Muhabbet kuşum ağırlaştı bu nedenle süzülemiyor uçamıyor. Ayrıca vik vik inliyor. Nasıl çözebilirim.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan _END_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

_END_

Yeni Üye
Naneli su kaynattım biraz solumasını saüladım ama bir süre sonra yine aynı sesi çıkardı

İnlemeyi her zaman yapmıyor yakaladığım zaman onu da atacağım. Kaka ve tünekteki duruşunu attım

Ağırlığı yaklaşık 3-4 aydır var ama inleme yaklaşık 1’5-2 haftadır var

Kuş ağırlaştığından değilde hasta olduğu için uçamıyor görünüyor. Ağırlaşmayı tartarak mı tespit ettiniz yoksa kabarık olduğu için mi? Kuş oldukça kabarık. Çünkü maalesef hasta. Sıcak tutun, imkanınız varsa kafesleri ayırın. İştahı ne durumda?

Tarttım 60 gram. Yemek yerken her zaman görmüyorum ama normal bir kuş iştahında yediğini düşünüyorum ayrıca pek hareketli değil. Ciddi bir durum yok dimi.

Tarttım 60 gram. Yemek yerken her zaman görmüyorum ama normal bir kuş iştahında yediğini düşünüyorum ayrıca pek hareketli değil. Ciddi bir durum yok dimi.
Kuş morbid obez. Aşırı kilolu.

Aslında biraz yüksek bir yerden yanlışlıkla düşebiliyo arada sıra ama o zaman kanat çırpıyo bunda bir sorun yoktur diye düşünüyorum.

Veterinerim yapmamızı söylediği şeyler dışında evde yapabileceğimiz neler var acaba.

Daha gitmedik ama yarın gitmeyi olanlıyoruz
Veteriner sonucu karaciğer yağlanma çıkması %99. Bence hemen yavaş yavaş egzersiz başlayın. Parmak atlatmaca olabilir mesela. Ayrıca oilmix-s alıp kullanmanızı tavsiye ederim. Karbonjidrat oranı düşük protein oranı yüksek tohumlarla besleyin.

Egzersizleri gittikçe yoğunlaştırarak ilerleyin. En önemli husus egzersizdir 👍

Rica ederim. Yoğun bir çaba hatcanız gerekecek. Bıkmadan sık sık ama dinlendirerek kanat çırpmasını sağlayın. İlk zamanlar uçmaya zorlamayın yavaş yavaş kanat kasları geliştikçe uçurun

Geri