Mehmet Buğra Varlık
Yeni Üye
Irkı nedir acaba
Amin insallahHollanda.Yakışıklı bir erkek....Kuşunuzu görünce içim bir burkuldu.13 sene yaşamış Şermin isminde dişi muhabbet kuşum vardı.Ceresi mavi olmasa aynı o.Allah sizin kuşunuza da uzun ömürler versin.
İnşallah.Amin insallahSizin adınıza üzüldüm, Dünya koyduk bizde ismini yaklaşık 1.5 yaşında en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum insallah bizimkide sizinki kadar uzun yaşar
![]()
evet peynirin arkadasi zeytinaldigim yerde 2 2.5 aylik erkek dediler erkek kismi dogru gibi geldi yaşida 2 2.5 ay gibi geldi bana ama sormak emin olmak istedim
Arkadaşlar ırkı ve yaşı sizce nedir ?
Ekli dosyayı görüntüle 40454Ekli dosyayı görüntüle 40455Ekli dosyayı görüntüle 40456
Öncesinde iran cinsi muhabbet kuşum vardı. Çok yabani olduğu için onu verip bunu aldım. Satan adam çekoslavak cinsi erkek dedi. Fakat 1 haftayı geçmesine rağmen kuş bir türlü bana alışmadı. Elime zoraki konuyor. Göğsüne itmeden elime gelmiyor. Merdiven yapıyorum 40-50 kez ama nafile. Kafesten bile tutmadan çıkaramıyorum. Çıksa da en ufak ani bir harekette avizeye konuyor. Alıp omzuma koyuyorum. Yanağımla sürtünüyorum ona ses çıkarmıyor uçmuyor. Ama elimle dokunmaya çalışırsam özellikle kafasının üstüne kaçıyor. Sadece göğsüne elleyebiliyorum. Akşama kadar dışarıda duruyor. Nerede durursa dursun oradan ayrılmıyor. Yere falan mümkün değil inmiyor.
Bu kuşun cinsi ve ırkı nedir sizce? Acaba değiştirmeli miyim?
Ben olsam değiştirmem kuş güzel. Zamanla daha çok alışır. Çok yabani bir kuşta değilmiş yani alışır zamanla. Yavru zaten daha alıştırması daha kolay.
Peki cinsi ve cinsiyeti konusunda bir bilginiz var mı? Çekoslavak cinsi uzun kuyruklu olur diyorlar. Bunun kuyruğu o kadar uzun değil. Bir de yengem de kuş besliyor ve görünce hemen bu dişi dedi. Dişi mi erkek mi çözemedim.
Bir de dediğim gibi kuş çok ürkek. Sürekli dışarı da ve ilgilenmeye çalışıyorum. Omzuma koyup dolaşıyorum. Elime alınca ağzıma yulaf alıp ağzımdan yedirebiliyorum. Ama nedense elimi yavaşça uzattığımda sürekli elimden kaçıyor. Köşeye sıkışınca zorla geliyor. Kaç gün oldu elime bir türlü alıştıramadım. Hatta Youtube da Adem Oğuz un videolarına bakıyorum. Adam 3 gün omzunda gezdiriyor kuşu ve kafesten çıkaracağı zaman elini uzatıyor geliyor. Benim ki kafeste 4 dönüyor. O da yavru buda yavru sonuçta. Hatta eliyle bir yakalıyor kuşu kuş hiç kaçmıyor. Benim ki tutacağımı anlasın pır uçuyor.
Cinsiyet, Yaş ve Irk Tahmini alabilir miyim ?Ekli dosyayı görüntüle 40481
Ekli dosyayı görüntüle 40482
Ekli dosyayı görüntüle 40483
Cinsiyeti kız. Burun deliklerinin etrafı bariz beyaz. Beyaz olmayan erkek oluyormuş. Yaşı tahmin etmek kolay değil. Irkını da öğrenmek için tam resim atın ki görsünler. Boyu, kuyruk uzunluğu, iri mi ince yapılı mı görülmesi lazım.
Merhabalar. Kuşum hakkında bazı bilgilere sahibim fakat net olarak sizlerden de görüş istiyorum. Yaş, cinsiyet ve cinsi olarak. Şimdiden teşekkür ederim![]()
Teşekkür ederim 35 40 günlük diye söylenmişti bana3 aylık civarı ve erkek. Cinsi konusunda bilgim yok.
Teşekkür ederim 35 40 günlük diye söylenmişti bana
Anladım teşekkür ederimYavru olduğu bellide tam kestiremiyorum. 1,5 - 2 aylıkta olabilir.