Muhabbet Kuşu Kanatlarda Kanama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Björk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Björk

Yeni Üye
Merhabalar,

Cuma günü yeni bir kuş aldım, çok uysal. İştahı yerinde, elimden yiyor sürekli. Bazen normal yemleri kıramıyor, dal darı ile besliyorum. Bir kere de yumurta sarası verdim. İlk gecesinde sonra, tünekte kurumuş kan gördüm, sol kanadının altında, kanat tüylerinin bağlandığı yerde kan vardı. Sonra o tüyler ya düştü ya da kendi kopardı. İlk gecesi olunca kafes içinde kendine bir şey yaptı dedim. Ama bugün sabah da diğer kanadında aynı şeyler var. Kopardığı tüylerin kökü kurumuş kanlı, kanat altında da kurumuş kan var. Ne yapmam gerekir? Daha önce böyle bir şey başıma gelmemişti. Bir de su içmiyor gibi geliyor, ben su uzattığımda içmiyor, kendi halinde de içtiğini görmedim pek.

U1CoYMC.jpeg

gBa09g6.jpeg

a3knBgw.jpeg

Kuşun üstten bir resmini eklermisin kanatlarına bakalım. Eğer tüyler kökünden çıktıysa sorun yok. Ama tüy kökü kaldıysa cımbızla çekilmesi gerekiyor. Ve versele laga mutavit gibi bir ürünü düzenli kullanmanızı önericem. Haftada bir kullanabilirsiniz. Tüyler daha sağlıklı gelişir.

Mutlaka bir dış parazit damlası uygulayın. İvermectin olabilir mesela.
Kanatlıoil prozim plus ve vitabol alıp başlayabilirsiniz. İkisi de geniş içerikli ve kalitelidir.

Mutlaka bir dış parazit damlası uygulayın. İvermectin olabilir mesela.
Kanatlıoil prozim plus ve vitabol alıp başlayabilirsiniz. İkisi de geniş içerikli ve kalitelidir.

Vitamine başladım. Tüy dökülmeye devam ediyor. Uçamıyor bir de, küçük olduğu içindir diye düşünmüştüm. 20 cm falan havalanabiliyor ancak. Dökülen tüyünün ucu kanlı. French Molt olabilir mi diye şüphelenmeye başladım. :(

French molt gibi görünmüyor kuş. Parazit damlası ve takviyelerle kesin olmasa da düzelme ihtimali var.

Geri