Muhabbet kuşu tüy yolma

Tüylerinde yağ olmasa yolacak gibi sürekli o kısımla ilgileniyor ama yolamıyor

Banyo vermeyin. Verseniz bile yağ çıkmaz zaten. Ayaklarda durum ne ?

Hocam banyo verelim mi tüylerine yağ bulaştığından rahatsız oluyor sanırım bir de kafesten pek çıkmak istemiyor durgun biraz

Aslında tüylere fazla yağ sürmek kuş için iyi değil. Çünkü tüyler ısı yalıtım görevini kaybeder krem sebebi ile ve de kuş üşür. Uzman bir egzotik veterinerinden duymuştum ben de böyle bir şeyi.
Kuş banyo yapsın kendisi ve kendini yolmaması için de ona boyunluk yapın takın, bedenine ulaşamasın. Boynunu kesecek şekilde boyunluk olmasın ama,güvenli bir boyunluk alın veya evde yapın kendiniz.

Kuşlar için banyo tuzları var,onlardan alıp kullanabilirsiniz banyo suyuna katıp. Derisini rahatlatır en azından diye düşünüyorum. Fakat derisi tahriş olmuş ise probiyotikli su hazırlayın onunla banyo yapsın.
Dış parazit damlası yapılmış mıydı onu da sorayım?

Son düzenleme:
Banyo vermeyin. Verseniz bile yağ çıkmaz zaten. Ayaklarda durum ne ?
Ayaklarında mantar vb yoktu ama sürüyoruz yine de kuş kendisini ıslak hissettiğinden bir yerlere sığınıp yatıyor banyo yaptığında kuruyana kadar öyle yapıyordu. Dün bir tane tüyünü yolarken yakaladım sanırım yağ kuruyunca yolabiliyor. Peki ense damlası da yapmalı mıyız hocam?

Aslında tüylere fazla yağ sürmek kuş için iyi değil. Çünkü tüyler ısı yalıtım görevini kaybeder krem sebebi ile ve de kuş üşür. Uzman bir egzotik veterinerinden duymuştum ben de böyle bir şeyi.
Kuş banyo yapsın kendisi ve kendini yolmaması için de ona boyunluk yapın takın, bedenine ulaşamasın. Boynunu kesecek şekilde boyunluk olmasın ama,güvenli bir boyunluk alın veya evde yapın kendiniz.
Yağı kel bölgelere sürünce ister istemez diğer tüylere de bulaşıyor maalesef ama bulaşınca diğerlerini yolmasını engelledi. Daha önce kumaştan ve keçe benzeri bir materyalden boyunluk yaptık ama asla durmadı çıkartmaya çalıştı ve kendisini çarptı. Ense damlasıda damlatmadık çünkü almaya gittiğimizde vilmectin alacaktık muhabbet kuşuna ağır gelip öldüreceğini söylediler o yüzden almadık.

Ayaklarında mantar vb yoktu ama sürüyoruz yine de kuş kendisini ıslak hissettiğinden bir yerlere sığınıp yatıyor banyo yaptığında kuruyana kadar öyle yapıyordu. Dün bir tane tüyünü yolarken yakaladım sanırım yağ kuruyunca yolabiliyor. Peki ense damlası da yapmalı mıyız hocam?
Neem yağı kullandığınız için gerek yok aslında. Ama elinizde varsa kullanabilirsiniz tabi sorun olmaz. Vilmectin alsaydınız keşke veterinerler hala bilmiyorlar iirmiyorsunuz sonuçta enseye damlatıyorsunuz.

Neem yağı kullandığınız için gerek yok aslında. Ama elinizde varsa kullanabilirsiniz tabi sorun olmaz. Vilmectin alsaydınız keşke veterinerler hala bilmiyorlar iirmiyorsunuz sonuçta enseye damlatıyorsunuz.
Hocam peki yağı deriye sürerken seyreltmemize gerek var mıydı neem yağı ile ilgili olan yazınız okudum biz direkt sürüyorduk seyreltmeden

Hocam sizin dediğiniz bütün tüylerin yağlanması durumu için geçerli. Lokal ıslanma üşümelerine neden olmaz. Ki kuş yaklaşık 25 derece sıcaklıkta duruyordur. Hiçbirşey olmaz.

Şuan yolmayı bırakmış durumda öyle mi ?
Tahminen yağdan dolayı yolamıyor ama elinde olaa yolar gibi çünkü dün yoldu bir tane tüyünü. Hocam bir de artık konuşmayı kesti çok hareketli bir kuştu ama artık uyuyor sürekli iştahı yerinde dışkıda normal endişelenmeli miyiz yağı kullandığımızdan beri bu şekilde olmaya başladı

Tahminen yağdan dolayı yolamıyor ama elinde olaa yolar gibi çünkü dün yoldu bir tane tüyünü. Hocam bir de artık konuşmayı kesti çok hareketli bir kuştu ama artık uyuyor sürekli iştahı yerinde dışkıda normal endişelenmeli miyiz yağı kullandığımızdan beri bu şekilde olmaya başladı
Normalde de uyur genelde umuyorum ki ıslak hissettiğinden bu şekilde ıslak olduğunda da bu davranışları sergiliyordi ama konușmaması bizi endişelendirdi en ufak seste konuş adını duyunca öterdi

Normalde de uyur genelde umuyorum ki ıslak hissettiğinden bu şekilde ıslak olduğunda da bu davranışları sergiliyordi ama konușmaması bizi endişelendirdi en ufak seste konuş adını duyunca öterdi
Ama dediğim gibi iştahı fazlasıyla yerinde o konudan dolayı rahatım tüylerde çıkmaya başladı ek olarak uçmasında da sorun yok uçuş sonrası nefes sıkıntısı falan yok ama hareketi azaldı sanki sürekli gözlem halindeyim

Son düzenleme:
Geri