
Ama reçete isteyebilirler. Tanıdık eczane varsa alırsınız.
Şimdi veterinerden sarı bir toz aldık. Etkili bir ilaç olduğunu yarım çay kaşığı koymamızı söyledi. 5 günde bir suyunu değiştirmemiz gerektiğini söyledi. Dışkısına ve diğer belirtilere bakarak bunun iyi geleceğini farklı bir problemi varsa muayeneye getirmemizi söyledi. Antibiyotik gibi bir şey vermiş sanırım. Sizin söylediğiniz ilaçlar sanırım Eczaneden temin edilen ilaçlar olduğundan bulamadık. Bunu şimdi bulduğumuzu kullandıktan sonra sizin dediklerinizi uygulasak olur mu? Geç mi kalmış oluruz?

Şimdi veterinerden sarı bir toz aldık. Etkili bir ilaç olduğunu yarım çay kaşığı koymamızı söyledi. 5 günde bir suyunu değiştirmemiz gerektiğini söyledi. Dışkısına ve diğer belirtilere bakarak bunun iyi geleceğini farklı bir problemi varsa muayeneye getirmemizi söyledi. Antibiyotik gibi bir şey vermiş sanırım. Sizin söylediğiniz ilaçlar sanırım Eczaneden temin edilen ilaçlar olduğundan bulamadık. Bunu şimdi bulduğumuzu kullandıktan sonra sizin dediklerinizi uygulasak olur mu? Geç mi kalmış oluruz?
Aldığınız ürünün ne olduğunu bilmiyoruz ki. Ne olduğunu öğrenin. İlaçsa ismini öğrenin.

Kullanın bari her neyse artık.

@Selçuk YÜKSEL @BeautiBird İyi günler yeniden. Veterinerin verdiği tozun fotoğrafını gönderebilirim sadece maalesef adını öğrenmemiş kardeşim, o yüzden ne ilacı bilemiyorum. Ben evden uzakta olduğum için mecbur sizinle buradan iletişime geçip sizin tavsiyelerinizi evdekilere iletiyorum. İlacın/tozun fotoğrafını bırakıyorum. Ek olarak sabah şeffaf bir kusma da olmuş onun da fotoğrafını bırakıyorum. Bugün söylediğiniz etken maddelere sahip ilaçları temin etmeye çalışacağız.

Kullanın bari her neyse artık.
Başka bir veteriner elinde tavuklar için kullandığı levadox ve sulfoklor verebileceğini söyledi. Bunlar hakkında bilginiz var mı acaba? Dün ve bugün hafta sonu olduğu için ve yaşadığımız yer küçük bir yer olduğu için veterinerlere pek ulaşamıyoruz yarın bunları alabileceğimizi söyledi. Tanıdık eczane de nöbetçi olmadığından reçetesiz alma imkanımız yok, konu komşuya sorduğumuzda söylediğiniz eczane ilaçlarından bulamadık. Fotoğrafını eklediğim sarı tozu suyuna kattı evdekiler ancak bir kere içmiş bir daha içmemiş pek de yem vs. yemiyor bugün. Azar azar yiyor.

Hastalık ilerliyor kuşu kaybedebilirsiniz.

İlacın adını bilmedikten sonra faydası yok. Belki de bizim işimize yaramayan bir ilaçtır. İşi sağlama alıp ilaçları almak gerekli maalesef. Veyahut iyi bir veteriner bulup muayene ettireceksiniz

Hastalık ilerliyor kuşu kaybedebilirsiniz.

İlacın adını bilmedikten sonra faydası yok. Belki de bizim işimize yaramayan bir ilaçtır. İşi sağlama alıp ilaçları almak gerekli maalesef. Veyahut iyi bir veteriner bulup muayene ettireceksiniz
Adını yazdığım iki ilaç için bir bilginiz var mı? Mecbur bugün bir veterinere göstereceğiz. Bildikleri kadar bize yol göstermeleri lazım. Dediğiniz ilaçlara ulaşamıyoruz günler çok kötü denk geldi :(

Son düzenleme:
Geri