Muhabbet kuşu tedavi ve önerilerinizi bekliyorum

Merak edip sorduğunuz için teşekkür ederim, Selçuk hocanın dediği gibi triflucan alıp tek suluğa geçip yarım suluk günlük 8 damla verdim, ilk 5 gün yem yemeyi azalttı ilginç bir olayla karşılaştım bu süreçte dişi kuş daha fazla yem yiyip erkeğin ağzına yavru besler gibi günde 3-4 kez yem kustu.. beni büyük bir dertten kurtardı versele laga a21 mama ve besleme şırıngası almıştım fakat cesaret edemiyordum nefes borusuna mama sıkarım diye..
İlk 3. Günden sonra 6 damla triflucan damlatmaya devam ettim 6. Gun elma sirkesi ile tepeden tırnağa tum kafesi dezenfekte ettim 5. Günden itibaren suluğuna mikroorganizma içeren probiyotik ekledim 10gunu tamamladım..
Bu arada yemi değiştirdim gold wings premium yem aldım içerisinde keten tohumu oldukça fazla, ek olarak garden mix kenevir tohumu, garden mix nijer tohumu ve garden mix yulaf tohumu aldım yemleri karıştırıp veriyorum iştahla ikiside yiyor erkek sürekli ötüyor kur yapıyor gayet sağlıklı hiç kusma durgunluk ve tüy kabartma olmadı..
Ek olarak tedavi bitiminde gold wings B complex stres önleyici, aynı markanın immune system bağışıklık sistemi güçlendirme, aynı markanın diar sindirim sistemi destekleyici ve supravet plus multi vitamin damla aldım bir suluk sade içme suyu diğer suluğa da bu damlaları karıştırıp veriyorum neşeleri keyifleri yerinde lakin tedavinin 3-4 gününde erkeğin sol gözü altında bir çıkıntı çıktı bayağı büyüdü heryere sürtüyor kasimaya çalışıyordu antibiyotik damla ve antibiyotik göz merhemi başladım halen kullanmaya devam ediyorum bayağı küçüldü çıkıntı zor farkediliyor artık inşallah oda tamamen geçer kurtulur artık hastalıktan..
Gözünüz aydın iyileşmesine sevindim. Hobidaşlara faydalı olması adına Forumda iyileşme sürecine destek konumuzda bi özet geçer misiniz rica etsem.

Merhaba tekrardan erkek kuşum un çok fazla tüyü dökülmeye başladı kafası seyreklesti o denli sanırım tüy e girdi vermiş olduğum besin ve sıvı lar dışında bu süreçte başka yapabileceğim bir şey varmi?
Birde kursak mantarına tekrardan yakalanmamasi için koruma amaçlı 15 günde bir suluk larina triflucan damlatmam gerekir mi? eğer faydası olacak ise kac damla damlatayım..

Merhaba tekrardan erkek kuşum un çok fazla tüyü dökülmeye başladı kafası seyreklesti o denli sanırım tüy e girdi vermiş olduğum besin ve sıvı lar dışında bu süreçte başka yapabileceğim bir şey varmi?
Birde kursak mantarına tekrardan yakalanmamasi için koruma amaçlı 15 günde bir suluk larina triflucan damlatmam gerekir mi? eğer faydası olacak ise kac damla damlatayım..

Hayır koruma amaçlı mantar ilacı kullanmayın. Antifungal sebzeler verebilirsiniz veyahut takviyeler. Örneğin oilmix s alabilirsiniz veya kuşlar için üretilmiş kekik nane okaliptüs içeren takviyeler verebilirsiniz örneğin Röhnfried Usnegano veya Kanatlı Oil respiratory turbo

Geri