Ve şu an 3,5-4 aylık kızışma dönemi için erken sanırım ilk defa muhabbet kuşu besliyorum, pek bir bilgim yok bu konuda ve size de teşekkür ederim..Sadece elimizi değil de gördüğü her şeyi kemirmeye, ısırmaya çalışıyor. Tepki vermiyorum daha alışıp daha fazla yapmasın diye sanırım biraz da karakteri böyle yoksa sürekli ısıran bir kuş değil, ele falan geliyor.
benim dişi kuşum da öyle önüne gelen herşeyi ısırır, sağ sola çeker. Ama cisim onun pek bilmediği cisimse ondan kaçar yada tepki vermez. Bunun birçok nedeni var ama bazıları şöyle;Sadece elimizi değil de gördüğü her şeyi kemirmeye, ısırmaya çalışıyor. Tepki vermiyorum daha alışıp daha fazla yapmasın diye sanırım biraz da karakteri böyle yoksa sürekli ısıran bir kuş değil, ele falan geliyor.
Kuşum erkek ve sanırım ısırmayı oyun sanıyor çünkü bizden kaçmıyor aksine kendisi üzerimize konuyor saçlarımızla oynuyor dediğim gibi galiba oyun sanıyor cevabınız için teşekkür ederim.benim dişi kuşum da öyle önüne gelen herşeyi ısırır, sağ sola çeker. Ama cisim onun pek bilmediği cisimse ondan kaçar yada tepki vermez. Bunun birçok nedeni var ama bazıları şöyle;
1- ısırmayı oyun sanıyor olabilir
Bu durumda yapabileceğiniz pek bir şey yok acıya katlanıp elinizi çekmezseniz düzeleceğini söylüyenler de ama ben hiç denemedim bazen kış aylarında kolumu içeri çekip kıyafetimi ısırmasını sağladım ama pek değişen olmadı benim kuşumun karakteri buna el vermiyordu.
2-Kuş dişiyse erkek kuşlara göre daha çok ısırır
3- kuş vahşiyse ( ele gelmeyen, insandan uzak durmaya çalışan vs.)
4- Kuş kendini kendi özel alanında hissediyorsa
Bu durumda da pek birşey yapamazsınız eğer kuşunuzla 5- 6 ay gibi süre geçirdiyseniz (ki daha geçirmemişsiniz) onunla beraber farklı bir odaya geçerseniz büyük ihtimal sizi ısırmaz, korktuğunda yanınıza gelir veya her zaman omzunuzda durabilir
Galiba karakteriYapabilir kur da yapabilir. Ve dediğiniz gibi birde karakterinde varsa o zaman sıkıntı maalesef![]()
bt amin forte yi tavsiye ederim.dediginiz vitamin hakkında fikrim yok.ama almışsınız artık bence kullanın randıman alamazsaniz dedigimi alırsınızBir şey daha soracağım şu an tüy dökme döneminde B vitamini vermek hakkında düşünceleriniz nedir? (Gold wings B Complex aldım ama daha vermedim)
Teşekkür ederimbt amin forte yi tavsiye ederim.dediginiz vitamin hakkında fikrim yok.ama almışsınız artık bence kullanın randıman alamazsaniz dedigimi alırsınız
b vitamini vermek kuşa iyi gelirBir şey daha soracağım şu an tüy dökme döneminde B vitamini vermek hakkında düşünceleriniz nedir? (Gold wings B Complex aldım ama daha vermedim)