Muhabbet kuşum aç, yem kırıyor ama yemiyor

eminesc

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Bir muhabbet kuşum var, yaklaşık 3-3,5 yıldır bizde. Tahminen 3 buçuk 4 yaşlarında. Aldığımızdan beri hiçbir zaman kursağını doldurarak yemedi, kursağı hep boştu ama bugüne kadar sorunsuz geldi. Ancak belki 3 aydır kabarıyor ve sürekli uyuyordu. Bayramdan önce bize hiç gelmediği halde bize gelip bizden bir şeyler istemeye başladı. Yemleri hızlı hızlı kırıyor ve içini bırakıyor yemiyor. Üç ayrı yem verdim sonuç aynı. Dal darıyı hiç yemiyor. Veteriner iç parazit, bakteri var dedi birkaç ilaç verdi. Bi de aşırı zayıf dedi. Yumurta maması yedir dedi. Ama onu da şırınga yardımıyla çok zor azıcık yedirebiliyorum. Kuşun iştahını nasıl açabilirim?

Hastalık kaynaklı iştah kaybı var. İyileşirse zaten iştahı da açılır.
Kuşunuzun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın. Foto için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın. Kuşunuzda iç parazit ve bakteri teşhisş nasıl kondu ondan da bahsedin,veterineriniz kanatlı alanında bilgili biri mi? Hangi ilacı verdi? Ne dozajda ne sıklıkla kullanmanızı söyledi? Detay verin.
Bu arada kendisi yemeyen kuşlara kursaktan elle besleme aparatı ile besleme yapılır. Ama bunu soluk borusu ve yemek borusunun yerini ayırt eden tecrübeli bilgili biri yapmalı. 1.5 ml mama verilmeli 4 saatte bir,günde 4 kez yemek yemeli.
Mama bilek yakmayacak sıcaklıkta olmalı.
Mama kursağa birden basılmamalı.
Çevrenizde kuş besleyen üretici veya hobici,petşopcu falan varsa onlara sorun destek alın besleme yapmayı biliyorlarsa.

Aşırı zayıf dediği 30 gram altında ise,kuş kurumaya girmiş demektir yani anormal bir durum. Bu da olayın ciddiyetini durumun kritik olduğunu gösterir. Kendisi yiyecek diye beklemeyin boşuna. Bilen birilerinden destek alıp besleme yaptırın bir an evvel.

Veteriner dışkısını inceleyip teşhis koydu. Vitaform+ nervit+ baytril gündüz, antihistamin akşam suyuna damlatıyorum.

Uğur Pet veteriner kliniği var Çankaya da ama, besleme konusunda onlara bir danışın nasıl besleneceğini size göstermelerini isteyin.
Kuşlara bakan bir klinik.

Elle beslerken ellerim titriyor korkuyorum. Aparat alsam bile yapabileceğimi sanmıyorum. Şırıngayla ağzına verince de bir süre sonra verdiğimi yutmuyor hareketsiz kalıyor. Bu da beni korkutuyor.

Kuş hiç yemek yemiyor ise veyahut birkaç adet alıyorsa yetersiz beslenme varsa kursaktan beslemek gerekli.
Petşopçulara sorun belki bilen çıkar.

Elle besleme yapmadan bu dışkıları yaptıysa yemek yiyor demektir. Elle beslemenize gerek yok. Ben kuşta karaciğer problemi olduğundan şüphelendim. Her gün 5-6 dışkı resmi paylaşın birlikte takip edelim. Veterinere gitmeden önce buraya yazmış olsaydınız keşke. Çünkü eğer karaciğer problemi varsa ilaçlar daha da fazla yoracak karaciğeri.

Karaciğer sorununun belirtisi nedir bilmiyorum. Dışkısı hep normal yeşildi. 2-3 aydır ara ara çok sulu yapıyordu ama yine yeşildi. Veterinere götürdüğüm zamanlarda siyaha yakın koyu yeşildi. Yumurta mamasını akşam yedide ve onbirde az da olsa yedirmeye çalışıyorum. Mama vermeye başladıktan sonra sanırım hafif sarı gibi oldu. Ben günlük fotoğraf atmaya çalışırım.

Karaciğer sorununun belirtisi nedir bilmiyorum. Dışkısı hep normal yeşildi. 2-3 aydır ara ara çok sulu yapıyordu ama yine yeşildi. Veterinere götürdüğüm zamanlarda siyaha yakın koyu yeşildi. Yumurta mamasını akşam yedide ve onbirde az da olsa yedirmeye çalışıyorum. Mama vermeye başladıktan sonra sanırım hafif sarı gibi oldu. Ben günlük fotoğraf atmaya çalışırım.
Ben tohum yiyip sarı okduğunu sandım. O zaman karaciğer sorunu değildir umarım da değildir. Yine de her gün paylaşın takip edelim...

Geri