Muhabbet kuşum 3 gündür tek ayağını kullanamıyor,

ömeryasmin

Yeni Üye
Herkese merhaba muhabbet kuşum 4 yaşında 3 gündür ayağını kullanamıyor, veterinere götürdüm ishale bağlı dehidrasyondan olmuş dedi ama ishali geçtikten bir hafta sonra böyle oldu bir süredir ishaldi diyare damlası kullandım , kırık var mı diye röntgen çekti ancak kırık yok dedi. multivitamin verdi. 8 9 güne toparlar dedi. keyfi çok iyi ama ayağı gittikçe kötüleşti. çok az kullanırken artık ayağını hiç kullanamıyor. Yaşadığım yerde kuşlara bakan özel bir veteriner yok zurich multivitamin veriyorum, petşop bavet meloxicam ver dedi, bir ayağı şuan felç gibi tamamen hissiz, bir iki gündür ayağını topluyordu ama kullanıyordu, incindi zannettik, bir gün içinde bu şekilde hızlı ilerledi son halini paylaşıyorum yardımcı olur musunuz https://hizliresim.com/soluxk9

Muhtemelen. Vitamin ve mineral eksikliği yaşamış kuş. Probiyotik, multi vitamin ( geniş içerikli tüm bitaminleri içermeli ) multi mineral ( yine tüm mineralleri içermeli ) ayrıca amino asit desteği de vermelisiniz. bahsettiğiniz ürünlerin içeriğini bilmediğim için yorum yapamayacağım.

Dışkılarda leke var normal değil. Kuşunuzda öğürme kusma falan var mıydı? Ağız içinde boğazda beyaz plaklar var mı kontrol edin,ağız içinde kötü koku var mı bakın.
Bu arada beslenme programını yazınız. Kuşa neler veriyorsunuz gıda olarak.. Ve takviye veriyor iseniz onların da markalarını ve ne düzende kaç doz verdiğinizi yazın,vitamin probiyotik vs..
Röntgen fotosu elinizde varsa buraya paylaşın.

Muhtemelen. Vitamin ve mineral eksikliği yaşamış kuş. Probiyotik, multi vitamin ( geniş içerikli tüm bitaminleri içermeli ) multi mineral ( yine tüm mineralleri içermeli ) ayrıca amino asit desteği de vermelisiniz. bahsettiğiniz ürünlerin içeriğini bilmediğim için yorum yapamayacağım.
Ürünün İçeriği;
Vitamin A 1.000.000 IU/kg, vitamin D3 50.000.000 IU/kg, vitamin E 500 mg/kg, kalsiyum pantotenat 9000 mg/kg, niacin 2,000 mg/kg, vitamin B1 300 mg/kg, Biotin 4 mg/kg, selenyum 27 mg/kg, sodyum selenit % 45, didtile su..
içeriği bu şekilde multimineral multivitaminin probiyotik önerisi yapabilir misiniz eski sağlığına kavuşabilir mi sizce? aşırı hareketli bir kuş ayağının durumu hareketini kısıtlandığı için biz de çok üzgünüz

Dışkılarda leke var normal değil. Kuşunuzda öğürme kusma falan var mıydı? Ağız içinde boğazda beyaz plaklar var mı kontrol edin,ağız içinde kötü koku var mı bakın.
Bu arada beslenme programını yazınız. Kuşa neler veriyorsunuz gıda olarak.. Ve takviye veriyor iseniz onların da markalarını ve ne düzende kaç doz verdiğinizi yazın,vitamin probiyotik vs..
Röntgen fotosu elinizde varsa buraya paylaşın.
Hayır yoktu öğürme kusma. Yem hariç her sabah yumurta genellikle beyazını yiyor, sık sık ev yoğurdu veriyorduk, roka kuzukulağı iki güne bir yiyordu ama az miktarda marul vs nadir, akşamları sıklıkla elma armut, nadiren muz ishal diye, mandalina özellikle beyaz kısımlarını yiyordu, miktarda kuruyemiş fındık leblebi kaju her gün olmasa bile iki güne bir yiyordu, beslenmesi çok çeşitli her şeyden çok az veriyorduk zararlı mı diye bakarak bunun dışında pek bir takviye vermedim açıkçası dört yıldır çok sağlıklıydı, dikkatlice baktım beyaz leke yok koku hiç yok röntgeni veterinerden istedim. Şuan iki defa bavet meloxicam bir damla verdim, zurich veterinare multivitamin kullanıyorum içeriği şu şekilde
Vitamin A 1.000.000 IU/kg, vitamin D3 50.000.000 IU/kg, vitamin E 500 mg/kg, kalsiyum pantotenat 9000 mg/kg, niacin 2,000 mg/kg, vitamin B1 300 mg/kg, Biotin 4 mg/kg, selenyum 27 mg/kg, sodyum selenit % 45, didtile su..

