1-) Kafes boyasız, sağlam,geniş olmalı.Kafesin tabanında da ızgara tel olmalı ki dışkılara erişim olmasın.Galvaniz kaplama öneririm.
2-)Ahşap tünek kullanılmalı. Plastik sağlıklı değil.
3-) Kafeste iyi bir mineral gaga taşı olmalı. Powermax'ın mineral blok taşı var içeriği zengin,onu tavsiye ederim. Tek bir ürün yeterli olur. Her mineral blok taşı alınmamalı yapıştırıcı ile yapıştırılmış ise kullanılmamalı,preslenerek yapılmış olması gerek ve sindirilebilir kumlar kullanılmalı.
Çözünmeyen kumlar verilmemeli taşlıkta birikmeye sebep olabilir.
Beyaz kristal kum verilmemeli. Grit kum verilebilir takviye besin olarak. Ama çok tükenirse önünden alın.
4-) Kaliteli yem ve takviye kullanın. Yem markası olarak Versele Laga,Natural King,Garden Mix pembe şerit olabilir. Açık yem vermeyin eğer nerden nasıl hangi şartlarda üretildiğini bilmiyorsanız çünkü kirli olabilir ilaçlı olabilir vs. Önerilmez o yüzden.
Haftada 1 kez vitamin ve 1 kez probiyotik verin düzenli olarak. Vitamin olarak Röhnfried Gervit olabilir,probiyotik olarak ben Entrobac veriyorum birçok kimse de onu kullanıyor ama donanımlı olsun derseniz içeriği zengin vitamin içermeyen kanatlılar için üretilmiş probiyotikten alabilirsiniz ama güvenilir marka olmalı.
Her gün vitamin verilmez..
5-) İçme suyu kapalı hazır su olmalı. Çeşme suyu kuyu kaynak suları verilmemelidir.
Her gün suluk yıkanıp taze su konulmalıdır.
6-) Kafes tabanındaki dışkılar her gün giderilmelidir. Tabana temiz çöp poşeti kesip takın,üzerine de ızgara takın. 1 gün sonra ızgaraya gelen dışkıları peçete ile aşağıya düşürün poşete ve poşeti dökmeden katlayıp çöpe atın ve yeni temiz poşet takın. Her gün düzenli taban temizliği yapın. 15 günde 1 kez genel temizlik yapabilirsiniz.
Zehirli çiçeklerden uzak tutun. Kirli yerlerde gezmesine izin vermeyin. Dal darı gibi yağlı tohumları çok sık vermeyin obeziteye sebep olabilir. Haftada 1 kez 1 çay kaşığı kadar verebilirsiniz.