Hayır yoktu öğürme kusma. Yem hariç her sabah yumurta genellikle beyazını yiyor, sık sık ev yoğurdu veriyorduk, roka kuzukulağı iki güne bir yiyordu ama az miktarda marul vs nadir, akşamları sıklıkla elma armut, nadiren muz ishal diye, mandalina özellikle beyaz kısımlarını yiyordu, miktarda kuruyemiş fındık leblebi kaju her gün olmasa bile iki güne bir yiyordu, beslenmesi çok çeşitli her şeyden çok az veriyorduk zararlı mı diye bakarak bunun dışında pek bir takviye vermedim açıkçası dört yıldır çok sağlıklıydı, dikkatlice baktım beyaz leke yok koku hiç yok röntgeni veterinerden istedim. Şuan iki defa bavet meloxicam bir damla verdim, zurich veterinare multivitamin kullanıyorum içeriği şu şekilde

Mineralsiz kalmış olabilir çünkü çinko,iyot,demir vs yok takviyenin içinde yazdığınıza göre. K vitamini de yok görmüyorum.
Maden suyunu çalkayalın gazını alın,Beypazarı sade maden suyu olabilir, 125 ml içme suyuna 25 ml maden suyu ekleyin. Suluğun yarısına kadar koyun. 2 gün art arda yenisini hazırlayıp verin.

Mineralsiz kalmış olabilir çünkü çinko,iyot,demir vs yok takviyenin içinde yazdığınıza göre. K vitamini de yok görmüyorum.
Maden suyunu çalkayalın gazını alın,Beypazarı sade maden suyu olabilir, 125 ml içme suyuna 25 ml maden suyu ekleyin. Suluğun yarısına kadar koyun. 2 gün art arda yenisini hazırlayıp verin.
Teşekkür ederim içine multivitamini de eklesem sakıncası olur mu onu da suyuna katıyorum çünkü

Ev yoğurdu da vermeyin,laktoz içerdiğinden kuşlara verilmez.. sindiremezler..
Kaliteli probiyotik, kaliteli mineral takviyesi almanız gerekecek.

Geniş içerikli bir multi mineral ve probiyotik başlayın. 2 gün üstüste ikisini karıştırarak verip sonra sade probiyotikle devam edin. Gün gün gelişmeleri yazın. Bakteriyel bir durum da olabilir ama şuan o ihtimal düşük. Gelişmelere göre yol çizeriz.

Haftada 1 kez multivitamin,
Haftada 3-4 kez probiyotik,
Haftada 2 kez B vitamini veriniz.

Kanatlı Oil Prozim Probiyotik alabilirsiniz kendi sitesinden.
Ve yine mineralleri içeren kaliteli markalardan birinin takviyesini alın. Röhnfried,Depovit, Kanatlı Oil,Versele Laga gibi markalara bakabilirsiniz.

Teşekkür ederim içine multivitamini de eklesem sakıncası olur mu onu da suyuna katıyorum çünkü

Hayır eklemeyin. Siz önce dediğim gibi hemen maden suyu uygulamasını yapın suyla karıştırıp. 2 gün üst üste verin. Ve dediğimiz ürünleri de temin edin. Karadenizpet.com 'a da bakabilirsiniz.

Gazını tam alın ama. İçine mercimek tanesi kadar ingiliz tuzu ( karbonat ) da katabilirsiniz.

Çoook teşekkür ederim ben hemen uygulama yapacağım dediğiniz ürünleri de sipariş ediyorum çok sağolun inşallah eski sağlığına kavuşabilir

Her sabah yumurta vermeyin,haftada 2 ye düşürün. Taze yeşillikler verilebilir marul roka falan. Meyveyi sık vermeyin haftada 1 verebilirsiniz. Mandalinanın beyaz kısmını da yedirmeyin. Kaju yağlıdır sık vermeyin önermem. Yoğurt vermeyin süt ürünleri verilmemelidir. Kuruyemişi sık vermeyin fındık falan.
Ekmek,patates kızartması falan da verilmemelidir.
Bu arada ayağının altında yara falan var mı kontrol edin. Bir yerlere sıkıştırmış çarpmış olabilir mi?
Hassas teraziniz varsa kuşu tartın ağırlığını bize söyleyin.
Vitamini haftada kaç kere veriyordunuz?

https://hizliresim.com/46ilftv röntgen filmini yükledim bababilirsiniz veterinerin dediği şu, 7 gün boyunca suyuna katmanız gerekli 8 9 güne kendini toparlayacaktır dedi ama ben üç gündür bir gelişme gözlemlemedim dediklerinizi uygulayacağım röntgen filmini yükledim bakabilirseniz.
Ayağını çok kontrol ettim morluk var mı şişlik yara var mı diye ama süreçte değişiklik yok renk olarak da diğer ayağı ile ayırt edici bir farklılık yok
Her sabah yumurta vermeyin,haftada 2 ye düşürün. Taze yeşillikler verilebilir marul roka falan. Meyveyi sık vermeyin haftada 1 verebilirsiniz. Mandalinanın beyaz kısmını da yedirmeyin. Kaju yağlıdır sık vermeyin önermem. Yoğurt vermeyin süt ürünleri verilmemelidir. Kuruyemişi sık vermeyin fındık falan.
Ekmek,patates kızartması falan da verilmemelidir.
Bu arada ayağının altında yara falan var mı kontrol edin. Bir yerlere sıkıştırmış çarpmış olabilir mi?
Hassas teraziniz varsa kuşu tartın ağırlığını bize söyleyin.
Vitamini haftada kaç kere veriyordunuz?

Kırık yok evet. Ama mineral takviyesi ve b kompleks vitamini takviyesi olmadan düzelme ihtimali az. Prozim plıus alın o hem probiyotik hem b komplekstir 👍 almışken vitabol de alın kanatlıoilden.

https://hizliresim.com/46ilftv röntgen filmini yükledim bababilirsiniz veterinerin dediği şu, 7 gün boyunca suyuna katmanız gerekli 8 9 güne kendini toparlayacaktır dedi ama ben üç gündür bir gelişme gözlemlemedim dediklerinizi uygulayacağım röntgen filmini yükledim bakabilirseniz.
Ayağını çok kontrol ettim morluk var mı şişlik yara var mı diye ama süreçte değişiklik yok renk olarak da diğer ayağı ile ayırt edici bir farklılık yok

Kırık yok gibi görülüyor. Diğer organlara da bakmaya çalıştım kum saati görüntüsü olması gerek evet kum saati görüntüsü var bu da sağlıklı görünüştür. Ama resmin orta yerinde çizik gibi bir şey var ne olduğunu anlamadım

Ben şimdi sipariş ediyorum, hafta içine anca gelir geldikten sonra
Kırık yok evet. Ama mineral takviyesi ve b kompleks vitamini takviyesi olmadan düzelme ihtimali az. Prozim plıus alın o hem probiyotik hem b komplekstir 👍 almışken vitabol de alın kanatlıoilden

Kırık yok evet. Ama mineral takviyesi ve b kompleks vitamini takviyesi olmadan düzelme ihtimali az. Prozim plıus alın o hem probiyotik hem b komplekstir 👍 almışken vitabol de alın kanatlıoilden.
Sipariş veriyorum, nasıl kullanmamı önerirsiniz bu süreçte aynı gün ikisini de vermeli miyim

Kırık yok gibi görülüyor. Diğer organlara da bakmaya çalıştım kum saati görüntüsü olması gerek evet kum saati görüntüsü var bu da sağlıklı görünüştür. Ama resmin orta yerinde çizik gibi bir şey var ne olduğunu anlamadım
Açıkçası veteriner de bir şey demedi siz diyince fark ettim ama ne olduğunu ben de bilmiyorum. Bir de veterinerin dediği şu kum saati dediğiniz yerde alt kısımda resimde sağ tarafında yuvarlak bir şey olması gerekirken o yokmuş tam bacak kemiğiyle birleşen yerde bir tarafta var diğerinde yok dedi genetik olabilir dedi

Geri